Bridge of Souls (Cassidy Blake #3) – Victoria Schwab

Geplaatst op 26 juli 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Bridge of Souls (Cassidy Blake #3) – Victoria SchwabBridge of Souls door Victoria Schwab
Ook door deze auteur: This Savage Song
Serie: Cassidy Blake #3
Andere boeken in deze serie: City of Ghosts
Uitgever: Scholastic | Maart 2021
Genres: Fantasy, Jeugd
Aantal pagina's: 304
ISBN: 9781338574876
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-half-stars

Where there are ghosts, Cassidy Blake follows ... unless it's the other way around?

Cass thinks she might have this ghost-hunting thing down. After all, she and her ghost best friend, Jacob, have survived two haunted cities while travelling for her parents' TV show.

But nothing can prepare Cass for New Orleans, which wears all of its hauntings on its sleeve. In a city of ghost tours and tombs, raucous music and all kinds of magic, Cass could get lost in all the colourful, grisly local legends. And the city's biggest surprise is a foe Cass never expected to face: a servant of Death itself.

Cass takes on her most dangerous challenge yet...

Ik ben een enorme fan van de Cassidy Blake serie van Victoria Schwab (V.E. Schwab). Niet alleen vind ik het heel tof om een middle grade over geesten te lezen: tot nu toe spelen alle drie de boeken zich af in een stad waar ik zelf ook geweest ben. Vol herkenbare plekken dus! Bridge of Souls speelt zich af in New Orleans, waar mijn zusje heeft gestudeerd en waar ik zelf dus ook ben geweest. Ik was benieuwd of dit boek weer allerlei herinneringen naar boven zou halen!

Cassy en haar ouders zijn in New Orleans voor de volgende aflevering van haar ouders. Samen met haar beste vriend en geest, Jacob, gaat ze op pad… En dat brengt haar bijna in de klauwen van de dood! Nu de dood op haar jaagt moet ze alles op alles zetten om te ontkomen.

Naast dat ik het weer een heerlijk spannend verhaal vond waarbij de stakes nog hoger werden, was het ook een feest van herkenning. Ik ben dan misschien maar een week in New Orleans geweest: de sfeer herinner ik me nog supergoed. Deze is bijna niet te beschrijven en zo anders dan andere steden die ik heb bezocht. In Bridge of Souls werd ik terug naar die week gebracht. Ik kon de beignets van Cafe du Monde weer bijna proeven en de plakkerige warmte weer op mijn huid voelen.

Schwab is er heel goed in geslaagd om de sfeer van de stad tot leven te brengen. Hoewel de opbouw van het verhaal niet heel veel verschild van de voorgaande delen, voelde het mede door de setting weer compleet anders. Ik genoot er echt enorm van. Voor mij heeft het echt een meerwaarde dat ik de plekken al heb bezocht en ik vraag me oprecht af hoe iemand die de steden niet kent, ze beleefd.

Het is avontuurlijk en spannend. Niet echt mega eng en dat is maar goed ook. Ikzelf hou enorm van geestverhalen en plekken waar het zou spoken en ik geniet er dus van dat deze auteur deze plekken laat terugkomen in haar boeken. Ik had het gevoel alsof ik er ook gewoon bij was en dat vond ik heerlijk. Ondanks dat de hoofdpersoon jong is, voelde het voor mij nergens kinderachtig. Toch is dat ook meteen mijn aanmerking: ze is zo jong en ze komt wel gemakkelijk weg met dingen. Zo laten haar ouders haar gemakkelijk alleen ronddwalen in een stad, terwijl New Orleans nou niet bepaald de plek is waar ik een jonge tieners los zou laten. Van mij had ze een paar jaar ouder mogen zijn of per boek ouder mogen worden. Ik besefte me namelijk pas tegen het eind van het boek dat alle drie de boeken echt heel kort op elkaar liggen. Als ik Cass was had ik echt jankend in een hoekje gezeten van angst omdat alles zo op elkaar gebeurd, terwijl ik toch aardig goed om kan gaan met geestverhalen.

Bridge of Souls is net zo leuk als ik hoopte. Ik vind dit werkelijk een heerlijke serie en ik kan niet wachten om te lezen hoe het verder gaat. Ik ben heel benieuwd hoe Victoria Schwab dit gaat overtreffen en vooral welke gevolgen dit heeft voor Cassidy.

four-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.