City of Ghosts (Cassidy Blake #1) – Victoria Schwab

Geplaatst op 14 februari 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

City of Ghosts (Cassidy Blake #1) – Victoria SchwabCity of Ghosts door Victoria Schwab
Ook door deze auteur: This Savage Song
Serie: Cassidy Blake #1
Andere boeken in deze serie: Tunnel of Bones
Uitgever: Scholastic | Augustus 2018
Genres: Jeugd, Fantasy
Aantal pagina's: 285
ISBN: 9781338111002
Uitgave: Hardcover
Goodreads
five-stars

Cassidy Blake's parents are The Inspectres, a (somewhat inept) ghost-hunting team. But Cass herself can REALLY see ghosts. In fact, her best friend, Jacob, just happens to be one.

When The Inspectres head to ultra-haunted Edinburgh, Scotland, for their new TV show, Cass—and Jacob—come along. In Scotland, Cass is surrounded by ghosts, not all of them friendly. Then she meets Lara, a girl who can also see the dead. But Lara tells Cassidy that as an In-betweener, their job is to send ghosts permanently beyond the Veil. Cass isn't sure about her new mission, but she does know the sinister Red Raven haunting the city doesn't belong in her world. Cassidy's powers will draw her into an epic fight that stretches through the worlds of the living and the dead, in order to save herself.

Als er een boek echt hoog op mijn verlanglijstje stond, is het City of Ghosts wel. Toch kocht ik hem maar niet, omdat ik – sukkel dat ik was – hem steeds op mijn verlanglijstje zette. Na de decembermaand vond ik het welletjes en kocht ik het boek alsnog. Ik besloot er meteen in te beginnen en wauw, dit boek was het wachten 100% waard.

Cassidy Blake’s ouders schrijven boeken over geesten en hun mythen onder de serienaam The Inspecters en als ze een televisiedeal sluiten staat Cass’ leven op z’n kop. Weg strand vakantie en op naar Edinburgh. Niemand weet dat Cass zelf wel écht geesten kan zien en dat haar beste vriend Jacob een geest is.

Ze vertrekken naar Schotland en Cass komt er al snel achter dat Edinburgh niet voor niets the most haunted city wordt genoemd. Niet elke geeft heeft het beste met haar voor en daar lijdt Cass best onder. Tot ze Lara leert kennen, die net als haar geeesten kan zien. Lara vertelt dat Cass en zij allebei In-betweeners zijn met de taak om geesten naar de andere kant van de sluier te jagen. Dit ziet Cass niet zo zitten, maar als de Rode Raaf het op haar gemunt blijkt te hebben moet ze toch in actie komen om zichzelf te redden. Een avontuur in deze wereld en de volgende.

City of Ghosts heeft me omver geblazen.

Vanaf het allereerste woord – hell, al vanaf de kaart – was ik helemaal verkocht. Dit is alles waar ik van houd en meer en mijn man zal het kunnen beamen dat ik af en toe gekke geluidjes maakte tijdens het lezen, zo diep zat ik in het verhaal. Het liet de rillingen over mijn rug lopen, lachen en over het algemeen gewoon gelukzalige geluidjes maken van leesplezier.

Hoewel ik pas twee keer in Edinburgh ben geweest, heb ik het centrum en al zijn spookverhalen in die bezoekjes goed leren kennen. Het was dan ook een feest van herkenning om al die plekken in het boek af te kunnen gaan. Het decor kwam echt tot leven, wat mede komt door Schwabs fantastische schrijfstijl.

City of Ghosts zit bomvol toffe feitjes en verhalen over Edinburgh. Veel van die verhalen kende ik van de tours, dus er is echt gedegen onderzoek naar gedaan. Ik ken de verhalen. Ik hou er van. Ik wilde er gewoon bij zijn! Ook moest ik lachen om de taalverschillen die Cass – als Amerikaanse – ervoer in Engeland. Dat soort details maken het lezen alleen maar leuker – vind ik dan.

City of Ghosts is een middle grade boek, waardoor de hoofdpersoon wat jonger is en het vooral om het avontuur gaat. Romantiek speelt eigenlijk geen rol. En dat vond ik prettig. Als het een ya was geweest was er vast een vreemde romantiek tussen Jacob en Cass ontstaan en nu gaat het veel meer over vriendschap en was er veel meer ruimte voor de spookverhalen. Heerlijk!

Op meerdere vlakken is City of Ghosts precies mijn soort boek. Het was net zo perfect als ik had gehoopt.

Ik denk dat ik wel durf te zeggen dat City of Ghosts mijn favoriete boek van 2019 is tot nu toe. Zelden heb ik zó genoten van een boek. Toen ik eenmaal was begonnen kon ik het boek gewoon niet meer loslaten; ik moest gewoon weten hoe het verder ging. Ik wilde meer, meer en meer! Alle herkenbare straatjes, gebouwen en verhalen terugzien in het boek maakte het dat ik de stad miste, maar ook dat ik alles perfect voor me kon zien. Ik kan niet wachten op het vervolg, dat zich af zal gaan spelen in Parijs.

Bestel city of ghosts hier
five-stars

Tags: , ,

Divider

4 responses to “City of Ghosts (Cassidy Blake #1) – Victoria Schwab

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.