Tunnel of Bones (Cassidy Blake #2) – Victoria Schwab

Geplaatst op 21 december 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Tunnel of Bones (Cassidy Blake #2) – Victoria SchwabTunnel of Bones Serie: Cassidy Blake #2
Andere boeken in deze serie: City of Ghosts
Uitgever: Scholastic | September 2019
Genres: Jeugd
Aantal pagina's: 304
ISBN: 9781338111040
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-half-stars

Trouble is haunting Cassidy Blake . . . even more than usual.

She (plus her ghost best friend, Jacob, of course) are in Paris, where Cass's parents are filming their TV show about the world's most haunted cities. Sure, it's fun eating croissants and seeing the Eiffel Tower, but there's true ghostly danger lurking beneath Paris, in the creepy underground Catacombs.

When Cass accidentally awakens a frighteningly strong spirit, she must rely on her still-growing skills as a ghosthunter -- and turn to friends both old and new to help her unravel a mystery. But time is running out, and the spirit is only growing stronger.

And if Cass fails, the force she's unleashed could haunt the city forever

Na een fantastische City of Ghosts, wat zich afspeelde in mijn lievelingsstad Edinburg, neemt Victoria Schwab ons opnieuw mee naar een Europese hoofdstuk, Parijs ditmaal! Ook Parijs barst van de interessante verhalen en tja, ook hier heb ik een paar dagen mogen rondlopen. Ik verwachtte dus dat Tunnel of Bones weer allerlei bekende plekken zou afwerken die dit verhaal zouden helpen om tot leven te wekken.

Cassidy Blake reist met haar familie af naar Parijs, waar haar ouders een nieuwe aflevering over ’s werelds meest spookachtige plaatsen zullen opnemen. Parijs is natuurlijk prachtig en de croissantjes zijn heerlijk, maar diep onder de stad, in de catacomben, heerst er groot gevaar. Als Cass een angstaanjagend sterke geest laat ontwaken, moet ze al haar vermogen inzetten om het mysterie te ontrafelen. Voor het te laat is, natuurlijk!

Hoewel Parijs niet dezelfde aantrekkingskracht op me uitoefent als Edinburgh, was ik erg nieuwsgierig naar dit tweede deel. Ik heb een dag of vijf rondgezworven in de stad toen ik op de kunstacademie zat en aardig wat bekende plekken bezocht. Van de Eiffeltoren tot de begraafplaats, van Versailles tot het Louvre. Helaas konden wij de Catacomben op dat moment niet bezoeken, omdat de airconditioning kapot was.

De stad bezocht hebben, helpt wederom om het boek tot leven te wekken: al die plaatsen kwamen voor mijn geestesoog weer tevoorschijn en dat vond ik heerlijk. Schwab heeft namelijk een enorm sferische manier van beschrijven, waardoor haar werelden echt tot leven komen.

Ik dacht dat ik Tunnel of Bones nooit zo leuk zou kunnen vinden als het eerste deel, maar gelukkig had ik het onjuist: ook dit boek was weer smullen. De personages vond ik heerlijk en Cassy maakt een fijne groei door. En niet al te onbelangrijk: voor een middle grade is het echt wel spannend!

Het moge duidelijk zijn dat ik een zwak heb voor verhalen over geesten en dit boek valt daar perfect onder. Ik heb echt van elke pagina genoten en Parijs kwam voor mijn ogen tot leven, ingevuld met fantastische personages en een flinke dosis spanning. Het derde boek zal over New Orleans gaan, wat natuurlijk ook een fantastisch decor is voor geestverhalen (en wederom een stad die ik al heb mogen bezoeken!). Ik word maar verwend met deze serie!

Tunnel of bones is weer heerlijk griezelen, dit keer door en onder de straten van Parijs.

Al met al vond ik Tunnel of Bones een heerlijk vervolg. Ik ben echt fan van deze serie, omdat het vol elementen zit waar ik als lezer dol op ben. Het mag dan wel middle grade zijn, dat betekent niet dat ik er niet intens van kan genieten. Parijs was heerlijk spooky en Victoria’s sferische manier van schrijven zorgt er alleen maar voor dat ik zin heb om deze stad weer eens te bezoeken!

four-half-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.