Zom-B Underground (Zom-B #2) – Darren Shan

Geplaatst op 23 augustus 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Zom-B Underground (Zom-B #2) – Darren ShanZom-B Underground door Darren Shan
Ook door deze auteur: Zee van bloed
Serie: Zom-B #2
Andere boeken in deze serie: ZOM-B
Uitgever: Simon and Schuster | juni 2013
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 218
ISBN: 9780857077585
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Waking up in a military complex, months after zombies attacked school, B has no memory of the last few months. Life in the UK has turned tough since the outbreak, and B is woven into life- and battle- in the new military regime quickly. But as B learns more about the zombies held in the complex and the scientists keeping them captive, unease settles in. Why exactly was B saved? And is there anyone left in the world to trust?

Onlangs kocht ik het tweede deel van de Zom-B reeks, Zom-B Underground, voor een mooi prijsje bij de ABC in Den Haag. Darren Shan is een van mijn favoriete schrijvers ooit, waardoor ik alles wat hij schrijft wil lezen. Ergens vorig jaar (geloof ik) wist ik Zom-B te scoren bij het boekenfestijn en na het lezen wist ik het niet zo goed. Hoe zit de wereld nou in elkaar en is de hoofdpersoon nou een meisje? Gelukkig maakt dit tweede deel veel meer indruk; wauw, wat ben ik weer omver geblazen door Shan’s rauwe stijl van schrijven.

Meteen is het duidelijk dat B een meisje is (meneer Shan heeft ons bewust op een fout spoort gezet, de boef) en tja.. ze is een Zombie (is geen spoiler, want de reeks heet Zom-B). Maar ze is geen normale zombie, maar eentje die nog bij het volle verstand is. Samen met een handvol anderen zit ze opgesloten in een militair complex, waar ze wordt onderzocht. Natuurlijk komen er ook wat normale zombies in voor, liters bloed.. en tja… wordt B uiteindelijk echt Zom-B.

Ik vond het een heel leuk en sterk boekje. Darren Shan is goed in het neerzetten van actie en is niet bang om het een beetje gruwelijk over de laten komen. Dit past juist extra goed bij zijn settings. Ik moet zeggen dat ik juist door dit tweede deel extra veel zin heb om de rest van de serie ook te gaan lezen. Gelukkig heb ik tot en met deel vijf al in huis!

B is een heerlijk karakter. Ze is geen meisje-meisje, maar stoer en een beetje grof. De ideale mix om te kunnen overleven tussen wandelende lijken. Maar het is niet zo dat ze niks menselijks meer heeft. Haar zachte kant komt af en toe naar boven, wat haar alleen maar sterker maakt. Ik ben echt heel benieuwd hoe zij zich gaat ontwikkelen gedurende de serie. Voor nu is het veelbelovend!

Af en toe had ik echt van die momenten dat ik dacht; ‘gadverdamme, dit is echt walgelijk.’ En dat hou ik van. Dat lekkere bibbergevoel weten maar weinig schrijvers bij me op te wekken.

Shan is er een meester in de realiteit op te rekken naar het absurde, waarin hij gruwelijke keuzes maakt. De jonge hoofdpersonen van Zom-B Underground zijn sterk, maar niet overdreven. I want morrrreeeeeeeeee.

zom-b2

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

One response to “Zom-B Underground (Zom-B #2) – Darren Shan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.