Zom-B Mission (Zom-B #7) – Darren Shan

Geplaatst op 11 december 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Zom-B Mission (Zom-B #7) – Darren ShanZom-b Mission door Darren Shan
Ook door deze auteur: Zee van bloed
Serie: Zom-B #7
Andere boeken in deze serie: ZOM-B
Uitgever: Simon and Schuster | Maart 2014
Genres: Young Adult, Jeugd, Fantasy, Horror
Aantal pagina's: 219
ISBN: 9780857077776
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

B Smith and the other Angels are relieved to finally receive their first mission to safely escort a group of human survivors from the zombie-infested streets of London to New Kirkham, a barricaded safe haven in the country. But after battling through crowds of undead monsters, B discovers that the survivors of the town do not necessarily represent the best of humanity. And when evil influences make their way to New Kirkham, unearthing demons from B s past, the humans will be forced to choose between being honorable and being safe.

Darren Shan continues his adventures of a teenage zombie trying to right the wrongs of a flawed human life, exploring the morality and ills of society through the lens of an apocalypse gone wrong and a terrifying hell on earth reigning."

Het was al een hele tijd geleden dat ik het zevende deel van de Zom-B serie van Darren Shan kocht. Maar ik had deel zes nog niet, dus lag het boek een tijdlang stof te hangen in mijn kast. Gelukkig wist ik daar verandering in te brengen en las ik beide delen snel achter elkaar. Ik zat namelijk helemaal in de zombieflow!

B is door haar mede-Angels gered en is weer helemaal opgeknapt. Voor zover een zombie op kan knappen natuurlijk! Alle Angels zijn blij om te horen dat ze eindelijk een missie krijgen; ze moeten een aantal menselijke overlevers naar een veilige plek vol mensen brengen. Na een flinke strijd met allerlei zombies komen ze daar aan. B komt er al snel achter dat er niet alleen maar goedwillende mensen zijn; er staat behoorlijk wat kwaadaardigheid om de hoek.

Ondanks dat boek zes, Zom-B Gladiator, niet echt eindigde met een cliffhanger, wilde ik wel ontzettend graag doorlezen. Dus pakte ik Zom-B Mission eigenlijk meteen daarna op. Ik had meteen de indruk dat we op een hele andere manier in het verhaal staan; alsof B ondertussen heeft geleerd wie ze is en waar zo voor staat. In dit boek wordt ze ook behoorlijk geconfronteerd met haar verleden en dit was voor haar heel leerzaam. De manier waarop dit in het verhaal verwerkt is, vond ik erg prettig. Daardoor krijgen we ook een zachtere kant van haar te zien en dat vond ik een heel goede ontwikkeling.

Wat ik verder heel gaaf vond, is het feit dat er eindelijk echt naar buiten wordt getrokken. In de eerste zes boeken leren we de wereld kennen en worden de personages getraind, in dit deel gaan ze eindelijk op pad. Ook nog eens naar een onbekende omgeving. Vriendschappen (die eerst meer samenwerkingen voelden), worden extra uitgediept en de relatie tussen mens/zombie en de angels komt aan bod. Oftewel; de menselijkheid van een persoon. Ik hou van dat spel daartussen en ik denk dat Shan dit in zijn volgende boeken nog wel meer uitgediept zal hebben.

Zom-B Mission laat zien dat de Angels klaar zijn om in actie te komen. En HOE.

Ik kan niet wachten tot ik het vervolg kan lezen. Ik vond Zom-B Mission een erg tof boek. Het bracht actie, spanning en begon te spelen met de ware gevaren van een zombie apocalyps: mensen die zich tegen elkaar keren. Ik hou er van!

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.