Zom-B City (Zom-B #3) – Darren Shan

Geplaatst op 13 oktober 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Zom-B City (Zom-B #3) – Darren ShanZom-B City door Darren Shan
Ook door deze auteur: Zee van bloed
Serie: Zom-B #3
Andere boeken in deze serie: ZOM-B
Uitgever: Simon and Schuster | maart 2013
Genres: Young Adult, Horror, Sciencefiction
Aantal pagina's: 213
ISBN: 9780857077639
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

How many survived the zombie apocalypse?Where do the living hide in a city of the dead?

Who controls the streets of London?

B Smith is setting out to explore...

Een hele tijd terug alweer haalde ik de omnibus van deel 3 en 4 bij de ABC. Hoewel het dus twee boeken in 1 boek zijn, besloot ik de boeken toch los te recenseren. Allereerst dus het derde deel uit de serie: Zom-B City. Nu is Darren Shan een van mijn favoriete schrijvers ooit en wist hij mij met het vorige deel toch te overtuigen dat ook deze serie fantastisch is.

In Zom-B City is B alleen in de straten van Londen. Ze is ontsnapt uit het militaire centrum en is op zoek naar een plekje voor zichzelf in deze vreemde en kapotte wereld. Ze heeft een paar problemen; 1. ze is een zombie en 2: ze heeft dringend nieuwe hersenen nodig. Ze neemt je mee op haar tocht door de stad.

Ik vond het een leuk boekje (ja, zo dik zijn ze niet) waarin Shan weer op zijn eigen unieke wijze zijn wereld toont. Ik hou er erg van hoe hij dit doet; vol details, maar zonder al te veel poespas en nutteloze stukken. Wat ik echter jammer vond, is dat er niet heel veel actie in zit. Ik had verwacht dat er toch naar een climax vol avontuur en gevaar gewerkt zou worden, maar dit miste ik juist eigenlijk. Het was een beetje soft? Een beetje een tussen boek? Toch vind ik niet dat de serie zonder dit boek kan; het is namelijk een verhaal dat de situatie van de wereld waarin B leeft, beter wordt geschetst.

Ik ben echt door het boekje gevlogen, wat mede door de vlotte pen van Shan. Het is natuurlijk ook geen dik boek, maar dat ik vrij gewoon bij zijn boeken. Het is echt zo’n boek wat zowel voor jeugd als young adults leuk is, maar wel echt de meest gruwelijke dingen aankaart. En dan op zo’n manier dat je het niet eens storend vindt. Shan is wat dat betreft echt de meester dan de horror. En ik kijk nu alleen maar meer uit naar de rest van de serie! Huilen als de dag ooit komt dat er geen nieuwe boeken meer van Darren zullen verschijnen.

Kortom; Zom-B City is een ideaal boek voor fans van boeken die de grens durven te overschrijden. Het is misschien niet het meest spannende boek van de serie, maar nog steeds erg vermakelijk. Het verteld ons namelijk meer over de wereld waarin B nu moet leven.

Zom-B City

three-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

One response to “Zom-B City (Zom-B #3) – Darren Shan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.