Zom-B Angels (Zom-B #4) – Darren Shan

Geplaatst op 23 oktober 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Zom-B Angels (Zom-B #4) – Darren ShanZom-b Angels door Darren Shan
Ook door deze auteur: Zee van bloed
Serie: Zom-B #4
Andere boeken in deze serie: ZOM-B
Uitgever: Simon and Schuster | juni 2013
Genres: Young Adult, Horror, Fantasy
Aantal pagina's: 200
ISBN: 9780857077677
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

After spending the last few months wandering around London--a city filled with the dead--B Smith has given up hope for any sign of normal human existence. But then B finds strange signs all over the city--a "Z" plus red arrows. Following them, B finds The Angels-- a group gathered in the hopes of combating the evil dead and the forces that introduced them. But all is not as it seems and it's up to B to find out: what battle are they truly waging?

Onlangs verscheen mijn recensie van het derde deel van de Zom-B serie en nu is daar de vierde. Beide boeken zaten in mijn omnibus, de Zombie chronicles II. In het vorige deel miste ik de actie een beetje, maar vond ik het wel weer heel goed dat de wereld zo goed werd beschreven. Dit vierde deel, Zom-B Angels,  zit gelukkig weer vol actie én biedt weer een heel nieuw perspectief.

B komt al snel in aanraking met een groep bijzondere zombies. In tegenstelling tot de andere organisatie, lijkt hier alles pluis. Met de komst van de Angels, zoals ze zichzelf noemen, worden er weer een tal van interessante wendingen aan het verhaal toegevoegd. We krijgen nog meer te weten over wat er precies met de wereld gebeurd is en komt B ook meer in actie.

Naast het heden, speelt ook het verleden een rol. De link tussen zombies en Nazi’s worden gelegd. Nazi’s als badguys gebruiken is misschien wel wat makkelijk en een beetje standaard, maar het past wel weer goed bij het geheel. Ik denk dat het makkelijker tot de verbeelding spreekt dan een fictieve badguy (die er ook is, hoor.. weest maar niet bang!), omdat zombies zelf natuurlijk al bijzonder zijn en er sprake is van verschillende type zombies.

Het boek leest lekker vlot en wakkert de zin aan om meer te lezen. Ik kan niet wachten om het vijfde deel te lezen en daarna de rest aan te schaffen. Want deze serie moet ik ook echt compleet in de kast hebben staan! Het is wel jammer dat dit boek niet ook in het Nederlands verschijnt, want ook hier zou het boek het goed doen, denk ik. (dit is een hint voor de Fontein)

Zom-B Angels is niet voor watjes, want Shan is er een meester in om details kort, bondig en behoorlijk gruwelijk over te brengen. Met dit boek gaan we weer regelrecht de hel in: precies wat we van Shan gewend zijn. En heel erg toepasselijk hoe zoiets verschrikkelijks als een zombie-uitbraak. Serieus, wie van ons zou het overleven?

Dikke aanrader en nog leuker dan de eerdere delen.

Zom-B Angels

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

One response to “Zom-B Angels (Zom-B #4) – Darren Shan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.