The Unbound (The Archived #2) – Victoria Schwab

Geplaatst op 17 augustus 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

The Unbound (The Archived #2) – Victoria SchwabThe unbound door Victoria Schwab
Ook door deze auteur: This Savage Song
Serie: The Archived #2
Andere boeken in deze serie: The Archived
Uitgever: Hyperion | Januari 2014
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 360
ISBN: 9781423178200
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Imagine a place where the dead rest on shelves like books. Each body has a story to tell, a life seen in pictures that only Librarians can read. The dead are called Histories, and the vast realm in which they rest is the Archive.

Last summer, Mackenzie Bishop, a Keeper tasked with stopping violent Histories from escaping the Archive, almost lost her life to one. Now, as she starts her junior year at Hyde School, she's struggling to get her life back. But moving on isn't easy -- not when her dreams are haunted by what happened. She knows the past is past, knows it cannot hurt her, but it feels so real, and when her nightmares begin to creep into her waking hours, she starts to wonder if she's really safe.

Meanwhile, people are vanishing without a trace, and the only thing they seem to have in common is Mackenzie. She's sure the Archive knows more than they are letting on, but before she can prove it, she becomes the prime suspect. And unless Mac can track down the real culprit, she'll lose everything, not only her role as Keeper, but her memories, and even her life. Can Mackenzie untangle the mystery before she herself unravels?

With stunning prose and a captivating mixture of action, romance, and horror, The Unbound delves into a richly imagined world where no choice is easy and love and loss feel like two sides of the same coin.

Victoria Schwab is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een van mijn favoriete auteurs en ik kijk dan ook reikhalzend uit naar haar nieuwste werk. Vrijwel alles wat ze heeft geschreven vond ik fantastisch, maar helaas bleef The Archived voor mij een beetje achter. Het interesseerde me minder en ik kon het eigenlijk niet opbrengen om volledig in het boek te investeren qua tijd en energie. Toch geef ik in sommige gevallen een vervolg dan nog graag een kans en dat is dan ook de reden dat ik The Unbound wel wilde lezen. Hierbij een voor mij vrij korte recensie, omdat ik eigenlijk niet zo goed weet wat ik van dit boek vind.

The Unbound is het vervolg op The Archived en speelt zich een paar weken later af. Mackenzie staat op het punt om te beginnen op een prestigieuze school een eind van haar werkveld af. Nu heeft ze naast de gewone tienerproblemen ook nog eens allerlei andere drama om te verwerken; nachtmerries bijvoorbeeld, of het feit dat er allemaal mensen beginnen te verdwijnen.

Hoewel er niks mis is met de toffe atmosfeer in het boek, de personages tof zijn en ook de plot prima is, lukt het me op een of andere manier wederom niet om helemaal verliefd te raken op het boek. Het is ondertussen al een paar weken geleden dat ik het boek las en er is al zo veel weggezakt. Waar veel boeken mij echt bij blijven, was dit zo’n typisch ‘wel oke, maar niet bijzonder genoeg’-verhaal. Jammer, want veel van de recensies op goodreads zijn echt helemaal lyrisch.

De eerste helft van het verhaal vond ik vrij langzaam gaan. Her verhaal kwam niet zo snel op gang, maar gelukkig was de tweede helft een stuk vlotter. Er zat veel meer actie in en daarmee ook meer spanning. Her verhaal werd interessanter, wat vooral kwam door de introductie van een bepaald personage. Hij creëerde chaos, zodat Machenzie echt even vooruit moest.

Ik merk dat ik erg vastloop bij het schrijven van deze recensie; ik ben al heel wat andere dingen gaan doen. Ik moet echt enorm graven om de details van het verhaal weer naar boven te krijgen en dat frustreert me. Ik geloof echt dat wanneer ik dit boek leuker had gevonden, er veel meer was blijven hangen. Ik heb dan ook besloten er niet teveel woorden meer aan te spenderen. The Unbound is een aardig boek, maar voor mij niet wat ik van Victoria Schwab hoop te lezen. Ik vind het concept van The Archived echt fantastisch, maar de uitwerking wist mij niet te raken en daarmee is dit boek te snel weer naar een een of andere bezemkast in mijn brein verhuisd. Welke bezemkast? Geen idee.

The Unbound was leuk en met vlagen spannend, maar niet zo indrukwekkend als ik had gehoopt.

Als met al vond ik The Unbound aardig om te lezen, maar net als bij het eerste deel raakte ik niet echt betrokken. Hoewel de personages, de plot en de sfeer prima zijn, maakte het geheel te weinig indruk op me. Jammer! Toch heeft dit boek op goodreads vele lovende recensies.

three-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.