September wrap-up

Geplaatst op 1 oktober 2021 door Emmy in Boeken, TBR / 7 Comments

September is weer voorbij en het was een maand vol hoogte en dieptepunten. Volgens mij heb ik echt alle emoties die je kunt ervaren meegemaakt de afgelopen maand. Het lezen begon supergoed, maar de tweede helft van de maand lukte het maar moeilijk om me te concentreren. Hier baalde ik best wel van, want ik heb zo veel boeken klaarliggen die ik zou willen lezen!

Ik wil je graag laten zien wat ik wel heb gelezen, vertellen welke nieuwe boeken ik heb en mijn TBR voor oktober laten zien. Hopelijk gaat het lezen dan beter, maar ik ben me er ook enorm van bewust dat mijn opleiding even voor gaat.

Gelezen in september

Dit was mijn TBR stapel van deze maand. Ik las de onderste twee boeken niet, de rest lukte me wel. Ik heb wel wat andere boeken gelezen, maar over het algemeen kakte mijn leesmaand enorm in na Elfia vanwege allerlei redenen. Ik had er gewoonweg geen zin in, voelde me gestrest en had constant het gevoel dat ik vanalles moest. Gelukkig heb ik wel kunnen genieten van dat wat ik wél las.

Sadie – Courtney Summers

Cemetery Boys – Aiden Thomas

Geheime strijd – Cliff de Rouw

Grappig jammer – Tim Hofman

Sterrenzicht – Brandon Sanderson

De falling in love montage – Ciara Smyth

3PAK – boekenweek van jongeren 2021

Twaalf en het bevroren bos – Aisling Fowler

Six Crimson Cranes – Elizabeth Lim

Voor mijn doen is dit natuurlijk niet heel veel. Negen boeken is voor veel mensen bizar veel, maar ik heb maandag gehad waarbij ik meer dan 20 boeken las. Ik hoop komende maand wel weer boven de tien uit te komen.

Nieuwe boeken

Met maar negen boeken op de leesteller heeft september mijn TBR lijst niet heel goed gedaan. Ik kocht en kreeg namelijk wel een aantal boeken!

Ik kocht…

Allereerst ging ik aan het begin van de maand even naar Eindhoven om te shoppen en daar kocht ik drie boeken bij mijn lievelingsboekhandel Van Piere. Ik kocht: Op gevoel van Lisette Jonkman, Felix ever after en This poison heart. Super blij mee! Ook kocht ik twee boeken als cadeautje, een voor mijn zusje en een voor een vriendin. Deze maand kwam ook mijn Waterstones exclusive van Empire of the vampire van Jay Kristoff binnen. Ik ben zoooo benieuwd! Op de valreep ontving ik ook mijn exemplaar van Natural Magic, een boek over hekserij.

Ik kreeg…

Ik heb ook een aantal mooie boeken gekregen. Zo kreeg ik twee kinderboeken: Het huttenboek en Aydin. Ik kreeg de prachtige limited edition van Uit bloed en as, mocht een sciencefictionboek met de titel Stelsel onbekend toevoegen aan mijn verzameling en kreeg de dichtbundel The hill we climb. Echt tof: zovel de vertaling als het oorspronkelijke Engelse gedicht staan in het boek!

Voor YALFU kreeg ik De falling in love montage en in de goodiebag had ik American Royals zitten. Deze heb ik al eens gelezen.

Flink verwend dus!

Dit wil ik gaan lezen in oktober

Legendborn en Een echo in de tijd neem ik mee van vorige maand. Ik ben al bezig in Een echo in de tijd, maar net als alle andere boeken van Gabaldon, lees ik ook deze heel traag. In Steniging ben ik ondertussen ook al begonnen. En weet je? Het is oke als ik deze stapel niet weggelezen krijg. Andere dingen in mijn leven hebben even prioriteit en er speelt vanalles.

Wat hoop jij te gaan lezen in oktober? Ga je voor spannende boeken vanwege Halloween?

Tags: , ,

Divider

7 responses to “September wrap-up

 1. Marjolijn

  Mooie stapel, Emmy! En lukt het weer niet, neem je ze gewoon weer mee voor november, of je legt ze aan de kant. No big deal 😉

  Ik heb The Nature of Witches bijna uit, nog even door!

 2. Aardige stapel boeken! Soms gaat lezen snel, soms gaat het even wat langzamer. Ik las vroeger 2-3 boeken in de week, nu ben ik blij als ik dat per jaar haal. Maar! Ik ben weer aan het lezen. Nu bijna klaar met The Power van Naomi Alderman. En dan heb ik de volgende al klaarliggen: Aurora van Kim Stanely Robinson. Heerlijk. Het is er ook echt weer voor.

 3. Toch een mooi aantal hoor Emmy <3. Ik kakte de tweede helft ook in. Ik heb nog een boek uitgelezen waar ik in was begonnen maar dan hield het ook op. Zoveel dingen die gebeuren of nog staan te gebeuren. En daar komt ook heel veel stress bij kijken.

 4. Ik heb afgelopen maand voor mijn doen een super goede leesmaand gehad!! 🙂
  ik las 8 boeken en luisterde 1 luisterboek. Normaal kom ik er maar net aan 2…
  Dus YAY voor dit leesritme. Hopelijk lukt me dat deze maand ook.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.