Cemetery Boys – Aiden Thomas

Geplaatst op 24 september 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Cemetery Boys – Aiden ThomasCemetery Boys door Aiden Thomas
Uitgever: Swoon Reads | September 2020
Genres: Fantasy, Urban Fantasy, LGBTQ+, Young Adult
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9781250250469
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Yadriel has summoned a ghost, and now he can’t get rid of him.

When his traditional Latinx family has problems accepting his gender, Yadriel becomes determined to prove himself a real brujo. With the help of his cousin and best friend Maritza, he performs the ritual himself, and then sets out to find the ghost of his murdered cousin and set it free.

However, the ghost he summons is actually Julian Diaz, the school’s resident bad boy, and Julian is not about to go quietly into death. He’s determined to find out what happened and tie up some loose ends before he leaves. Left with no choice, Yadriel agrees to help Julian, so that they can both get what they want. But the longer Yadriel spends with Julian, the less he wants to let him leave.

Via social media hoorde ik veel over Cemetery boys, waardoor ik steeds meer zin kreeg om het boek zelf ook te lezen. Toen ik had voordelig kon aanschaffen, duurde het niet lang voordat ik deze urban fantasy las. Ik raakte betoverd door de setting en het bijzondere verhaal van Yadriel.

Yadriel wordt door zijn traditionele Latinx familie niet geaccepteerd vanwege zijn gender en daar heeft hij moeite mee, vooral omdat hij daardoor niet kan meedraaien als brujo, een soort heks. Met behulp van zijn beste vriendin/nichtje doet hij het ritueel zelf. Daarna is hij vastbesloten de geest van zijn pas vermoorde neef op te roepen om zijn lichaam te kunnen vinden. Maar… hij roept een andere geest op! Bad boy Julian Diaz is niet van plan te verdwijnen. Hij wil koste wat kost weten wat er is gebeurd. Daarom moeten Yadriel en Julian samen werken. De tijd tikt.. maar wat als ze elkaar niet meer willen verlaten?

Ik heb nog maar weinig boeken gelezen waarin een transgender de hoofdrol speelt. Ik vond het heel goed om te lezen waar hij mee worstelt. De auteur is er goed in geslaagd om Yadriel’s leven heel realistisch te beschrijven: van zijn gevoelens tot wat hij meemaakt. Het las fijn en ik kon me goed in Yadriel inleven. Ook de bijpersonages vond ik erg interessant. Ik zou graag nog meer van hen weten.

Het is een fijne standalone met een kop en een staart en dat vind ik ook prettig. De setting was goed uitgewerkt, zonder dat ik overspoeld werd door informatie of juist het idee had dat het te weinig was. Het was prettig en wist me vanaf het begin al te grijpen.

Cemetery boys is een bijzonder boek. Ik vond het echt prachtig, vooral de cultuur en de magie. Daarnaast vond ik Yadriel’s worsteling met zichzelf en zijn plaats in de maatschappij erg realistisch opgeschreven. Het gaf mij een kijkje in Yadriel’s hoofd en dat was leerzaam en een krachtig onderdeel van het verhaal.

Als je op zoek bent naar een urban fantasy (een fantasy dat zich afspeelt in onze wereld) met een romantische twist (zonder dat het klef wordt) en met een grote LGBTQ+ vertegenwoordiging, dan is Cemetery Boys een boek om te lezen. Ik raad hem iedereen warm aan!

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.