De falling in love montage – Ciara Smyth

Geplaatst op 26 september 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De falling in love montage – Ciara SmythDe falling in love montage door Ciara Smyth
Uitgever: Querido Glow | April 2021
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 336
ISBN: 9789045124810
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

De cynische Saoirse (17) gelooft niet meer in de liefde. Ze is vastbesloten om nooit meer aan een serieuze relatie te beginnen. Tot ze op een eindexamenfeestje Ruby ontmoet. Die daagt haar uit tot een experiment: een zomer vol klassieke dates die zo in een romantische comedy zouden passen, en die eindigt zodra vakantie voorbij is – geen verwachtingen van eeuwige liefde, geen gebroken harten, geen gezeur.
Klinkt als een perfect plan, maar Ruby en Saoirse vergeten één ding: aan het einde worden de personages in de film altijd écht verliefd.

Ik zeg het vaker: contemporary is niet altijd mijn ding. Maar als het een beetje nerdy is en bij voorkeur een LGBTQIA+ thema, dan wil ik me er toch graag aan wagen. De falling in love montage gaat over twee meiden die verliefd worden en Ierland en tja.. dan begint het toch te kriebelen! Ik mocht het boek lezen vanwege Ciara’s bezoek aan Nederland en omdat ik haar mocht interviewen. Vol goede moed begon ik in het boek en dat stelde me absoluut niet teleur!

Saoirse heeft genoeg om mee te dealen. Ze is nog niet helemaal over de breuk met haar ex heen en de band met haar vader is veranderd sinds haar moeder met vervroegde dementie is opgenomen in een verpleeghuis. De zomervakantie na de eindexamens zijn begonnen en tja.. wat dan. Bij het feestje van haar irritante frenemy Oliver ontmoet ze zijn nichtje, Ruby. Ruby is dol op romcoms en daagt Saoirse uit: een zomer vol klassieke dates. Geen verwachtingen, alleen die zomer. Maar je weet hoe het gaat in romantische films…

Ik vond De falling in love montage een heerlijk schattig boek, zonder dat het suikerzoet werd. Dit kwam mede door Saoirse. Ik vond haar een heerlijk personage om over te lezen: haar cynische kijk op de wereld, haar ondernemende geest.. de dingen die ze meemaakte: ik vond het oprecht leuk om haar te volgen. Ondanks dat ze onhandige dingen deed en veel van de fouten – zoals bij de meeste tieners – voortkwamen uit miscommunicatie, merkte ik echt dat haar hart op de goede plek zat.

Ook de dynamiek die zij met Oliver had vond ik fantastisch. Vooral hoe ze elkaar eigenlijk eindelijk begonnen te accepteren als vrienden. Ik heb echt genoten van die stukken.

Er zitten behoorlijk wat heftige thema’s in het boek: verhuizen, de nieuwe vriendin van haar vader, haar moeder, verbroken vriendschappen, een gebroken hart. En toch bleef het luchtig. Ik vind dat echt heel knap. En ja, misschien klinkt het veel, maar het klopte. Het bleef daarnaast luchtig, waardoor er een goede balans ontstond.

Ik hield enorm van de tone of voice in De falling in love montage. Hierdoor heb ik me echt enorm vermaakt tijdens het lezen. Ik vond Saoirse enorm grappig en ik voelde meteen een klik met haar.

Als je op zoek bent naar een grappig, lief en romantisch verhaal met ook een aantal serieuze thema’s, dan is De falling in love montage echt een aanrader.

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.