Twaalf en het bevroren bos (Vuurbloed #1) – Aisling Fowler

Geplaatst op 28 september 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Twaalf en het bevroren bos (Vuurbloed #1) – Aisling FowlerTwaalf en het bevroren bos door Aisling Fowler
Serie: Vuurbloed #1
Uitgever: Harper Collins | September 2021
Genres: Fantasy, Jeugd
Aantal pagina's: 303
ISBN: 9789402709124
Uitgave: eBook
Goodreads
four-stars

Twaalf heeft de eed afgelegd, en is nu een leerling-Jager. Ze heeft haar naam opgegeven om te kunnen trainen in het gevecht tegen de monsters die het Jagersfort belagen. Ze zal pas een nieuwe naam mogen kiezen als ze die verdiend heeft.

Wanneer het Jagersfort wordt aangevallen en een jong meisje wordt ontvoerd, wil Twaalf alles doen om haar te redden. Het wordt een zoektocht door het Bevroren Bos die haar leven, haar naam en haar hele wereld zal veranderen…

Vuurbloed is een adembenemend debuut dat zich afspeelt in een winters, prehistorisch landschap. Het is avontuurlijk, grappig en soms hartverscheurend: Aisling Fowler is een geboren verhalenverteller.

Van Harper Collins mocht ik een nieuwe fantasievolle middle grade lezen. Ik kreeg een digitaal exemplaar van Twaalf en het bevroren woud opgestuurd en ik besloot er in te beginnen terwijl ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens in te trein stapte. Ik vloog door het boek, want ik raakte meteen betoverd door dit avontuurlijke verhaal!

Twaalf heeft haar familie en verleden afgezworen om een Jager te worden. Samen met een aantal andere jongeren traint ze daar had voor. Maar als hun fort wordt aangevallen en een van Twaalfs vrienden wordt ontvoert worden al Twaalfs vaardigheden en talenten op de proef gesteld. Ze moet afreizen naar de gevaarlijkste plekken van het land, terwijl er allerlei monsters op de loer liggen.

Ik vond Twaalf en het bevroren woud een heerlijk fantasierijk boek met een prettig tempo. Het is fantasierijk en avontuurlijk en de spanning wordt hoog gehouden. Het speelt zich af in een soort prehistorische tijd, maar ik vond wel dat dit niet altijd even duidelijk was. Wel dat het zich in de historische tijd afspeelde, maar het kwam niet op alle vlakken naar voren.

Het boek bevat een aantal sfeervolle illustraties die goed bij het verhaal passen, de hoofdpersoon is stoer en toegankelijk voor jongens en meisjes en ze heeft een dierenvriendje om haar te steunen: dit boek bevat vanalles waar een jonge lezer wild van wordt en ik weet zeker dat het zal aanslaan bij een groot publiek.

Hoewel het cijfer geven aan de monsters en het monster handboek me wat onlogisch leken, stoorde me dat niet echt. Het boek was namelijk heerlijk. Vooral Twaalf vond ik stoer. Ze toonde ook een kwetsbare kant, waar je vooral via haar dromen kennis mee maakte. Ze ontdekte gaandeweg dingen over zichzelf en wat er in het verleden gebeurd is en dat zat prima in elkaar. Maar wat ik vooral leuk vond was haar scherpe tong en goedgeplaatste opmerkingen die op het randje van brutaal balanceerde. Het maakte Twaalf en het bevroren bos extra levendig.

Als je dol bent op avontuurlijke jeugdboeken met een dosis fantasie, dan is Twaalf en het bevroren bos een echte aanrader. De vlotte schrijfstijl en interessante personages maken het dat de plot avontuurlijk is en een fijne vaart bevat. Ik vond het een aanrader en ik vloog door het verhaal.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.