Sadie – Courtney Summers

Geplaatst op 21 september 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Sadie – Courtney SummersSadie door Courtney Summers
Uitgever: Volt | Januari 2021
Genres: Mysterie, Young Adult
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789021429830
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

Sadie heeft geen makkelijke jeugd gehad. Sinds haar moeder uit beeld raakte, voedt Sadie haar zusje Mattie zelf op in hun afgelegen dorpje, en doet ze haar best om Mattie een normaal leven te bieden. Wanneer Mattie op een dag dood wordt aangetroffen, stort Sadies wereld in elkaar. Na een mislukt politieonderzoek is Sadie vastbesloten om haar zusje te wreken en gaat ze zelf op pad om Matties moordenaar te vinden. Wanneer West McCray – een radiopersoonlijkheid die werkt aan een programma over kleine, vergeten steden in Amerika – Sadies verhaal op een lokale nieuwszender hoort, raakt hij geobsedeerd met het vermiste meisje. Hij begint zijn eigen podcast om Sadies sporen te traceren en haar te vinden voordat het te laat is.

Begin dit jaar verscheen de Nederlandse editie van Sadie. Ik mocht het boek ontvangen en wist niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik lees niet heel vaak mysterie boeken en ik wist ook niet of dit wat voor me zou zijn. Maar toen ik eenmaal was begonnen met lezen kon ik gewoonweg niet meer stoppen. Ik moest en zou weten wat er aan de hand was en hoe het af zou lopen.

Sinds haar moeder is verdwenen voedt Sadie zichzelf en haar zusje Mattie zelf op. Maar als Mattie dood wordt gevonden, wordt ze verscheurd door verdriet. Na een mislukt politieonderzoek besluit Sadie zelf de moordenaar maar te gaan zoeken. Als ook Sadie verdwijnt, duikt een journalist/podcastmaker zich op de zaak.

Let op, dit boek bevat onder andere zaken als de dood van een geliefde, geweld, drugsgebruik, moord, kindermishandeling en seksueel misbruik (bij kinderen).

Ik vond Sadie een heftig en intrigerend boek. De helft van het boek volgt Sadie en de andere helft is de ingesproken podcast. Ik kan me alleen maar voorstellen dat het luisterboek fantastisch moet zijn. Ik wilde tijdens het lezen alles weten: hoe het in elkaar zat, waarom alles zo liep en vooral hoe het af zou lopen.

Het boek frustreerde me af en toe enorm, omdat niet al mijn vragen werden beantwoord. En dit is tevens meteen de kracht van het boek: het nodigt je uit zelf na te denken over de inhoud.

Ik riep dan ook in de leesclub meteen dat mensen die het boek uit hadden me moesten appen, omdat ik gewoonweg met mensen moest praten over het boek en vooral het einde.

Echt, ik zou zo veel willen zeggen om dit boek, maar dan verklap ik gewoon teveel. Je moet dit boek zelf lezen, vooral als je van true crime houdt. Ik beloof je, het verhaal van Sadie zal onder je huid kruipen tot je het niet meer los kan laten.

four-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.