Reboot (Reboot #1) – Amy Tintera

Geplaatst op 26 juli 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Reboot (Reboot #1) – Amy TinteraReboot door Amy Tintera
Ook door deze auteur: Rebel
Serie: Reboot #1
Andere boeken in deze serie: Rebel
Uitgever: Van Goor | Juni 2016
Genres: Young Adult, Sciencefiction
Aantal pagina's: 296
ISBN: 9789000350223
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

De zeventienjarige Wren Connolly werd vijf jaar geleden neergeschoten. Na 178 minuten kwam ze weer tot leven – als Reboot.

Reboots zijn ongekend sterk, snel en onkwetsbaar, maar hoe langer ze dood zijn geweest hoe minder menselijk ze terugkeren. Wren is met haar 178 minuten de dodelijkste Reboot die er is. Callum Tweeëntwintig daarentegen is nog praktisch menselijk.

Wren moet hem opleiden tot soldaat, maar Callum is langzaam, stelt te veel vragen en heeft altijd een glimlach op zijn gezicht. De training verloopt moeizaam, maar Callum maakt iets in haar los. Als ze in zijn buurt is, voelt ze zich menselijker dan ooit. Wren heeft nog nooit een bevel genegeerd, maar wanneer ze het bevel krijgt om Callum te elimineren besluit ze alles op alles te zetten om hem te redden.

Ik kan echt ontzettend enthousiast worden om een boek te gaan lezen, als mijn boekenvriendjes dit ook zijn. Bij Reboot was dit ook het geval; zowel Melisa als Joost bleven maar aangeven hoe tof dit boek was. Ik wist dus dat ik het moest proberen, ook al bestaat er altijd het gevaar dat je verwachtingen te hoog worden. Gelukkig wist Reboot wel om te gaan met mijn verwachtingen!

reboot2

In deze bijzondere setting van Amy Tintera is er wat bijzonders gebeurd. Door een bepaald virus kunnen mensen – een beetje zombieachtig – opstaan naar hun dood. Hoe langer dit proces duurt, hoe sterker de Reboot (zoals dat heet) wordt. Wren is zo’n reboot. Samen met vele anderen wordt ze ingezet als een soort soldaat. Want hoe langer een reboot dood is geweest, hoe meer menselijkheid verdwenen is. Een nieuwe groep groentjes zet Wren’s wereld compleet op de kop, want Callum heeft nog ontzettend veel menselijkheid. Langzaam weet hij haar te ontdooien. En wat dan?

Reboot is een spannend boek vol actie. Ik vind het erg goed passen in de lijn van De Cage, Divergent en Acid, allen boeken waarin achtervolging en spanning een grote rol spelen en vooral de regering de slechterik is. Hier hou ik wel van, al is er natuurlijk altijd het gevaar dat de boeken op elkaar beginnen te lijken. Gelukkig is dit in dit boek niet het geval. Hoewel er veel logische gebeurtenissen zijn die me niet echt verraste, wist de manier waarop alles beschreven is me erg goed te vermaken. Vooral de zombie-achtige reboots vond ik erg interessant en daarom de interactie tussen Wren en Callum ook. Ik was ook erg blij met het feit dat Wren en haar ‘vrienden’ toch allemaal hun eigen persoonlijkheid hadden en geen hersenloze doden waren. Wel had ik graag nog meer over de wereld gelezen; hoe kwam dit tot stand? Hoe is dit voor iedereen? Wellicht lezen we daar meer over in het vervolg!

reboot

Naast dat het een spannend en meeslepend verhaal heeft, is het ook nog eens een heel tof vormgegeven boek. De omslag is niet direct mijn smaak, maar hoe de vormgeving is doorgezet in het hele boek, maakt het een opvallende verschijning. Ik was eerst bang dat het kader me zou storen tijdens het lezen, maar het omgekeerde bleek waar; het las juist behoorlijk rustgevend. Vooral omdat het een heel druk boek is. Het bevat mega veel adrenaline en slechts enkele pauzes.

Als je op zoek bent naar een boek vol actie en spanning, dan raad ik je Reboot zeker aan. Het past bij andere dystopische toppers, maar biedt voldoende eigenheid om interessant te blijven. Ik werd onmiddellijk in het verhaal gezogen en het boek liet me pas los toen ik het uit had. En nu maar wachten op deel twee!

Reboot gaat over zombie-achtige soldaten die hun menselijkheid terugvinden… om zo een sprong te wagen naar vrijheid. En dat bevalt me heel erg goed!

reboot3

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

3 responses to “Reboot (Reboot #1) – Amy Tintera

    • Andrea

      Ik heb al een paar keer bij de boekwinkel met dit boek in mijn handen gestaan, maar het steeds weer teruggelegd. Over het algemeen hou ik niet van verhalen (vooral films) over zombies, maar door jouw recensie ben ik toch wel heel nieuwsgierig geworden naar dit boek 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.