Acid – Emma Pass

Geplaatst op 23 september 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Acid – Emma PassAcid door Emma Pass
Uitgever: Corgi Books | april 2013
Genres: Young Adult, Dystopia
Aantal pagina's: 431
ISBN: 9780552566148
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

The year is 2113. In Jenna Strong's world, ACID—the most brutal controlling police force in history—rule supreme. No throwaway comment or whispered dissent goes unnoticed—or unpunished. And it was ACID agents who locked Jenna away for life, for a horrendous crime she struggles to remember. But Jenna's violent prison time has taught her how to survive by any means necessary.

When a mysterious rebel group breaks her out, she must use her strength, speed, and skill to stay one step ahead of ACID, and try to uncover the truth about what really happened on that terrible night two years ago. They have taken her life, her freedom, and her true memories away from her. How can she reclaim anything when she doesn't know who to trust?

Strong, gritty writing, irresistible psychological suspense, and action consume the novel as Jenna struggles to survive against the all-controlling ACID. Seriously sinister stuff.

Acid was een boek dat ik al jaren op mijn TBR had staan, maar welke ik echt wilde hebben toen Katja er een positieve recensie over plaatste. Dit boek trok me mede door de stoere chick op de omslag, maar ook omdat het een zeldzaamheid in het Young Adult genre is: een standalone dystopia.

Het verhaal gaat over Jenna, die opgesloten zit in een gevangenis omdat zij haar ouders heeft vermoord. Maar dan helpen mensen haar ontsnappen en wordt ze – zonder dat ze het beseft – onderdeel van een grote rebellie.

Dit boek was niks van wat ik er van had verwacht, maar juist meer! Ik had het idee dat Jenna een onderdeel zou gaan worden van Acid, als een soort blackmailing.. Daar hint de omslag ook een beetje naar… Maar Jenna is een nog grotere heldin. Zij is namelijk de schakel.

Nou is ‘het meisje dat de rebellie in werking zet’ misschien niet heel origineel. De manier waarop het is Acid is uitgewerkt is perfect. De regering wordt gedetaileeerd en geloofwaardig beschreven. En omdat het een losstaand boek is, heb je geen last van vergezochte oplossingen die me ergerde bij Divergent en The Hunger Games. Acid is rauw en krachtig en voelt vooral heel geloofwaardig aan. Onderdrukking van de maatschappij is immers van aller tijden en een boek als dit maakt je bewust van de gevolgen wat dit met zich meedraagt. Dit maakt het dat ik het een heel erg indrukwekkend en sterk boek vond. Het was bijna jammer dat het nu meteen klaar is..

Wat ik ook een grote toevoeging aan het verhaal vond, is het gebruik van krantenknipsels. Dit geeft de wereld waarin Jenna leeft een extra dimensie en voorkomt een infobom bij elke grote gebeurtenis. Via de artikelen lees je de gevolgen van Jenna’s acties en welke invloed dit op de maatschappij heeft. Er zitten hele subtiele details in verstopt die zo veel vertellen. View Spoiler » Ik kan dat soort details echt waarderen, omdat ze de indruk wekken dat de wereld goed doordacht en ‘af’ is.

Acid is een echte aanrader voor iedereen die van heldinnen houdt die hun vrouwtje staan en houden van het dystopische genre. Het feit dat het geen serie is, maakt het boek nog beter, omdat het echt afgerond wordt. Ik heb er echt van genoten en raad het boek jullie dan ook van harte aan!

acid

 

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

6 responses to “Acid – Emma Pass

  1. Kijk, hier baal ik dan van. Ik dacht eens even kijken wat Emmy onder een stoere chick verstaat en begon het stuk te lezen. Was om en dacht die wil ik ook lezen… Is tie verdorie alleen in het engels. Baal baal… Jouw schuld Emmy dat ik nu baal.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.