Divergent

Geplaatst op 2 april 2014 door Emmy in Film, Recensie / 12 Comments

Titel: Divergent (IMDB)
Naar het boek van: Veronica Roth
In de bios vanaf: Nu
Speelduur: 139 minuten
Acteurs: oa. Shailene Woodley, Theo James & Kate Winslet
Genre: Dystopisch, avontuur, actie, romantiek
Waardering: ★★

In a world divided by factions based on virtues, Tris learns she’s Divergent and won’t fit in. When she discovers a plot to destroy Divergents, Tris and the mysterious Four must find out what makes Divergents dangerous before it’s too late.

 

De meeste van ons booknerd staan echt al maanden om deze film te trappelen. Moi incluis. De trailer was echt ontzettend veelbelovend en het boek is een van mijn favoriete in een dystopische young adult genre. Bij een boekverfilming is het altijd maar wachten of het je verwachtingen kan waarmaken, maar ik kan met grote blijdschap zeggen dat ik er dik tevreden mee ben.

De personages zijn over het algemeen echt ontzettend goed gecast. Ik vond Shailene echt goed overkomen als Tris. Ze speelde het heel natuurlijk en haar verschijning klopte in mijn ogen goed met het boek. En Four. Omg. Four. Je bent echt een hunk. Ik zeg het niet snel, maar hij is zo zwaar crush-material. Gevaarlijk stoer. Wel voelde ik mezelf een beetje debiel toen ik de uitspraak van Tobias hoorde. Ik heb het een beetje te ver-Nederlandst. Ach ja. Weer wat geleerd zullen we maar zeggen. Het enige punt was dat ik Four’s vader niet helemaal zo voor me zag… Maar echt iets te klagen heb ik niet.

Wat ik persoonlijk erg fijn vind is dat het redelijk trouw is gebleven aan het boek. Ik werd weinig teleurgesteld en miste vrij weinig. Daar worden we natuurlijk heel erg blij van!

Ik heb echt weinig te zeuren dit keer hoor! Alleen dat ik deel 2 gewoon heel erg snel wil zien nu en het liefst nu nogmaals naar de bios zou willen rennen om Divergent opnieuw te zien. Wat een spectakel. Echt alles zat er in. Knoeiharde actie, romantiek, dramatische momenten die tranen in mijn ogen lieten springen en daarnaast ook nog eens een wereld die in mijn ogen perfect is nagebootst van de beschrijvingen uit het boek.

Love it. En nu ga ik weer verder fangirlen.

 

Tags: , , ,

Divider

12 responses to “Divergent

  1. Ik wil hem ook heel graag zien maar ik moet nog steeds het boek lezen D: (ja zeg maar niks hahah) Ik ga er snel in beginnen nadat ik Onsterfelijk uit heb en dan daarna zsm naar de bios waarschijnlijk 😀

  2. Tessa

    Dat van die naam had ik al bij de boeken. Eerst Inwijding gelezen en toen in het Engels (Divergent, dus). Toen ik een random in Google translate ‘Tobias’ in ging tikken, hoorde ik ‘To-bay-us’. Wuuuut.

  3. Hoewel ik nog een eBook en een boek heb liggen waar ik in bezig ben, heb ik zo ontzettend veel zin de serie te gaan lezen! Maar dit weekend ga ik sowieso naar de film. Of is dat een slecht idee, moet ik eerst de boeken lezen? Bij The Hunger Games heb ik ook eerst de eerste film gezien en daarna de boeken pas gelezen…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.