Rebel (Reboot #2) – Amy Tintera

Geplaatst op 22 november 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Rebel (Reboot #2) – Amy TinteraRebel door Amy Tintera
Ook door deze auteur: Reboot
Serie: Reboot #2
Andere boeken in deze serie: Reboot
Uitgever: Van Goor | Oktober 2016
Genres: Young Adult, Sciencefiction, Dystopia
Aantal pagina's: 256
ISBN: 9789000350247
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Rebel van Amy Tintera Explosief en razendspannend tweede deel in de Reboot-serie!

Wren en Callum zijn ontsnapt en hopen in het noorden een vrij bestaan te kunnen opbouwen. Maar als ze aankomen in het Rebootreservaat, is dat niet helemaal wat ze ervan verwacht hadden. De bloeddorstige beheerder van het reservaat, Micah Honderddrieënzestig, wil een allesverwoestende oorlog beginnen tegen de mensen. En terwijl Wrens instincten haar vertellen dat ze de wildernis in moet vluchten en het slagveld ver achter zich moet laten, weigert Callum zijn menselijke familie te laten vermoorden. Als Micah het ultieme verraad pleegt, wordt de keuze voor hen gemaakt. Maar Micah heeft ook één fatale beslissing gemaakt: hij heeft Wren en Callum zwaar onderschat.

Ik had torenhoge verwachtingen van Rebel, het vervolg op Reboot. Ik verwachtte actie, spanning en meer over het concept van Reboots. Ik keek er enorm naar uit om Rebel te gaan lezen.

rebel

In Rebel komen Callum en Wren aan in het Rebootreservaat. Ze zijn gevlucht van HARC en verwachten dat in het reservaat alles beter zal worden. Fout gedacht. In het reservaat heerst de bloeddorstige Reboot Micah, die iedereen voor z’n karretje spant. Micah wil niets liever dan oorlog voeren met de mens. Maar dat is nou niet iets van Callum en Wren zien zitten.

Het gevaar van hoge verwachtingen is dat een boek dat zelden echt waar weet te maken. Helaas had ik daar bij Rebel ook mee te maken. Ondanks de fijne vormgeving en de flitsende actie wist het boek mij niet helemaal te overtuigen. Ik raakte er niet helemaal in en voor mijn gevoel bleef het allemaal veel te veel op de oppervlakte hangen. Ik miste emotie en een band met het verhaal. Zo jammer, want ik vond Reboot echt ontzettend gaaf.

rebel2

Overigens vond ik het einde echt heel vervelend. Ik dacht dat dit een duologie was… Hallo. Je kunt ons toch niet met zo’n einde laten zitten? Hij was sterk, maar ik vond hem eigenlijk heel erg k*t. Wat ik zo bizar vind is dat heel veel lezers het allemaal heel mooi afgerond vinden, en ik zat daar echt met mijn boek op schoot zoekend naar een afsluiting. Ik had absoluut niet het idee dat dit verhaal afgerond is. Maar misschien komt dit deels ook omdat ik de worldbuilding wat magertjes vind. Het concept van Reboots vind ik gaaf, maar gedurende de twee boeken heb ik niet de indruk gehad dat de wereld tot zijn volle potentie is uitgebloeid.

Hoe langer ik over dit boek nadenk, hoe minder tevreden ik er over ben. En dat vind ik zo rot. Want ik had zo ontzettend gehoopt dat ik dit boek fantastisch goed zou vinden. Ja, het had spanning, ja het had super veel actie en ik vond het ook wel leuk om te lezen, maar om nou te zeggen dat dit boek was zoals Reboot was, nee. Het voelde als een tussenboek en ik voelde geen emotionele betrokkenheid van Callum en Wren. Zonde.

Rebel liet mij met een onbevredigd gevoel zitten en daar baal ik zo van.

Rebel is het vervolg op Reboot, maar voor mij niet wat ik er van verwacht had. Het boek zit vol actie en spanning, maar miste een emotionele lading. Ik vond het verhaal erg aan de oppervlakte blijven hangen en het einde vond ik erg onbevredigend.

rebel3

Bewaren

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.