Practical Magic: Jouw introductie in de wereld van magie – Nikki Van De Car

Geplaatst op 7 september 2019 door Emmy in Boeken, Recensie, Spiritueel / 0 Comments

Practical Magic: Jouw introductie in de wereld van magie – Nikki Van De CarPractical magic door Nikki van de Car
Ook door deze auteur: Waar magie te vinden is
Uitgever: Spectrum | Augustus 2019
Aantal pagina's: 152
ISBN: 9789000367399
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Van kruiden tot kristallen: Practical Magic is een duidelijke en inspirerende introductie in de wereld van magie.

Dit boek is de perfecte basis voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wondere wereld van moderne magie. De verschillende onderwerpen worden duidelijk uitgelegd, zoals kruidendrankjes en astrologie, maar daarnaast krijg je ook praktische instructies over rituelen en kruiden. Lees over chakra's, kristallen, aura's, kruiden, planten, witte magie, tarot, astrologie, handlezen en droominterpretaties. Of je nu een beginner of een gevorderde bent met dit prachtig geïllustreerde boek maak je kennis met de mystieke wereld van astrologie tot chakra's, droominterpretaties en natuurlijk een aantal spreuken.

Nikki Van De Car is blogger, moeder en liefhebber van magische dingen. Ze heeft meerdere boeken op haar naam staan, waaronder het in 2019 te verschijnen Magical Places. Ze heeft een populaire creatieve blog op haar website www.nikkivandecar.com. Nikki woont met haar gezin op Hawaii.

Al jarenlang heb ik grote interesse in hekserij, het paganisme en magie. Al vele boeken, websites en andere informatiebronnen passeerde mijn handen. Toch blijf ik altijd wel een beetje rondkijken in wat er nog meer verschijnt. Een van de boeken was Practical magic van Nikki van de Car. Het boek zag er prachtig uit en de uitgeverij was zo gul mij een exemplaar toe te sturen.

practical magic

Practical magic beschrijft de basis voor iedereen die interesse heeft in moderne magie. Verschillende onderwerpen worden kort en bondig uitgelegd. Denk aan kruiden, kristallen, chakra’s, astrologie, witte magie, aura’s, tarot en nog veel meer. Het boek is ook nog eens prachtig geïllustreerd en bevat een aantal spreuken.

Practical magic is werkelijk waar prachtig vormgegeven. Alleen daarom al zou het boek de volle vijf sterren moeten krijgen. Er zijn echter een aantal inhoudelijke punten die dit boek erg basic maken. Het is echt een introductie en op sommige vlakken schiet de uitleg tekort. Stappen missen of worden zo kort behandeld dat het eigenlijk niet helemaal duidelijk wordt voor de lezer. Dit vind ik jammer, want het zijn toch magische handelingen waar je mee werkt. Daarom weet ik niet of dit boek nou echt zo geschikt is voor beginners. Heb je al meer kennis, dan vul je namelijk zelf de gaten wel in.

Daarnaast vond ik de manier van brengen soms een beetje een negatieve lading hebben ofzoiets. Ik kreeg er soms een beetje een negatief gevoel bij, alsof de auteur je dolgraag wat wilde leren, maar toch niet alles. Ook kreeg ik de indruk dat er iets te vaak benoemd werd wat je niet moest doen. Het kan ook zijn dat ik dat gevoel bij de tekst kreeg, in plaats van dat het daadwerkelijk zo was, hoor.

practical magic

Ik lees zelf al sinds jonge tiener boeken over hekserij en magie en ik kan concluderen dat Practical magic vooral de basis onder handen neemt. Er komen echt heel veel thema’s aan bod, waardoor je niet moet verwachten dat er heel diep op zaken in wordt gegaan. Maar wil je kennismaken met de wonderlijke wereld van magie, dan is het boek wel een aanrader. Sowieso moet je de inhoud altijd een beetje met een korreltje zout nemen: ik vind namelijk dat iedereen zelf zijn eigen pad en waarheden binnen het paganisme mag vinden.

Maar de vormgeving. Die is dus werkelijk prachtig. De illustraties passen ontzettend goed bij de inhoud en zitten barstensvol sfeer. Ik heb echt een tijdlang staan kwijlen bij de mooie platen. Alleen daarom al is het een aanwinst voor mijn kast!

Practical magic mag zich dan vooral richten op de basics: het boek ziet er werkelijk prachtig uit.

Al met al heb ik genoten van Practical magic. Het boek is oogstrelend mooi en een aanwinst voor mijn kast. De informatie in het boek is toegankelijk – zij het dat het voor mij weinig nieuws opleverde. Ook vond ik de toon niet altijd even geslaagd. Toch is het handig om snel wat te kunnen raadplegen.

practical magic
four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.