Waar magie te vinden is – Nikki Van De Car

Geplaatst op 21 november 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Waar magie te vinden is – Nikki Van De CarWaar magie te vinden is door Nikki van de Car
Ook door deze auteur: Practical magic
Uitgever: Spectrum | Oktober 2019
Genres: Spiritualiteit
Aantal pagina's: 160
ISBN: 9789000366736
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

Nikki Van De Car is blogger, moeder en liefhebber van magische dingen.

Ze heeft meerdere boeken op haar naam staan, waaronder het in 2019 te verschijnen Magical Places. Ze heeft een populaire, creatieve blog op haar website www.nikkivandecar.com. Nikki woont met haar gezin op Hawaï. Auteursfoto © Johanna Reimer
Een betoverende, geïllustreerde gids over de meest magische plaatsen ter wereld

Dit prachtige boek neemt je mee op een magische reis langs ’s werelds meest legendarische plaatsen. Bekende bestemmingen als Stonehenge en Angkor Wat komen aan bod, evenals minder bekende plaatsen als The Knuckler Hole

in Engeland, Uluru in Australië, Fairy Glen op het eiland Skye en het Roze Meer in Senegal. Nikki Van De Car vertelt in Waar magie te vinden is over de geschiedenis en legendes van deze bijzondere locaties.

Met prachtige illustraties en een overdaad aan fotografie ga je met dit boek op een betoverend avontuur naar waar magie echt bestaat – of ooit was.

• Zowel een reisgids als een boek waarmee je thuis kunt wegdromen

• Prachtige fullcolour illustraties en vele foto’s

• Voor iedereen die nieuwsgierig is naar bijzondere en magische plekken

Onlangs werd ik door de uitgeverij benaderd of ik na het lezen van Nikki Van De Car’s Practical Magic, ook interesse had om haar nieuwste boek, Waar magie te vinden is, te lezen. Ik vond haar eerste boek echt prachtig vormgegeven en was nieuwsgierig naar dit nieuwe werk. Zou het net zo mooi zijn? Zou ik geïnspireerd worden om in de toekomst mooie magische plekken te bezoeken?

Er zijn vele plekken op aarde die als magisch kunnen worden bestempeld. Ze stralen een bepaalde energie uit, er gebeuren vreemde dingen, het spookt er of het heeft een bijzonder, haast mythisch, verleden. In Waar magie te vinden is wordt je meegenomen naar bekende en minder bekende plekken van over de hele wereld en wordt er uitgelegd waarom het bijzondere plekken zijn. Denk aan leylijnen, chakrapunten of onverklaarbare zaken.

Ik vind het machtig prachtig om bijzondere plaatsen te bezoeken waar ik een bepaald gevoel bij krijg. Ik heb er een aantal in Ierland en Schotland mogen bezoeken tijdens mijn rondreizen die ik nooit zal vergeten en waarvan ik er een aantal nog vaker hoop te bezoeken. Echter stond geen van deze plaatsen in het boek, wat ik ergens wel jammer vond. Ik snap het echter wel: Nikki van de Car wil natuurlijk zo veel mogelijk bijzondere plaatsen benoemen, dus dat kom je al snel uit bij bekendere plaatsen.

Een aantal plaatsen kende ik al: van tv (ja, zelfs een dankzij een aflevering van Ghost Adventures), uit andere boeken, tijdschriften of via verhalen. Ik vond het bijzonder om er over te lezen en ik moet bekennen dat ik bij een aantal plaatsen ook dacht: die wil ik ook bezoeken! Wat dat betreft was het boek inspirerend en de prachtige foto’s in combinatie met illustraties maakte het geheel sferisch.

Door bovenstaande afbeelding dacht ik meteen: hier hoop ik ooit te mogen lopen!

Toch waren er ook een aantal gekozen plaatsen die me niks deden of waarbij ik me afvroeg waarom ze in het boek stonden. Ja, tuurlijk zijn die chakrapunten ergens interessant, maar persoonlijk lees ik liever over magische plaatsen in Europa. Dit is puur mijn eigen voorkeur en dat ligt niet aan de auteur.

Waar ik in haar eerdere boek af en toe vond dat ze wat belerend overkwam, was dat ik Waar magie te vinden is een stuk minder. Het blijft wat zakelijker en er wordt niet heel erg de diepte in gegaan.

Ik heb het boekje met veel plezier – in delen – gelezen en aardig wat plekken ontdekt die ik graag zou bezoeken (vooral in het VK en in Scandinavië). Het is wederom prachtig vormgegeven en de inhoud is divers. Wel denk ik dat er meer uit te behalen viel: mooie verhalen over bepaalde plaatsen in plaats van korte en bondige feitjes bijvoorbeeld. Nu wordt er toch vaak aangegeven ‘dat het zo is’, terwijl de oorsprong toch vaak binnen mythen, legenden en folklore ligt. Veel plekken door iedereen anders ervaren en daar vond ik te weinig ruimte voor.

Vooral de prachtige vormgeving van Waar magie te vinden is maakt dit boek betoverend.

Waar magie te vinden is laat je een tal van magische plekken op aarde zien, waarbij het vooral de prachtige vormgeving (een combinatie van foto’s en illustraties) betoverend is. De tekst wist mij niet altijd te overtuigen… Wel heb ik zin om in de toekomst een aantal plaatsen te bezoeken om ze zelf te ervaren!

three-half-stars

Tags: ,

Divider

One response to “Waar magie te vinden is – Nikki Van De Car

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.