Percy Jackson en de andere helden – Rick Riordan

Geplaatst op 16 oktober 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 8 Comments

Percy Jackson en de andere helden – Rick RiordanPercy Jackson en de andere helden door Rick Riordan
Ook door deze auteur: De Bliksemdief
Uitgever: Van Goor | september 2015
Genres: Young Adult, Mythologie, Fantasy, Urban Fantasy, Jeugd, Avontuur
Aantal pagina's: 173
ISBN: 9789000346738
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

De bekende helden uit Percy Jackson en de Olympiers, De helden van Olympus en De avonturen van de familie Kane bundelen hun krachten om samen te strijden tegen het kwaad.

In De zoon van Sobek onderzoekt Carter Kane geruchten over een monster dat gezien is op Long Island. Daar ontmoet hij de mysterieuze jongen Percy Jackson en hun ontmoeting is niet bepaald vriendelijk. De tovenaar en de halfgod moeten het samen opnemen tegen een gigantisch monster.

Een maand later ontmoet Annabeth Chase in De scepter van Serapsis de zus van Carter, Sadie. De dochter van Athena en de jonge magiër uit Brooklyn nemen het op tegen een vijand uit de oude wereld, Serapis. Nog verontrustender dan deze op macht beluste god zelf, is de openbaring dat hij wordt bestuurd door iemand die Sadie maar al te goed kent…

In De kroon van Ptolomaeus dreigen er nieuwe problemen. Een oude Egyptische magier genaamd Setne, is uit de dood opgestaan en experimenteert met Egyptische en Griekse magie in een poging om zelf een god te worden. Zijn krachten zijn zo groot, dat de vier helden samen zullen moeten werken om hem te verslaan.

Een tijdje terug won Marielle Percy Jackson en de andere helden op mijn blog. Ik wilde graag samen met de winnaar een recensie maken, dus we hebben allebei een stukje geschreven over dit boek en die delen we vandaag. Alles in de groene (quote) blokken is van Marielle. Ben jij benieuwd of we dezelfde mening hebben? Lees dan snel verder!

Percy Jackson en de andere helden is het nieuwste in Nederland verschenen boek van Rick Riordan. Het is een verzameling verhalen die overlap hebben met de verhaallijn van Percy Jackson, als die van de familie Kane. De verhalen zijn tevens op chronologische volgorde.

Het zijn drie verhalen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken lijken te hebben.
Als je eenmaal gaat lezen, blijkt niets minder waar te zijn. Ze hebben wel degelijk met elkaar te maken.

Het is niet zo dat ik een voorkeur qua verhalen heb, ik vond ze alle drie erg leuk en een goede kennismaking met de familie Kane. Ondanks dat ik de Percy Jackson boeken wel gelezen heb, ben ik nog niet toegekomen aan de verhalen waarin het Egyptische godenrijk een rol speelt. Ik vond dat het prima te volgen was, omdat Riordan voldoende uitleg geeft. Sterker nog, ik denk dat dit boek mij extra heeft gemotiveerd om meer boeken van hem te lezen; vooral de Kane Chronicles!

Ik vind het heel erg leuk dat de verhalen ook met de Egyptische mythologie te maken hebben. Je bent natuurlijk van Percy Jackson gewend dat het over Griekse mythologie gaat en daarom vond ik het zo leuk dat het deze keer ook over de Egyptische ging. Ik vind mythologie heel erg interessant en daarom vind ik deze serie ook zo leuk.

Wel had ik verwacht dat er meer personages in voor zouden komen. Het was vooral Percy, Annabeth, Carter en Sadie.. niemand meer en niemand minder. Maar dit maakte de verhalen wel heel helder.

Beide mythologieën kwamen goed tot hun recht. Er werd letterlijk een mix gebruikt, maar ook uitgelegd wat het verschil is tussen de Griekse Helden en de Egyptische Tovenaars. Ik ben een groot fan van Egyptische mythologie, dus ik heb echt zitten smullen. Tevens ben ik blij dat het gebruik van goden bij de Kane’s toch anders is. Ik was namelijk bang dat het veel van hetzelfde zou zijn.

Het zijn eigenlijk drie korte losse verhalen. Ik vond het erg lastig om echt in de spanning te komen. Waarschijnlijk omdat ze zo kort zijn en je vrij snel in de spannende stukken wordt geloodst. Dit vond ik zelf erg jammer. Hierdoor vond ik het lastiger om door het boek te komen, terwijl het niet eens zo veel is.

De verhalen zijn vlot en grappig, precies wat we van Riordan zijn gewend. Wat dat betreft is het smullen. Maar wat de vertaling betreft… daar twijfel ik nog een beetje over. Er worden vooral heel veel hippe Engelse woorden gebruikt, waarvan sommigen toch echt een heel gewone Nederlandse vertaling hebben. Hierdoor liep niet alle tekst even lekker. Jammer. Het voelde af en toe een beetje als een overhaaste vertaling.

Wat ik wel vind, is dat dit een hele leuke aanvulling is op de serie van Percy Jackson. Als je een groot fan bent van deze serie is het zeker een aanrader. Ik zou het niet snel kopen of lezen als je de rest van de serie niet kent of niet goed vind. Maar ben je fan, dan is het een hele mooie aanvulling op je collectie en zeker een aanrader om te kopen en te lezen.

Afgezien daarvan vond ik het oprecht een leuk boekje met drie spannende verhalen die vol gemixte mythologie zitten. Je beleefd de verwondering van Percy en Annabeth, wat tevens een goede warmloper is om de rest van Riordan’s boeken te gaan lezen!

Ik vond het ook heel erg leuk dat de nieuwe personages terug komen in alle drie de verhalen. Carter en Sadie zijn eigenlijk geen nieuwe personages maar komen uit de Kane Chronicles, maar aangezien ik alleen Percy Jackson en de Olympiërs ken, was hij voor mij een nieuw personage. Ik vind het heel erg leuk dat deze verhalen door elkaar gemengd zijn en maakte mij ook heel erg nieuwsgierig naar de Kane Chronicles.

Voor iemand die alleen deel 1 van Percy Jackson kent, was dit een geslaagde kennismaking met meer karakters en verhalen van Rick Riordan en ik zou graag meer lezen.

Al met al is Percy Jackson en de andere helden een heel geslaagd boek, dus!

Percy Jackson en de andere helden

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

8 responses to “Percy Jackson en de andere helden – Rick Riordan

  1. Jet

    Aaaah ik wil deze serie zo graag lezen! Ik hoor er veel goede verhalen over en ik kan er echt niet tegen als ik het idee heb dat ik een goed boek nog niet gelezen heb….. 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.