Penryn en de nieuwe wereld (Angelfall #2) – Susan Ee

Geplaatst op 28 oktober 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

Penryn en de nieuwe wereld (Angelfall #2) – Susan EePenryn en de nieuwe wereld Serie: Angelfall #2
Andere boeken in deze serie: Penryn en het einde der dagen
| oktober 2014
Aantal pagina's: 303
ISBN: 9789021809373
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

In de Nieuwe Wereld moet je vechten voor je leven...

Penryn heeft haar zusje bevrijd uit de gruwelkelder van het engelenhoofdkwartier. Maar Paige is veranderd in een monster - met bloederige gevolgen. Paige vlucht. De mensen zijn doodsbang voor haar.

Op zoek naar haar zusje, dolend door de lege straten van San Francisco, komt Penryn achter het geheime plan van de engelen. Ze ontdekt dat ze ver willen gaan in hun zucht naar macht, gruwelijk ver...

Ondertussen jaagt Raffe op zijn vleugels. Hij heeft ze nodig om zich weer bij de engelen te voegen en zijn plek als een van hun leiders in te nemen. Kiest hij voor zijn vleugels of helpt hij Penryn te overleven?

Na helemaal overdonderd te zijn door het eerste deel, Penryn en het einde der dagen, kon ik niet wachten tot het tweede deel, Penryn en de nieuwe wereld, in het Nederlands zou verschijnen. Ik had niks dan goeds over dit vervolg gehoord en ik stond dan ook te springen toen ik voor het LS Panel dit boek mocht gaan lezen. YES YES YES. Want oh wat had ik zin om weer in die gruwelijke wereld van Susan Ee te duiken.

Wat ik zo geweldig vind aan deze dystopische wereld is dat hij zo realistisch aanvoelt. Hoewel er engelen in voorkomen, welke helemaal niet zo lief zijn als je normaal zou verwachten, is de sfeer ontzettend grimmig en voel je gewoon hoe guur en grijs deze nieuwe wereld is. Maar ook is er ruimte voor mooie dingen. Voor dingen van schijn. Susan Ee heeft op realistische wijze beschreven hoe de mens zou kunnen reageren op zo’n apocalyptische gebeurtenis: de ene vecht, de ander geeft zich over. De een moet jagen om te overleven en de andere hult zich in schone schijn. Dit alles wordt heel erg beeldend beschreven, waardoor het zich als een film voor mijn ogen afspeelde. En geloof me: soms is het echt heel creepy. Nog even en ik durf niet meer in het donker naar buiten te kijken, bang dat er een Engel van de Apocalyps komt overvliegen. Brrr.

De personages vind ik echt geweldig. Susan Ee durft ook de zwakke kanten van hun persoonlijkheid te laten zien. Ik hou van Penryn en haar slimme gedachten en impulsiviteit. Ik hou van Raffe, omdat hij zoekende is, maar niet zijn pad verliest. En ik hou van Paige, omdat zij meer is dan alleen maar braaf.

Dit hele boek ontbreekt van z’n braafheid en daar hou ik wel van. Het mag van mij wel eens lekker rauw zijn. Zeker in een wereld die zo goed doordacht is als deze. Ook het feit dat de focus absoluut niet ligt op romantiek vind ik verfrissend in het genre. En natuurlijk de Engelen. Love them. Of ze nou goed of kwaad zijn, verhalen met engelen hebben bij mij altijd een streepje voor. Ook het Engelenzwaard vond ik een erg leuk ‘karakter’, zeker in combinatie met Penryn. Dit geeft een wat humoristische noot aan het verder vrij heftige verhaal.

En dan dat einde. Wauw.

Ik zou nog wel tien keer kunnen herhalen dat Penryn en de nieuwe wereld een boek is wat helemaal mijn ding is. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen houdt van de grimmige sfeer en het rauwe verhaal of het bestaan van engelen die niet zo lief zijn… Maar ik vind het fantastisch. En het enige frustrerende aan dit boek vind ik dat ik nu weer moet wachten op het derde deel. Kortom: lees dit boek!

Andere delen in deze serie: Angelfall

five-stars

Tags: , , , , , , , , , ,

Divider

5 responses to “Penryn en de nieuwe wereld (Angelfall #2) – Susan Ee

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.