Penryn & het einde der dagen (Angelfall) – Susan Ee

Geplaatst op 17 maart 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 8 Comments

Penryn & het einde der dagen (Angelfall) – Susan EePenryn en het einde der dagen Serie: Angelfall #1
Andere boeken in deze serie: Penryn en de nieuwe wereld
| maart 2014
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789021809359
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

De engelen van de apocalyps hebben de macht overgenomen in de wereld, en het is een chaos. Overdag schuimen bendes de straten af, ’s nachts heersen angst en bijgeloof. Wanneer Penryns kleine zusje door gewelddadige engelen wordt ontvoerd, grijpt Penryn in: ze zal alles doen om haar zusje terug te krijgen.

Maar daar heeft ze hulp voor nodig… en die hulp komt uitgerekend van Raffe, een engel zonder vleugels…

Penryn en Raffe zijn vijanden, maar samen ondernemen ze de gevaarlijke tocht naar het hoofdkwartier van de engelen. Waar is Penryns zusje? En kan Raffe ooit zijn vleugels terugkrijgen?

Penryn & het einde der dagen, ofwel Angelfall, was zo’n boek dat al echt een eeuwigheid op mijn wishlist leek te staan, maar waarvan ik hem steeds niet in handen kreeg. Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik las dat Luitingh Sijthoff dit boek zou gaan uitgeven. In mijn ogen zou dit weer een mijlpijl voor de Nederlandse boekenindustrie worden.

“Lees me nog een keer. Aai me,” plaagt mijn vriend me terwijl ik met mijn neus diep weggedoken zit in dit boek. Helemaal van de wereld ben ik, waardoor ik maar half besef wat hij zegt. Blijkbaar ben ik het boek daadwerkelijk aan het aaien. Lief boek. Jij krijgt straks een mooi plekje in mijn kast.
Tot zo ver de anekdote bij dit boek, want eigenlijk verteld het precies wat ik van het boek vond. Het verhaal wist me letterlijk mee te trekken naar de wereld van Penryn, zodat ik hier in deze tijd een beetje van de wereld was.
Hoewel het idee van een dystopische wereld waarbij de mensheid half vergaan is absoluut niet nieuw is, deed het verhaal iets met me. Deels door hetgeen wat de vernietiging heeft veroorzaakt: Engelen. Wezens die wij als puur zien. Ophemelen. Verheerlijken. In dit boek zijn ze de boeman voor de mensheid. Als ware Wraakengelen brengen ze vernietiging en dood over de aarde. Maar waarom? Ja, daar speelt dit boek mee. Dit gebeurt op realistische wijze en vormt duidelijk de rode lijn door de serie. Vragen zullen dan ook niet echt beantwoord worden in dit boek, maar dat is alleen maar positief. Want ik wil MEER. Ik wil meer lezen over Raffe en over Penryn. En ik wil weten wat er precies is gebeurd is met Paige.
Alle personages hebben een duidelijke rol in het verhaal en een duidelijkere persoonlijkheid. Zo lijkt Penryn’s moeder meer te weten en heeft ze Penryn gedwongen voorbereid te zijn op geweld. Dit maakt de hoofdpersoon een zeer sterk en vindingrijk meisje die de trekken heeft van een ware heldin. Ik denk dat menig lezeres wel net zo sterk als haar zouden willen zijn.
Raffe is mysterieus, wat bij zijn rol hoort, en heeft een heel consequente persoonlijkheid die hij goed draagt. De omgang die hij met Penryn heeft groeit op emotioneel vlak op een tempo dat ik zelf heel erg prettig vind.
Eigenlijk weet ik niks wat ik niet prettig vind aan het boek. Voor mij is dit echt een knaller. Ik wil meer en ik wil het snel. Het is een dikke vette aanrader die zo veel elementen bevat waar ik van houd: fantasy, bijzondere wezens, een kapotte wereld (waarom vind ik dat eigenlijk leuk), personages die ballen hebben en een vleugje romantiek. Gooi daar nog een dosis bloedstollende actie en mysterie in en het plaatje is compleet. Het politieke spel van de Engelen zit goed in elkaar en smaakt naar meer.
Het enige puntje van kritiek wat ik zou kunnen verzinnen over Angelfall is dat ik de Engelse cover mooier vind. Deze is ook wel aardig – een stuk beter dan vele andere covers die ik ken – maar de kleuren van de Engelse zijn zo mooi. Ik hoop dan ook dat deel 2 de originele cover krijgt, of in ieder geval een die er op lijkt.
Wat mij betreft heeft Luitingh met deze reeks een ontzettend goede keuze gemaakt, want ik verzeker jullie dat dit boek echt super is! Het is helemaal mijn ding.
five-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

8 responses to “Penryn & het einde der dagen (Angelfall) – Susan Ee

  1. Jij bereidt mijn wanting list te snel uit met recensies over goede boeken :O Nu heb je alweer een aanrader die ik óók wil lezen. Gelukkig komt mijn verjaardag al dichterbij gehehehe :3
    En ik vind de cover ook mooi! Simpel, maar erg mooi.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.