One Dark Throne (Three Dark Crowns #2) – Kendare Blake

Geplaatst op 4 oktober 2018 door Emmy in Recensie / 0 Comments

One Dark Throne (Three Dark Crowns #2) – Kendare BlakeOne dark throne door Kendare Blake
Ook door deze auteur: Anna dressed in blood
Uitgever: Macmillan | September 2017
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 448
ISBN: 9781509807734
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

The battle for the crown has begun, but which of the three sisters will prevail?

With the unforgettable events of the Quickening behind them and the Ascension Year underway, all bets are off. Katharine, once the weak and feeble sister, is stronger than ever before. Arsinoe, after discovering the truth about her powers, must figure out how to make her secret talent work in her favor without anyone finding out. And Mirabella, the elemental sister once thought to be the certain Queen Crowned, faces attacks like never before—ones that put those around her in danger she can’t seem to prevent.

Fennbirn’s deadliest queens must confront the one thing standing in their way of the crown: each other.

Toen ik Three dark crowns voor het eerst las, was het boek een enorme hype en ik voelde hem niet. Daar baalde ik van. En toen herlas ik het boek in het Nederlands (Koninginnenen toen begon ik te snappen hoe leuk deze trilogie was. Eindelijk begon het tot me door te dringen dat de strijd tussen deze zusjes erg verslavend is en dus besloot ik op YALC het vervolg alvast te kopen (sommige series wil ik graag dubbel in de kast). Het duurde niet lang voor ik in One Dark Throne begon.

De strijd om de kroon gaat nu echt beginnen… Katharine, die eerst werd gezien als degene die als eerste het loodje zou leggen, is sterker dan ooit. Arsinoe moet om leren gaan met haar grote geheim; dat ze geen naturalist is, maar een gifmenger.. Nu moet ze leren die krachten te gebruiken zonder dat iemand erachter komt. En Mirabella, waarvan iedereen dacht dat ze gemakkelijk zou gaan winnen, wordt alsmaar aangevallen. Zo erg, dat ook de mensen om haar heen in gevaar gebracht worden. Er staat slechts een ding tussen deze dodelijke koninginnen en de troon; elkaar.

Ik had na het lezen van het eerste deel een voorkeur voor een bepaalde koningin, Katharine. Ik had de indruk dat zij zou gaan winnen en ik vond haar ergens het meest sympathiek. Het was dan ook even wennen dat ze in dit boek een keiharde en ijskoude bitch lijkt te zijn geworden. Toch past dit uitzonderlijk goed bij de ontwikkeling die zij doormaakt en de relatie met haar zussen.

Ondanks dat One Dark Throne op sommige vlakken duidelijk een tweede boek is dat toewerkt naar het derde boek, is het op zichzelf sterk neergezet. Het is sneller en vlotter. De plot is prima en bevat voldoende actie en de personages maken stuk voor stuk ontwikkeling door. Als lezer heb ik ervaren dat ik me meer aan de personages begon te binden. Ik vond ze fantastisch, haatte ze of vond ze intrigerend. En dat is wel iets wat ik zoek in een boek; personages die wat met me doen.

Na het lezen van One dark throne heb ik ontzettend veel zin om verder te lezen. Het derde boek is in het Engels ook al uit, maar ik denk dat ik hem ga vragen voor Sinterklaas. En de Nederlandse editie van dit boek wil ik ook graag herlezen, zodat ik echt alle details meekrijg.

Ik merkte ook dat is Arsinoe steeds leuker begin te vinden. Zij is echt op zoek naar haar plek in de wereld en hoe zij dit kan overleven. In tegenstelling dat Mirabella, waar ik het minst voor voel. Wel vind ik het fijn dat zij nu een beetje wakker begint te worden en leert dat haar winst niet zo vanzelfsprekend is en dat haar krachten alleen niet genoeg zijn om te winnen. Ik hou van deze drama!

Ook Jules vond ik weer erg tof.. En de jongens en de relaties die de meiden met de hebben vind ik interessant. Ze zijn niet allemaal even voor de hand liggend en daar word ik zelf blij van. Dit boek biedt namelijk voldoende twists om op te vallen tussen het aanbod.

Ik heb genoten van One dark throne en ik merk dat ik zelfs nu nog met veel theorieën rondloop waarvan ik hoop dat ze kloppen (of juist niet). Ik ben benieuwd of ik het lang kan volhouden tot het derde deel (en de novelle), want stiekem ben ik gewoon een beetje verslaafd geraakt aan deze serie. En dat komt eigenlijk vooral door de Nederlandse uitgave, omdat ik hierdoor opnieuw met de serie begonnen ben.

One dark throne was duister, meeslepend en verslavend!

Al met al was One dark throne een fijn vervolg. Het boek was vlotter en ondanks dat de focus veel op de karakterontwikkeling ligt (wat kenmerkende is voor een tweede boek), zit er nog steeds voldoende actie in. Ik ben verslaafd en ik wil meer.. En het liefst zo snel mogelijk!

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.