Three Dark Crowns (Three Dark Crowns #1) – Kendare Blake

Geplaatst op 18 februari 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Three Dark Crowns (Three Dark Crowns #1) – Kendare BlakeThree Dark Crowns door Kendare Blake
Ook door deze auteur: Anna dressed in blood
Serie: Three Dark Crowns #1
Andere boeken in deze serie: Koninginnen
Uitgever: Macmillan | September 2016
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 405
ISBN: 9781509804559
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Three sisters. One crown. A fight to the death.

In every generation on the island of Fennbirn, a set of triplets is born: three queens, all equal heirs to the crown and each possessor of a coveted magic. Mirabella is a fierce elemental, able to spark hungry flames or vicious storms at the snap of her fingers. Katharine is a poisoner, one who can ingest the deadliest poisons without so much as a stomachache. Arsinoe, a naturalist, is said to have the ability to bloom the reddest rose and control the fiercest of lions.

But becoming the Queen Crowned isn't solely a matter of royal birth. Each sister has to fight for it. And it's not just a game of win or lose . . . it's life or death. The night the sisters turn sixteen, the battle begins.

The last queen standing gets the crown.

Als ik ergens hoge verwachtingen van had, dan was het Three Dark Crowns wel. Melisa wist het boek (de rode) voor mij te scoren in Londen voor een hele mooie prijs en ik was erg benieuwd of ik het boek net zo tof zou vinden als andere bloggers, wiens positieve geluiden in mijn oren bleven rondspoken.

Op het eiland Fennbirn wordt er elke generatie een drieling geboren. Drie koninginnen met elk een bijzondere gave; de een maakt vuur, de ander kan elk gif innemen zonder ziek te worden en van de laatste zus wordt gezegd dat zij bloemen kan laten bloeien en dieren kan laten doen wat ze wil. Maar slechts één van hen kan uiteindelijk gekroond worden tot koningin. Ze zullen er voor moeten strijden… En die wedstrijd start op de avond van hun 16e verjaardag.

Koninginnen die de strijd aan moeten gaan? Intriges aan het hof? Spannende en gevaarlijke magische gaven. Hell to the yes. Alleen daarom al moest ik dit boek lezen; het beloofde namelijk spannend te zijn en lekker heftig en daar ben ik constant naar op zoek in een boek. Via Melisa kocht ik een Engelse editie; daarvan zijn drie verschillende edities (kleuren) uitgebracht, elk passend bij een zus. Ik heb de rode, die van de Arsinoe, die bloemen kan laten bloeien. Alle omslagen zijn mooi en spraken mij aan.

Laat beginnen met het concept van Three Dark Crowns. Dat vond ik namelijk fantastisch. Het boek is duidelijk opgesplitst in drie Point of views (POV) en dus krijg je duidelijk te zien hoe elke zus zich klaarmaakt tot de beruchte avond. Helaas lukte me het maar niet om echt een band te krijgen met de personages. Het was alsof ze allemaal net iets te afstandelijk waren. Aan de ene kant zorgde het wisselen van verhaal dat je niet meteen een voorkeur voor een zus krijgt en een heel goed beeld krijgt van wat ze meemaakt en hoe haar situatie is, aan de andere kant had ik juist graag een favoriete zus gekregen. Eentje waar ik al mijn geld op in zou willen zetten. Ik raakte zelf nu niet voldoende betrokken bij het verhaal om er volledig van te kunnen genieten en dat vond ik zacht gezegd best wel rot.

Misschien hielp het ook niet dat er enorm wordt toegewerkt naar Beltane, maar dat ik de rest van het boek best wel stuurloos vond. De climax werd voor mij onvoldoende opgebouwd en ik bleef maar afwachten tot er iets zou komen wat mij volledig mee zou gaan sleuren. Ik had meer actie verwacht, meer avontuur. Dit was duidelijk een gevalletje van te hoge verwachtingen.

Toch weet Kendare Blake (Anna Dressed in Blood) er wel voor te zorgen dat het naar meer smaakt. Zeker het laatste gedeelte van het boek vond ik echt wel goed en bood voldoende spanning om te snakken naar het volgende deel.

Three Dark Crowns, drie zussen, maar een troon. Vooral in het einde kwam die strijd duidelijk naar voren en voelde ik het gevaar echt op de loer liggen.

Kortom; ik vond Three Dark Crowns niet zo tof als ik had gehoopt. Het boek is behoorlijk gehypet en dat kan twee kanten opslaan. Helaas voor mij ditmaal naar de onbevredigende kant. En dat terwijl ik het concept van het boek wel echt fantastisch vond. Helaas wisten de personages mij niet om hun vingers te winden en ervoer ik de plot vaker stuurloos dan op koers. Gelukkig maakt het einde het hele boek weer goed.

three-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

6 responses to “Three Dark Crowns (Three Dark Crowns #1) – Kendare Blake

  1. Andrea

    Bedankt weer, Emmy. Ik heb dit boek (nog) niet en denk dat ik nog maar even wacht. Misschien wel tot de recensies van het tweede deel verschenen zijn 🙂 Ik heb nog zoveel andere boeken te lezen. Weet je ook of het vertaald gaat worden?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.