Mijn favoriete boeken van augustus

Geplaatst op 30 augustus 2019 door Emmy in Boeken / 1 Comment

Het is weer tijd om mijn favoriete boeken van augustus op een rijtje te zetten. Ook zal ik een lijstje delen met de boeken die deze maand door mijn handen zijn gegaan.

Augustus was geen al te beste leesmaand voor mij. Het begon heel goed, dat wel, maar de week voordat ik weer aan de slag zou gaan, kakte dat helemaal in. Door de zwangerschap misschien, of omdat ik mezelf dwong om een groot aantal van dezelfde soort boeken te lezen voor mijn werk. Het gevolg is dat ik weinig zin had om te lezen en ook weinig concentratie had om lang met een boek bezig te zijn. Hopelijk zorgt het koelere weer voor meer leeszin.

Wat heb ik gelezen?

Ik las allereerst een aantal witch magazines. Ik ben nog steeds bezig met het herlezen van alles en soms was dit het enige waar ik me op kon focussen. Ik las zes magazines.

Eilanddagen – G. Samson
Niet te stoppen – A. Thomas
Er is geen vorm waarin ik pas – E. Sassen
Mythos – S. Fry
Honderd uur nacht – A. Woltz
Wat een tijd om alleen te zijn – C. Eggerue
Otis – M. Niemeijer
Practical Magic – N. van der Car
Fabriekskinderen – J.J. Cramer

Heel weinig voor mijn doen, dus. Ik ben nog steeds bezig in De Genadigen en dat boek vind ik echt heel goed, ook al ben ik pas rond de helft.

Ik heb sinds lange tijd maar weinig boeken gelezen en normaal zou ik dat heel rot vinden, maar nu heb ik daar vrede mee. Ik weet welke boeken ik hierna wil gaan lezen en ik weet zeker dat het langzaam maar zeker goed gaat komen, zeker nu ik wat meer energie lijk te krijgen.

Wat waren mijn favoriete boeken van augustus?

Omdat ik natuurlijk niet heel veel heb gelezen, is het lastig om echt wat favorieten aan te wijzen. Toch ga ik het doen.

Practical Magic: Jouw introductie in de wereld van magie

Van kruiden tot kristallen: Practical Magic is een duidelijke en inspirerende introductie in de wereld van magie. 

Dit boek is de perfecte basis voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wondere wereld van moderne magie. De verschillende onderwerpen worden duidelijk uitgelegd, zoals kruidendrankjes en astrologie, maar daarnaast krijg je ook praktische instructies over rituelen en kruiden. Lees over chakra’s, kristallen, aura’s, kruiden, planten, witte magie, tarot, astrologie, handlezen en droominterpretaties. Of je nu een beginner of een gevorderde bent met dit prachtig geïllustreerde boek maak je kennis met de mystieke wereld van astrologie tot chakra’s, droominterpretaties en natuurlijk een aantal spreuken.

Nikki Van De Car is blogger, moeder en liefhebber van magische dingen. Ze heeft meerdere boeken op haar naam staan, waaronder het in 2019 te verschijnen Magical Places. Ze heeft een populaire creatieve blog op haar website www.nikkivandecar.com. Nikki woont met haar gezin op Hawaii.

Hoewel het echt de basis is, vond ik dit boek vooral heel mooi. Het is bondig geschreven en zal voor velen een goede kennismaking zijn met magie.

Mythos: A Retelling of the Myths of Ancient Greece – Stephen Fry

No one loves and quarrels, desires and deceives as boldly or brilliantly as Greek gods and goddesses.

In Stephen Fry’s vivid retelling we gaze in wonder as wise Athena is born from the cracking open of the great head of Zeus and follow doomed Persephone into the dark and lonely realm of the Underworld. We shiver when Pandora opens her jar of evil torments and watch with joy as the legendary love affair between Eros and Psyche unfolds.

Mythos captures these extraodinary myths for our modern age – in all their dazzling and deeply human relevance.

Stephen Fry is een fantastisch auteur en heeft de Griekse mythen op briljante wijze opnieuw tot leven gewekt. Ik heb het boek geluisterd en dat vond ik heel prettig.

Er is geen vorm waarin ik pas – Erna Sassen

Tot en met de vierde ging alles eigenlijk vanzelf maar sinds ik in de vijfde zit is er een hoop veranderd. Volgens mijn mentor heb ik TE lange tijd TE hard gewerkt en volgens mijn moeder ben ik TE perfectionistisch.
Jajaja.
Dat is een van de grootste nadelen van volwassenen: ze denken altijd beter te weten dan jijzelf wat er met jou aan de hand is. Daarbij vergeten ze voor het gemak maar even dat tachtig procent van ons leven zich afspeelt buiten hen om. En dat ze dus meestal geen flauw idee hebben. Dat laatste ligt ook een beetje aan ons. Want wij vertellen niks.
Maar dan nog. Er zijn dingen die je niet kan vertellen. Aan niemand. Over liefde bijvoorbeeld. En hoe stom je bent geweest.

Dit boek heeft veel indruk op me achtergelaten. Ik vond het een van de beste boeken die ik heb gelezen van de boeken die ik leende van school.

De genadigen

GEEF ZE VUUR. GEEF ZE ANGST.

Fie leeft volgens één regel: zorg voor je eigen mensen. Ze behoort tot de Kraaien, de laagste kaste van het land. Ze worden opgejaagd, uitgespuugd door de bevolking, en ze hebben vrijwel geen rechten. Toch wordt er verwacht dat ze hun enige plicht vervullen: het ophalen en uit hun lijden verlossen van pestslachtoffers. Dus als Fie met haar Kraaien naar het paleis wordt geroepen voor de kroonprins, hoopt ze uitbetaald te worden voor de rest van haar leven.

Als blijkt dat kroonprins Jasimir en zijn lijfwacht Tavin hun dood in scène gezet hebben, is Fie klaar om haar verlies te nemen – en misschien ook wel om hen te vermoorden. Ze besluit echter een deal met de prins te sluiten: zij beschermt hem tegen de meedogenloze koningin, prins Jasimir zal de Kraaien beschermen als hij eenmaal regeert.

De vraag is of dat lukt, met een onvoorspelbare groep Kraaien, weerbarstige magie en het gevaar dat altijd op de loer ligt.

Ik speel een beetje vals omdat ik dit boek nog niet uit heb, natuurlijk (ik doe mijn best!). Ik vind het echter wel het beste boek wat ik deze maand heb gelezen, dus ik doe hem er gewoon bij. Wat een heerlijke fantasy is dit!

Wat was jouw favoriete boek in augustus?

Tags:

Divider

One response to “Mijn favoriete boeken van augustus

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.