Majesteit (American Royals #2) – Katharine McGee

Geplaatst op 23 januari 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Majesteit (American Royals #2) – Katharine McGeeMajesteit door Katharine McGee
Ook door deze auteur: Duizend hoog
Serie: American Royals #2
Uitgever: De Fontein | Augustus 2021
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 366
ISBN: 9789026156120
Uitgave: eBook
Goodreads
two-half-stars

Kroonprinses Beatrice staat onder grote druk. Wanneer haar vader, de koning, onverwacht overlijdt, wordt ze in één klap koningin. Kan ze haar bruiloft nu nog afblazen en kiezen voor de man van wie ze écht houdt?
Prinses Samantha, tweede in lijn voor de troon, is de tegenpool van Beatrice: altijd in voor romantiek en feestjes! Maar wat doe je als je heimelijk verliefd bent op de verloofde van je grote zus?
Nina is Samantha's beste vriendin en een gewone burger. Na haar mislukte relatie met prins Jefferson probeert ze het paleis te vermijden, maar dat laat de koninklijke familie niet zomaar gebeuren.
Daphne wil maar één ding: een royal worden. Nu ze Nina buitenspel heeft gezet, moet ze alleen prins Jefferson nog terug zien te winnen. En ze deinst nergens voor terug...

Hoewel ik American Royals oké vond, wilde ik het vervolg, Majesteit, toch graag lezen. Ik had wel zin in drama en ik kreeg een digitaal exemplaar toegestuurd van de uitgeverij. Deze heb ik vervolgens op mijn ipad gezet in de veronderstelling dat ik er wel doorheen zou vliegen. Toch heb ik er echt heel lang over gedaan voor mijn doen. Ik vergat het boek steeds op te pakken, want ik voelde me niet enorm betrokken bij het verhaal.

We volgen wederom een aantal royals + vrienden van in dit tweede deel. Beatrice heeft moeite met haar nieuwe rol, vooral omdat er meerdere mensen zijn die haar tegenwerken. Een vrouw aan de macht? Dacht het niet! Samantha moet ook wennen in haar nieuwe rol. Ze kan niet langer het feestbeest zijn en moet haar verantwoording nemen. Maar er speelt zo veel! Zoals die ene leuke jongen… En we volgens Daphne, die koste wat kost wil eindigen met de prins.

Wil je drama, dan krijg je drama met Majesteit. Van verliefd worden op het vriendje van de ander tot het ene na het andere schandaal. Er komt vanalles langs. Dit was vermakelijk, maar voor mij niet meer dan dat. Ik vond de personages behoorlijk vlak blijven en ik stoorde me aan het feit dat werkelijk elk meisje in het boek voornamelijk haar best aan het doen was om de goedkeuring van een jongen te krijgen. Eh. Waarom? Ik hou daar niet van. Ik wil girl power. Beatrice wil bijvoorbeeld laten zien dat ze heus wel zelf kan regeren. Ik had dan als lezer graag gezien dat ze ook écht geen jongen aan haar zijde nodig had. Of dat de romantiek eens met een meisje was, want in mijn sokkenla zit nog meer diversiteit.

Je merkte ook echt dat de meiden alle jongens leken af te gaan en dit stoorde me zo. Het leek alsof hun hele persoonlijkheid verdween en het enige wat overbleef de drang naar een relatie was. Natuurlijk, verliefdheid kan veel van je gedachten opslokken. Maar dit was zo extreem. Alle ontwikkeling tussen en van de personages uit het eerste boek leken verdwenen en dat verwarde me zo. Echt zonde.

Kijk, ik vond Majesteit best leuk om te lezen, maar het feit is wel dat het een basic boek is. Basic qua plot, qua personages, qua diversiteit. Wat mij betreft had het gewoon net wat meer mogen zijn. Het had zo veel meer móeten zijn.

two-half-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.