American Royals (American Royals #1) – Katharine McGee

Geplaatst op 17 november 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

American Royals (American Royals #1) – Katharine McGeeAmerican Royals door Katharine McGee
Ook door deze auteur: Duizend hoog
Serie: American Royals #1
Andere boeken in deze serie: Majesteit
Uitgever: De Fontein | Oktober 2020
Genres: Young Adult, Contemporary
Aantal pagina's: 416
ISBN: 9789026152788
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Kroonprinses Beatrice weet dat alles moet wijken voor de troon. Haar leven staat volledig in het teken van haar toekomst als koningin. Maar nu ze op zoek moet naar een geschikte huwelijkskandidaat, slaat de twijfel toe. Durft ze haar hart te volgen?
Eerste reserve prinses Samantha, Beatrice' jongere zus, houdt wel van feestjes en jongens. Dan voelt ze zich even niet de eeuwige tweede. Maar de enige jongen die haar écht raakt is verboden terrein.
Twee reserve prins Jefferson is Samantha's tweelingbroer. Hij is de publiekslieveling en alle meiden vechten om zijn aandacht. Maar Jefferson heeft zijn oog al op iemand laten vallen...
Intrigant Daphne doet alles om 'haar' prins Jefferson terug te winnen. Ze weet zeker dat ze zal slagen, maar wie is toch dat meisje over wie hij niks loslaat?
Burgermeisje Nina is Samantha's beste vriendin. Buiten het paleis weet niemand dat, want Nina haat de schijnwerpers. Als ze verliefd wordt op prins Jefferson gaan al haar alarmbellen dan ook rinkelen.

Het is toch wel een beetje guilty pleasure, hoor: Young Adult boeken over koningshuizen. De drama is meestal om te smullen en daar kan ik enorm van genieten. Katharine McGee, die je misschien kent van haar boek Duizend hoog, heeft nu ook een ya-drama met een kroon geschreven: American Royals.

american royals

Wat als Amerika een koningshuis had en je weet dat jij de kroon gaat overnemen. Kroonprinces Beatrice weet er alles van: al van kleinst af aan wordt ze klaargestoomd voor haar toekomst als koningin. Nu ze oud genoeg is, wordt er van haar verlangd dat ze op zoek gaat naar een geschikte huwelijkskandidaat. Beatrice heeft haar hart echter al aan iemand anders verloren.

Haar zusje, de eerste reserve, voelt zich de eeuwige tweede. Ze zet zich lekker af tegen alles, maar eigenlijk… En dan heb je ook nog haar tweelingbroer waar om gevochten wordt. Hij is verliefd op een burgermeisje, maar zijn ex wil niet liever dan hem terug winnen.

American Royals was inderdaad een boek vol drama. En niet op alle vlakken het juiste. Allereerst vond ik sommige personages interessant, maar ook een aantal echt schijtirritant. Daphne, echt, ik vond haar verschrikkelijk. Normaal kan ik wel genieten dat dit soort strebertjes, maar ik vond haar zo’n hypocriete en achterbakse bitch. Bah bah bah. En die nare smaak bleef ik het hele boek houden, dus dat maakte mijn leesbeleving echt wel wat minder.

Een groot deel van het boek vond ik het jammer dat er veel oppervlakkig bleef. Er had zo veel meer gedaan kunnen worden om de personages levensechter te maken. American Royals was drama of de drama en de drama was niet eens zo heel spectaculair.

Schrijf dit boek echter niet meteen af: dit boek heeft me ook heel veel emoties gegeven. Ik heb écht moeten huilen op het eind. Niet omdat het slecht was, maar juist omdat de auteur me echt wist te raken. Was het hele boek maar zo geweest!

Nina en Beatrice vond ik het leukst om over te lezen. Jefferson en Daphne, not so much.

En er is nog iets wat later pas begon te wringen, nu we zo in de Amerikaanse presidentsverkiezingen zitten…

Het hele idee van een land dat nu een president heeft en in deze alternatieve vorm van geschiedenis dus een koningshuis, vond ik wel interessant. Ik ben echter niet bepaald onder de indruk dat ‘Murica anderen landen daardoor heeft geïnspireerd hun koningshuis niet op te geven. bitch, please. De USA is een land dat ontstaan is omdat kolonisten de native Americans hebben opgejaagd en vermoord en vervolgens duizenden mensen hebben geïmporteerd om als slaven voor te werken. Dat is geen goed voorbeeld en niet bepaald een goede reden om iemand een kroon te geven en er trots op te zijn. Amerika heeft nogal de neiging om zichzelf nogal een special snowflake te vinden. Maar dit idee wringt ergens een beetje. Weet je, bij Royals over een Schots koningshuis is het veel logischer dat zoiets zou bestaan. Anyway, laat je dit niet tegenhouden om het boek te willen lezen. Op bepaalde vlakken vond ik het boek heel mooi en wist het me écht te raken.

three-stars

Tags: , ,

Divider

One response to “American Royals (American Royals #1) – Katharine McGee

  1. Wat een heerlijke recensie! En idd zo mee eens over Amerika en hoe het pand is ontstaan, zeker niets om trots op te wezen. Toch ben ik erg nieuwgierig geworden naar het boek. All zal ik me hoogstwaarschijnlijk aan dezelfde dingen gaan irriteren😅

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.