Magic Strikes (Kate Daniels #3) – Ilona Andrews

Geplaatst op 29 april 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Magic Strikes (Kate Daniels #3) – Ilona AndrewsMagic Strikes door Ilona Andrews
Ook door deze auteur: Op de grens
Serie: Kate Daniels #3
Andere boeken in deze serie: Magic Bites
Uitgever: Ace | April 2009
Genres: Fantasy, Urban Fantasy
Aantal pagina's: 310
ISBN: 9780441017027
Uitgave: Paperback, Luisterboek
Goodreads
four-half-stars

When magic strikes and Atlanta goes to pieces, it’s a job for Kate Daniels…

Drafted to work for the Order of Knights of Merciful Aid, mercenary Kate Daniels has more paranormal problems these days than she knows what to do with. And in Atlanta, where magic comes and goes like the tide, that’s saying a lot.

But when Kate’s werewolf friend Derek is discovered nearly dead, she must confront her greatest challenge yet. As her investigation leads her to the Midnight Games—an invitation-only, no-holds-barred, ultimate preternatural fighting tournament—she and Curran, the Lord of the Beasts, uncover a dark plot that may forever alter the face of Atlanta’s shapeshifting community…

De Kate Daniels serie is een urban fantasy serie die mij al meerdere malen was aangeraden. En toen ik de boeken in de uitverkoop bij de bieb zag liggen, twijfelde ik geen moment. Maar wat bleek? Het derde deel, Magic Strikes, zat er niet tussen. Gelukkig stond dit deel wel op Storytel, waardoor ik toch verder kon.

Kate Daniels heeft het er maar druk mee, nu ze werkt voor de Order of Knights of Merciful Aid; de paranormale probleempjes vliegen haar om de oren. Vooral in Atlanta, waar de magie komt en gaat. Als haar weerwolftiener vriend Derek half dood gevonden wordt, weet ze dat ze voor een enorme uitdaging komt te staan. Haar onderzoek brengt haar naar de Midnight Games, een door de Beastlord verboden – alleen op uitnodiging – dodelijke vechtwedstrijd. Toch zullen Curran (de Beastlord) en zij de strijd moeten aangaan om de shapeshifters van Atlanta te kunnen redden.

Ik vond Magic Strikes echt weer heerlijk om te luisteren, al zou ik het boek echt in no time gelezen hebben. Op een of andere manier werkte het verslavend; het is totaal geen straf om te fietsen met Kate’s avonturen in mijn oren. Ook dit deel wist me weer enorm te bekoren; de meeste personages kende ik immers al, waardoor er ruimte ontstond om ze uit te diepen. En dit werkt! Ze ontwikkelen zich goed en logisch, waardoor er spannende momenten ontstaan, maar ook ruimte voor romantiek.

Het zal weinig verrassen op welke personages ik doel, maar ik zal het toch maar niet verklappen. De opbouwende chemie vond ik zo ontzettend overtuigend. En zo logisch. Ik ship het. Echt.

De wereld is fantastisch, de personages zijn fantastisch, de plot is logisch en tof, de schrijfstijl past perfect bij de inhoud; er is eigenlijk weinig wat er niet goed aan is. Ilona Andrews slaagt er namelijk in om recht voor z’n raap te blijven; geen onnodige moeilijkheden, vreemde plotlijnen of andere gekke dingen. In z’n simpliciteit is het boek geslaagd (in de meest positieve zin).

Kate is een heel fijn personage. Ik vind haar denkwijze heel overtuigend en het feit dat ze gewoon fouten maakt, maakt haar realistisch. Zij is nu echt wat je zou zeggen, kickass, zonder meteen een special snowflake te worden.

En tja, al die mythologie maakt van mij natuurlijk al helemaal een gelukkige lezer/luisteraar.

Lees deze serie en raak er ook verslaafd aan. Doe het. Gelukkig heb ik deel vier wel. YES.

Magic Strikes is zo verslavend dat ik zelfs om de romantiek sta te gillen. Meer meer meer!

Als met al was Magic Strikes weer yummie, hot, spannend, kickass en alles wat ik nodig heb. Urban fantasy is namelijk zowel binnen YA als erbuiten (deze serie valt er dus buiten)  mijn lievelings. Ik hou nu eenmaal van onze wereld doorweven met magie… Want dat schept hoop.

Nu alleen deel drie ook nog aan mijn kast kunnen toevoegen…

four-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

3 responses to “Magic Strikes (Kate Daniels #3) – Ilona Andrews

  1. Kristina Molendijk

    Ben je verder gegaan met de serie? Ik heb al uitgelezen en kan ik zeggen dat het heel goed is en verslavend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.