Leger van Schaduw en Storm (Lara Polaris #2) – S. Christina

Geplaatst op 5 november 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Leger van Schaduw en Storm (Lara Polaris #2) – S. ChristinaLeger van schaduw en storm door S. Christina
Ook door deze auteur: Heks van vuur en oorlog
Serie: Lara Polaris #2
Andere boeken in deze serie: Rijk van licht en sterrenstof
Uitgever: Rebel Books | Oktober 2021
Genres: Fantasy, Young Adult
ISBN: 9789083085036
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Terwijl in Solvenia een gruwelijke oorlog woedt, vluchten Lara en haar vrienden naar Meerland voor een nazomer vol zon, vrijheid en de Magische Spelen. Hier zou Lara zich wel thuis kunnen voelen – maar ondertussen lijdt haar eigen land onder de terreur van de president.

Dan ontmoet ze Karissa, die Lara ziet als de leider van de revolutie. Volgens haar zal zij de opstand gaan leiden om heksen hun vrijheid terug te geven. Maar is Lara daar wel klaar voor?

Na het lezen van het eerste deel, Heks van vuur en oorlog, kreeg ik de kans om het onlangs verschenen tweede deel, Leger van schaduw en storm ook te lezen. Ik ben echt dol op heksenboeken en was dan ook erg benieuwd welke wending dit boek zou brengen, vooral na het eerste boek.

In Solvenia woedt een gruwelijke oorlog, waarbij geen heks meer veilig is. Lara is ondergedoken en leeft maanden in de kelder van een restaurant. Dan moet ze weer vluchten en komt ze samen met haar vrienden terecht in Meerland. Daar kunnen ze eindelijk even ademhalen en krijgt Lara de kans haar magische krachten verder te ontwikkelen. Ze kan het echter niet loslaten dat haar land in oorlog is: ze wil heksen hun vrijheid terug geven. maar is ze er wel klaar voor om de leider van de opstand te zijn?

Ondanks dat ik het eerste deel niet heb herlezen, lukte het me zonder al te veel moeite weer helemaal in het verhaal te komen. Het boek gaat vlot van start en gaat dan in sneltrein vaart door. Hierdoor leest het heerlijk weg, maar soms had ik graag een pauze gehad. Of in ieder geval een rustiger tempo, zodat er meer plek ontstond voor een emotionele binding. Want dat miste ik een beetje. Het was vooral avontuur en weinig gevoel.

Als ze Karissa ontmoet en meteen op het voetstuk van ‘leider van de rebellen’ wordt geplaatst, merkte ik dat ik daar wat moeite mee had. Niet alleen lijkt Lara totaal ongeschikt om die leiding te nemen (ze is nog zo jong en onervaren en vertoont geen leidergedrag), iedereen lijkt haar helemaal in die rol te zien. En ik zag het niet. Ik had zo veel liever gehad dat ze naar die rol kon toegroeien en door iemand werd geleid.

Natuurlijk leert Lara wel veel in in Oorlog van schaduw en storm. Niet alleen over haar krachten en de krachten van anderen, maar ook over haar afkomst. Dit vond ik leuk. Ik ben dol op heksen en magische krachten, maar ook hoe alles met elkaar verbonden is. Ja, het was veel informatie, maar het was wel heel erg leuk. Love me some heksen. En elementmagie, dat ook.

Leger van storm en schadow is een vlot verhaal. Het is spannend en meeslepend en zit vol magie. Ik had zelf graag net wat meer emotionele diepgang willen zien, zodat ik meer klik zou voelen voor de personages. Bepaalde gebeurtenissen gingen nu erg snel en gemakkelijk, waardoor ik het gevoel had dat ik iets miste. Zo vond ik het echt wel leuk om te lezen over de Magische Spelen, maar het voelde wat gekkig in contrast met de oorlog in hun eigen land. Gelukkig draait het boek uiteindelijk weer terug naar de belangrijke zaken en heb ik van begin tot eind zitten smullen.

three-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.