Rijk van licht en sterrenstof – S. Christina

Geplaatst op 20 maart 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Rijk van licht en sterrenstof – S. ChristinaRijk van licht en sterrenstof door S. Christina
Ook door deze auteur: Heks van vuur en oorlog
Serie: Lara Polaris #3
Andere boeken in deze serie: Leger van schaduw en storm
Uitgever: Rebel Books | Februari 2023
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 288
ISBN: 9789083085098
Uitgave: Paperback
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
three-half-stars

Het zinderende einde van de Lara Polaris serie!

Na de Nacht van Walgraaf is er complete chaos uitgebroken in Solvenia. In het puin van de oorlog staan heksen en Lozen verder uit elkaar dan ooit. Lara wordt tot haar schrik benoemd tot rijksbestuurder en krijgt de onmogelijke taak om het land weer op te bouwen. Maar ondertussen speelt de duistere heks Kalyna haar eigen spel.

Lara zal voor de laatste keer de strijd aan moeten gaan. Maar om Kalyna te stoppen, zal ze meer moeten opofferen dan haar lief is.

Het derde en daarmee ook laatste deel van de Lara Polaris serie is verschenen en ik mocht een exemplaar van Rijk van licht en sterrenstof ontvangen om te recenseren. Ik was erg benieuwd hoe dit verhaal alles samen zou brengen en hoe het af zou lopen met Lara en haar vrienden.

De regering is omver geworpen en er heerst complete chaos in Solvenia. Heksen en Lozen staan verder uit elkaar dan ooit. Hoe zorgen ze ooit voor een verendigt land? Tot Lara’s grote schrik wordt het haar pakkie an, want ze wordt – tot haar grote schrik – benoemd tot de nieuwe rijksbestuurder. Ze doet wat ze kan, maar is in gedachten eigenlijk bij de dreiging van de machtige heks Kalyna. Zal Lara in staat zijn Solvenia weer op te bouwen en de dreiging van Kalyna voorgoed tot een halt te roepen?

Wat is er veel gebeurd sinds het eerste boek! Van beginnen heks groeide Lara uit naar iemand die opeens het land moet regeren. Haar groei is mooi om te zien, maar ergens voelde het ook een beetje als teveel. Lara heeft namelijk een heel ander doel – Kalyna stoppen – dan dat ze echt bezig is met het land opnieuw opbouwen.

Lara is verbonden met Kalyna en doet haar best die band te verzwakken, zodat ze die machtige heks kan stoppen. Hierin maakt ze enkele keuzes die ik onverstandig vind, maar wel bij het verhaal passen. Van mij had er meer focus mogen liggen op de gevolgen van die keuzes. Er zat zo ontzettend veel in het boek, dat het soms alle kanten op leek te schieten.

Misschien komt het omdat het slot is waar het daadwerkelijk om draaide: Lara vs Kalyna. En hoewel daar hele spannende en goed uitgewerkte scenes tussen zaten, was het niet echt in balans met de rest van het boek. Of.. de rest van Rijk van licht en sterrenstof niet met het einde. Een groot deel van het boek is namelijk niet zo spannend en gaat meer om het land. En dat vond ik minder boeiend.

De schrijfstijl is fijn en ik vind de magie leuk gevonden. Er zaten echt spannende stukken in, zij het dat ze pas vrij laat in het boek kwamen.

Wat ik ook interessant vond is dat je als lezer wordt uitgedaagd om na te denken over goed en kwaad. Wanneer is iets goed en wanneer iets kwaad? Wat zijn de grenzen en zijn deze grenzen altijd even hard? Ik hou er wel van als een boek me aan het denken weet te zetten!

Al met al is Rijk van licht en sterrenstof een geslaagd einde van de trilogie. Vooral het laatste gedeelte van het boek vond ik erg sterk en daar heb ik ook het meest van genoten. Vrijwel alle eindjes kwamen op een prettige manier samen.

three-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.