Heks van vuur en oorlog – S. Christina

Geplaatst op 11 november 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Heks van vuur en oorlog – S. ChristinaHeks van vuur en oorlog door S. Christina
Ook door deze auteur: Leger van schaduw en storm
Uitgever: Rebel Books | November 2020
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 276
ISBN: 9789083085005
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

In een land waar magie verboden is, probeert de zestienjarige Lara met alle macht haar krachten te onderdrukken. Maar dan wordt ze getest op hekserij, en staat haar wereld op zijn kop. Het heksenteken wordt in haar nek getatoeëerd en langzaam maar zeker wordt ze afgesloten van de rest van de wereld.

Ze leert haar lotgenoten kennen; David, Noah, Philip en Alex, en samen starten ze een verzet tegen de onderdrukking. Maar net als alles op zijn plek lijkt te vallen, ontdekt Lara een duister familiegeheim. Magie is niet zonder reden verboden, en die reden is dichterbij dan ze denkt…

Ik ben een mega sucker voor mooie omslagen, dus zodra ik Heks van vuur en oorlog langs zag komen, was ik al een beetje verliefd. Daarnaast ben ik ook helemaal dol op verhalen over heksen. Ik mocht een exemplaar ontvangen en was reuze nieuwsgierig: zou dit boek aan mijn hoge verwachtingen kunnen voldoen?

heks van vuur en oorlog

Lara woont in een land waar hekserij verboden en gevreesd wordt. Elke tiener moet een heksentest doen en daaruit komt – hoe hard ze het ook probeert te verbloemen – uit dat ze een heks is. Ze krijgt een brandmerk in haar nek en wordt vanaf dan als derderangs burger gezien. Ze ontmoet haar medeheksen en in het geniep proberen ze hun krachten te ontwikkelen. Lara ontdekt vervolgens een familiegeheim dat haar kijk op het leven voorgoed zal veranderen.

Thema’s: heksenvervolging, buitensluiten, onderdrukking, mishandeling

Vanaf het begin was ik meteen geïntrigeerd. Het voelde als een heel eigentijdse wereld waarin heksen naast mensen leven en – net als in menig ander dystopisch verhaal – onderdrukt worden. Die mix beviel me wel: als lezer kon ik daar wel wat mee en ik wilde dan ook graag lezen over hoe Lara’s leven opnieuw vorm zou krijgen. Ik vond haar niet vrienden interessant en ook hoe de relatie met haar oude vrienden begon te veranderen.

Het middenstuk vond ik echter wat minder pit hebben. Er had van mij wel wat meer mogen gebeuren. Op een of andere manier raakte ik de klik met het verhaal een beetje kwijt en dat vond ik jammer. Ik ben namelijk dol op heksenverhalen en ik wilde dit boek van kop tot staart geweldig vinden. Mede door het middelstuk bleef het hangen bij ‘dit boek was leuk’.

Het was einde dat voor mij veel goed maakte. Hieruit werd meteen duidelijk dat we een tweede deel kunnen verwachten en potverdorie: ik wil hem nu al hebben! Ik raakte echt onder de indruk van het verhaal en wil nu zeker door. Het feit dat Heks van vuur en oorlog dit toch voor elkaar heeft gekregen, laat mij ook zien dat ik toch behoorlijk in het verhaal zat.

Ik vond de setting en de sfeer interessant. Het voelde een beetje aan als Nederland, maar ook weer niet. Er heerste een grimmige bijna-oorlogssfeer. Het voelde bijna alsof het een alternatief universum naast het onze was waarin de loop van de geschiedenis is verandert. Heel erg futuristisch voelde het boek namelijk niet, maar het was ook net niet helemaal nu.

De personages waren voor mij interessant. Ik had graag nog net wat meer willen lezen over de andere heksen. Wel vond ik het leuk dat ze allemaal hun eigen ding hadden. Noah vond ik zelf meteen leuk: zij voelde meteen als mijn type meisje.

Ja, dit boek is me absoluut niet tegengevallen. De heksen waren een grote plus, evenals het strijden tegen onderdrukking. Dit blijft natuurlijk een belangrijk thema voor veel boeken en in Heks van vuur en oorlog komt het op een interessante manier tot uiting. Ik zal het vervolg zeker willen lezen!

heks van vuur en oorlog
four-stars

Tags: , , ,

Divider

2 responses to “Heks van vuur en oorlog – S. Christina

  1. Lisa

    Ga je dit jaar ook weer een boeken advent kalender doen met lootjestrekken, ik deed twee jaar met plezier mee aan het lootjes trekken vond het zo leuk altijd

    • Helaas heb ik besloten om ook dit jaar geen boeken adventskalender te organiseren. Ik vond het altijd superleuk om te doen, maar met werk en een kleine baby is het helaas niet te combineren qua tijd en energie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.