Kwelling (Fallen #2) – Lauren Kate

Geplaatst op 21 december 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Kwelling (Fallen #2) – Lauren KateKwelling door Lauren Kate
Ook door deze auteur: Passie
Serie: Fallen #2
Andere boeken in deze serie: Passie
Uitgever: Van Goor | Maart 2011
Genres: Young Adult, Paranormal Romance, Fantasy, Urban Fantasy, Romantiek
Aantal pagina's: 301
ISBN: 9789047512585
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Hel op aarde. Zo voelt het voor Luce om gescheiden te zijn van haar grote liefde Daniël. Het kostte eeuwen om elkaar te vinden en nu heeft hij haar weggestuurd zodat ze veilig is voor de schaduwen die een eind aan haar leven willen maken. Daniël verstopt Luce op een speciale school aan de ruige kust van Californië. Hier komt Luce steeds meer te weten over haar voorbije levens. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer ze begint te vermoeden dat Daniël haar niet alles heeft verteld. Hij houdt iets achter, iets gevaarlijks. Wat als Daniëls versie van de waarheid niet helemaal waar is? Wat als Luce eigenlijk is voorbestemd voor een ander?

Het adembenemende vervolg op de internationale bestseller Fallen

Omdat ik onlangs Fallen in love, het tussenboekje van de Fallen serie, kreeg, besloot ik de hele serie te herlezen. Ik kwam er namelijk ook achter dat ik deel 1 en 2 nooit had gerecenseerd. Daar komt nu verandering in, want vandaag bespreek ik het tweede boek uit de serie; Kwelling. Ik heb dit boek dus herlezen, dus het was geen nieuwe ervaring.

Na de verschrikkingen die plaatsvonden op de tuchtschool Zwaard en Kruis en Luce weet dat Daniel (en haar vrienden) een engel is, is er veel veranderd. Er zit een groep kwaadwillende engelen, verschrompeling, achter haar aan die haar willen meenemen. Om haar te beschermen brengt Daniel haar naar de kustschool, een school waar een deel van de leerlingen deels engel zijn; Nimphilijnen. Maar ze komt er ook achter dat de verkondigers die ze kan zien, meer kunnen…

Allereerst; doe mij ook zo’n school. Als engelfanaat zou ik best wel een semestertje mee willen draaien. Ik weet nog dat ik deze school een erg leuk element van de hele serie vond, hoewel hij ergens ook wel behoorlijk opeens uit de lucht komt vallen. Het biedt vooral de mogelijkheid om nieuwe personages te introduceren die niet volledig mens of engel zijn.

Omdat Luce in dit boek weinig contact heeft met Daniel, krijgt ze meer de kans om zichzelf te ontwikkelen. Helaas komt dit niet helemaal naar voren. Ik vind haar maar een flinterdunne persoonlijkheid hebben; kenmerken die in het eerste boek genoemd worden (zoals behoorlijk slim zijn), komen niet tot uiting. Sterker nog; Luce doet een hoop domme dingen Dit vind ik irritant. Ik vind de hele setting heel tof en ik vind het geweldig hoe Lauren Kate de engelenmythologie heeft verwerkt in dit verhaal; Luce zelf boeit me echt heel weinig. Ik vind alles met vleugels een stuk boeiender.

Het hele verhaal kabbelt een beetje voort, tot er op hert einde weer een spannend gevecht plaatsvindt. Het boek moet het daar echt wel van hebben, want verder gebeurt er eigenlijk niet heel veel. Ik merk dat ik vooral zelf veel invul, ook met betrekking tot de kunstschool en diens bijzondere inwoners. Tevens is de setting behoorlijk lichter dan in het eerste boek, wat het misschien nog wel grimmiger maakt.

Persoonlijk vond ik dit deel erg leuk. De sfeer en de setting maken het voor iemand die van engelen houdt, een interessant geheel. Luce doet mij weinig, omdat zij naar mijn mening niet veel persoonlijkheid toont. Wetende dat deel 3 niet mijn favoriet is, maakt het einde voor mij bitterzoet. Een aanrader voor fans van paranormal romance.

Foto 06-12-15 21 12 15

three-half-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.