Heartstopper – Alice Oseman

Geplaatst op 23 september 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Heartstopper – Alice OsemanHeartstopper door Alice Oseman
Ook door deze auteur: Solitaire
Serie: Heartstopper #1
Andere boeken in deze serie: Heartstopper 2: Nick & Charlie worden verliefd
Uitgever: Van Goor | Augustus 2021
Genres: Contemporary, Graphic Novel, Young Adult
Aantal pagina's: 288
ISBN: 9789000378807
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Het afgelopen schooljaar was niet geweldig voor Charlie, maar hij wordt in ieder geval niet meer gepest. Nick, rugbyster van de school, heeft hier en daar wat gehoord over Charlie – de jongen die vorig jaar gedwongen uit de kast moest komen en een paar maanden werd gepest – maar hij heeft nog nooit met hem gepraat. Tot ze naast elkaar in de klas komen te zitten…

Er ontstaat een warme en intieme vriendschap en al snel valt Charlie als een blok voor Nick, ook al weet hij dat hij geen enkele kans maakt. Maar Nick worstelt met zijn eigen gevoelens en hoe dichter de twee naar elkaar toe groeien hoe duidelijker het wordt dat liefde ontzettend onvoorspelbaar en verrassend is.

Ik volg Heartstopper al een tijdje via Tapas en omdat ik op een gegeven moment hoorde dat de graphic novels vertaald zouden worden naar het Nederlands, besloot ik nog geen fysieke kopie aan te schaffen. Dit deed ik wel zodra het boek in het Nederlands was verschenen. Zodra het boek binnen kwam begon ik met herlezen: ik kon niet wachten om opnieuw kennis te maken met Nick & Charlie.

Charlie had vorig jaar geen best schooljaar. Hij werd namelijk behoorlijk gepest toen hij uit de kast kwam. Nu gaat het gelukkig beter, al moet hij nog wel echt zijn draai zien te vinden. Als hij naast Nick wordt gezet, een jongen die een jaar hoger zit en de rugbyster van de school is, weet hij meteen dat hij geen kans maakt. Hoewel… hun nieuwe vriendschap wordt al snel intiemer.

Ik ben zo blij dat ik Heartstopper nu echt in de kast heb staan. Ik vind het een heerlijk en schattige graphic novel. Alice Oseman is een kei in het representeren van diversiteit en dat merk je in dit eerste deel al. Ik hou van de tekenstijl, de grapjes en de zoete momenten. Ik kan dit echt blijven en blijven lezen.

Normaal gesproken zou dit echt niet mijn genre zijn. Toch ben ik verliefd geworden op deze personages en hun verhaal. Ik hoop oprecht dat al Alice’s boeken ook vertaald zullen worden, want zo veel jongeren zullen zich begrepen voelen door haar woorden.

Heartstopper pakt niet alleen het worstelen met je seksualiteit aan, maar ook het opkomen voor jezelf of voor een ander, pesten, aanranding, vriendschap… Zo veel mooie elementen. Echt, ik kan niet wachten tot het tweede deel verschijnt en ik verder kan met het opnieuw lezen van het verhaal.

Als er één graphic novel is die je in je kast nodig hebt, is het deze. Ik kan er eigenlijk gewoon niet meer over zeggen.

five-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.