Solitaire – Alice Oseman

Geplaatst op 24 oktober 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Solitaire – Alice OsemanSolitaire door Alice Oseman
Ook door deze auteur: Nick and Charlie
Uitgever: Harper Collins | Juli 2014
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 392
ISBN: 9780007559220
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

In case you’re wondering, this is not a love story.

My name is Tori Spring. I like to sleep and I like to blog. Last year – before all that stuff with Charlie and before I had to face the harsh realities of A-Levels and university applications and the fact that one day I really will have to start talking to people – I had friends. Things were very different, I guess, but that’s all over now.

Now there’s Solitaire. And Michael Holden.

I don’t know what Solitaire are trying to do, and I don’t care about Michael Holden.

I really don’t.

This incredible debut novel by outstanding young author Alice Oseman is perfect for fans of John Green, Rainbow Rowell and all unflinchingly honest writers.

Als je een beetje bekend bent in de online bookcommunity is Alice Oseman zo’n beetje een begrip. Ook ik ben verslaafd aan haar Heartstopper webcomic over Nick en Charlie en hoewel ik wist dat ze al wat boeken had geschreven, was ik er nooit aan begonnen. Want – zo redeneerde ik – contemporary is toch niks voor mij. Toch kriebelde het en besloot ik om elke keer bij de boekhandel een van haar boeken te kopen, te beginnen met Solitaire. Van Piere had alle mooie uitgaven liggen en de keuze was snel gemaakt. Ik was zo benieuwd of dit boek me zou raken!

Tori Spring doet graag haar ding: slapen, bloggen en haar sarcastische zelf zijn. Ze zit in de knoop met haar leven, na wat er met Charlie is gebeurd en toen school opeens heel wat meer aandacht begon op te eisen. Dan is er opeens een vreemd fenomeen aan de gang op school. Onder de naam Solitaire wordt school op z’n kop gezet. Waarom lijkt het alsof Solitaire het tegen haar heeft? En wat moet ze doen met Michael Holden?

Per toeval had ik het juiste boek gekozen: Solitaire is namelijk Alice’s debuut. Ik koos het zelf vooral omdat de personages uit Heartstopper er ook inzitten en me het daarom een goede start leek. Het was uiteindelijk ook echt een goede keuze. Ik genoot van Solitaire: Tori vond ik een fantastisch personage waar ik me goed bij in kon leven. Zeker als tiener vond ik mijn online wereld ook boeiender dan het dagelijkse leven.

Ik herkende haar eenzaamheid en daarom voelde ik echt heel veel bij dit boek. Er zat zo veel herkenbaarheid in voor mij. Er zat voor mij ook net dat juiste vleugje nerd in, waardoor ik er meer connectie mee had. Zo werd het in plaats van een highschoolverhaal een verhaal waar ik echt een klik mee had.

Het is goed geschreven en past heel erg bij het nu. Alice Oseman weet hoe ze haar publiek moet raken en kaart daarbij meteen allerlei thema’s aan die bij de jeugd spelen. Of dit nu eenzaamheid, seksualiteit of de online wereld is.

Ik weet niet zo goed hoe ik het moet omschrijven, maar Solitaire raakte me. Het smaakt naar meer. Ik vind het heel tof hoe Alice Oseman haar boeken met elkaar verbind en hoe echt haar personages voor mij voelen. Ze zijn niet perfect, ze hebben mentale of fysieke problemen en dat maakt ze bijna van vlees en bloed. Ik wil meer!

four-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.