Nick and Charlie (Solitaire #1.5) – Alice Oseman

Geplaatst op 28 november 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Nick and Charlie (Solitaire #1.5) – Alice OsemanNick and Charlie door Alice Oseman
Ook door deze auteur: Solitaire
Serie: Solitaire #1.5
Andere boeken in deze serie: , This Winter
Uitgever: Harper Collins | Augustus 2020
Genres: Young Adult, Contemporary, Novelle
Aantal pagina's: 176
ISBN: 9780008389666
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

A short novella based on the beloved characters from the graphic novel Heartstopper and Alice Oseman’s debut novel Solitaire, which was praised as ‘The Catcher in the Rye for the digital age’ by The Times.

Absence makes the heart grow fonder, right?

CHARLIE: “I have been going out with Nick Nelson for two years. He likes rugby, Formula 1, dogs, the Marvel universe, the sound felt-tips make on paper, rain and drawing on shoes. He also likes me.”

NICK: “Things me and Charlie Spring do together include: Watch films. Sit in the same room on different laptops. Text each other from different rooms. Make out. Make food. Make drinks. Get drunk. Talk. Argue. Laugh. Maybe we're kind of boring. But that’s fine with us.”

Everyone knows that Nick and Charlie are the perfect couple – that they’re inseparable. But now Nick is leaving for university, and Charlie will be left behind at Sixth Form. Everyone’s asking if they’re staying together, which is a stupid question – they’re ‘Nick and Charlie’ for God’s sake!

But as the time to say goodbye gets inevitably closer, both Nick and Charlie question whether their love is strong enough to survive being apart. Or are they delaying the inevitable? Because everyone knows that first loves rarely last forever …

Sinds ik Heartstopper volg, heb ik een enorme zwak voor Nick & Charlie. Na het lezen van Solitaire alleen nog maar meer. Daarom was ik echt hyped toen ik Nick and Charlie in de boekhandel zag staan: die moest mee! Zou hun verhaal net zo leuk zijn als de comic? Ik hoopte het! Deze novelle beloofde een mix tussen verhaal en graphic novel en ik vloog er doorheen!

Nick and Charlie is een novelle over het stelletje Nick en Charlie. Ze gaan al een paar jaar bij elkaar en er komt een hobbel in hun relatie aan: Nick gaat bijna studeren. Iedereen vraagt zich af of ze wel bij elkaar zullen blijven, waardoor de jongens zelf ook gaan twijfelen. Moeten ze wel bij elkaar blijven, of was het allemaal maar een jeugdliefde?

Thema’s: liefdesverdriet, relaties, lange afstandrelaties, eetstoornissen, depressie, middelbare school, gaan studeren, homoseksualiteit.

Toen ik Nick and Charlie oppakte, moest en zou ik doorlezen: wat een heerlijk en schattig verhaal is dit. Ik vind zowel Nick als Charlie echt precious en het feit dat ze misschien uit elkaar zouden gaan, was echt hartverscheurend.

Uit elkaar gaan vanwege de afstand of niet gaan studeren vanwege de liefde is iets wat vaker voorkomt. Ik vind het dan ook heel goed dat Alice Oseman dit een grote rol heeft laten zijn in het verhaal. Keer op keer weet zij elementen van het dagelijkse leven van tieners te verwerken tot een aantrekkelijk verhaal. Hierbij maakt ze gebruik van een grote diversiteit, die de heterogene groep personages alleen maar interessanter maakt. Ik ben stuk voor stuk dol op ze en ik wil van iedereen een verhaal!

Ik vond de illustraties ook erg leuk en goed passen bij de brug tussen de boeken en de webcomic. Het draagt bij aan de herkenbaarheid en ik ben ook gewoon een beetje verliefd op haar tekenstijl. Ik wil zeker meer!

Wel raad ik aan Nick and Charlie pas te lezen als je Solitaire hebt gelezen én bij bent met de webcomic, in verband met mogelijke spoilers. En ik hoop echt dat er een Nederlandse uitgever gaat zijn die al Alice’s werk gaat vertalen… Ik snap echt niet waarom het nog niet is opgepakt.

Ik wil meer!

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

One response to “Nick and Charlie (Solitaire #1.5) – Alice Oseman

  1. Audrey

    Ik heb momenteel alleen nog maar Heartstopper vol. 1 en Radio Silence van haar gelezen, maar nu ben ik echt benieuwd naar de rest. Dit kleine boekje lijkt me ook zo fijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.