Heartstopper 2: Nick & Charlie worden verliefd – Alice Oseman

Geplaatst op 19 maart 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Heartstopper 2: Nick & Charlie worden verliefd – Alice OsemanHeartstopper 2: Nick & Charlie worden verliefd door Alice Oseman
Ook door deze auteur: Solitaire
Serie: Heartstopper #2
Andere boeken in deze serie: Heartstopper
Uitgever: Van Goor | Oktober 2021
Genres: Graphic Novel, Young Adult
Aantal pagina's: 293
ISBN: 9789000379262
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

De serie waar je niet omheen kan: Heartstopper is hot!

Nick en Charlie waren beste vrienden, maar één spontane kus heeft alles veranderd. Charlie weet zeker dat hij een vreselijke fout heeft gemaakt en zijn vriendschap met Nick voor altijd heeft verpest. Ondertussen is Nick is meer in de war dan ooit. Maar de liefde werkt op verrassende wijze en Nick ontdekt langzaam maar zeker nieuwe dingen over zijn vrienden, zijn familie… en zichzelf.

Tweede deel van vijfdelige graphic novel-serie over het leven, de liefde, seksualiteit en alles wat ertussenin gebeurt.
Voor fans van Becky Albertalli, Rainbow Rowell en Casey McQuiston.
Dit LHBTIQ+-liefdesverhaal is een waar internetfenomeen!
Rechten verkocht aan 15 landen én binnenkort te zien op Netflix

Heartstopper heeft al een tijd geleden mijn hart veroverd. Ik vind het dan ook fantastisch dat de Netflix-serie er bijna aan komt en dat er een steeds groter publiek kennis kan met met Nick, Charlie en al hun vrienden. Ook de andere boeken van Alice Oseman heb ik met veel plezier gelezen. Ik ben dan ook heel blij dat Liefdeloos (de vertaling van Loveless) ook in het Nederlands verschijnt. Onlangs herlas ik Heartstopper 2 in het Nederlands… en wat word ik er toch vrolijk van!

Charlie is bang dat hij zijn vriendschap met Nick vreselijk verpest heeft door die spontane kus. Nick is vooral in de war: voelt hij ook meer voor Charlie? Zijn leven staat op zijn kop en hij wordt aan het denken gezet over zijn vrienden, familie en zichzelf. Zullen Nick en Charlie de antwoorden vinden die ze nodig hebben?

Wat is zo knap vind is dat Oseman enerzijds een heerlijke luchtig en lief verhaal neerzet, maar anderzijds ook de diepte in duikt. Diversiteit in de breedste zin van het woord komt aan bod en zij weet in te spelen op kwetsbaarheden die tieners kunnen ervaren. Of dit nu mentaal of fysiek is. Dit maakt het dat dit meer is dan zomaar een graphic noveltje. Nee, deze serie heeft betekenis. Deze serie raakt. Deze serie inspireert. Ik vind het een super waardevolle toevoeging op de Nederlandse boekenmarkt. Want ja, het is een lief en schattig verhaal, maar het zet je ook aan het denken.

Ik hou enorm van Alice’s tekenstijl. Het is simpel, maar vol expressie, waardoor veel emotie al via het beeld an sich overkomt. Dit lijkt makkelijk, maar is het niet. Eén lijntje op de verkeerde plaats en de emotie gaat verloren. Ook het gebruikte kleurenpalet spreekt me aan. Juist de eenvoud geeft het kracht.

Elke fysieke leesclub mag ik van mezelf een nieuw Heartstopper deel kopen en ik kan niet wachten het derde deel te kopen en opnieuw te lezen. Nick, Charlie en hun vrienden hebben enorm veel indruk op me gemaakt en ik kan ook niet wachten hoe het grote Netflixpubliek fan zal worden van deze fantastische personages. Ik heb er nu al enorm veel zin in om leerlingen kennis te laten maken met deze graphic novels en eerlijk? Ik heb meteen alweer zin de boeken te herlezen. Hearstopper 2 was weer top. Een must-read van dit jaar.

five-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.