De Hamer van Thor (Magnus Chase en de Goden van Asgard #2) – Rick Riordan

Geplaatst op 22 februari 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

De Hamer van Thor (Magnus Chase en de Goden van Asgard #2) – Rick RiordanDe hamer van Thor door Rick Riordan
Ook door deze auteur: De Bliksemdief
Serie: Magnus Chase en de Goden van Asgard #2
Andere boeken in deze serie: Het verdoemde zwaard
Uitgever: Van Goor | Januari 2017
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 432
ISBN: 9789000345472
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

De hamer van Thor van Rick Riordan
Het tweede deel in de spannende serie over Magnus Chase

Thors hamer is wéér weg. De dondergod heeft de vervelende gewoonte om zijn wapen - het machtigste in de Negen Werelden - op de verkeerde plek te leggen. Maar deze keer is het niet gewoon kwijt, het is in de handen van de vijand gevallen. Als Magnus Chase en zijn vrienden de hamer niet snel kunnen terughalen, zullen de sterfelijke werelden machteloos zijn tegen een woeste aanval van reuzen. Ragnarok zal beginnen. De Negen Werelden zullen branden. Helaas is de enige die kan bemiddelen in een deal om de hamer terug te krijgen, Thors grootste vijand: Loki. En de prijs die hij voor zijn bemiddeling wil, is heel erg hoog...

Yes! Sinds een paar jaar ben ik helemaal fan van de boeken van Rick Riordan; hij weet spanning, avontuur en humor te mengen met mythologie en daar word ik elke keer weer ontzettend vrolijk van. Onlangs verscheen het tweede deel van de Magnus Chase serie: De hamer van Thor en wat was ik blij toen dat heerlijk dikke boek op de mat viel. Thanks Best of YA! Ik ben er bijna meteen in begonnen met Magnus had mijn hart allang veroverd.

Magnus Chase (ja, het neefje van!) is er ondertussen al een beetje aan gewend dat hij een halfgod is en dat hij opgenomen is in het Walhalla. Maar dat betekent niet dat hij op zijn luie kont kan zitten. Nee, hij heeft grote taken te vervullen. Bijvoorbeeld de hamer van Thor terugvinden om zijn beste vriendin te redden. Bijgestaan door andere heldhaftige strijders neemt hij het op tegen goden, monsters en reuzen.

Je zou misschien kunnen zeggen dat Riordan altijd hetzelfde riedeltje gebruikt; een beetje een sullige held die door middel van benarde situaties en goede vrienden toch weet te slagen voor zijn taak, allemaal vergezeld door een nogal flauwe vorm van humor. Maar weet je wat het is? Het is gewoon nog steeds leuk. Het blijft grappig, het blijft heerlijk. Het voelt vertrouwd en toch steeds weer net vernieuwend genoeg om interessant te blijven. Misschien komt dit mede door het feit dat er met elke serie een ander pantheon wordt gekozen. En tja, ik heb een zwak voor de Noren.

En ik hou wel van die flauwe humor. Riordan weet me aan het lachen te maken en niet veel schrijvers lukt het dat ik echt grinnikend in een boek zit. Ik vind zijn humor gewoon erg pakkend en hoewel het soms wel een beetje te flauw is, vind ik wel dat het de heftigheden die de tieners doormaken een stuk luchtiger maakt. Het avontuur en de spanning zijn namelijk weer heerlijk te voelen, maar door de grappen en grollen wordt het nooit te eng.

Wat ik ook zo tof vind aan zijn boeken is de mythologie. Deze serie draait om de Noorse mythologie, maar er wordt ook wel gerefereerd naar de andere boeken (en dus Goden). Ook merk je goed dat dit zijn nieuwste serie is: er komen heel wat verwijzingen naar popcultuur naar voren. Ha, leuk!

In De Hamer van Thor maakt Riordan weer eens duidelijk dat hij vele plotlijnen weet te verweven tot een spannend geheel. De personages zijn veelzijdig, grappig en wisten meteen mijn vriendschap te verdienen. Ze hebben me meteen meegesleurd naar alle negen werelden en ik vond die reis fantastisch! Ik kijk nu al uit naar het derde boek. EN natuurlijk de andere boeken van Riordan die ik nog niet gelezen heb.

De Hamer van Thor is grappig, spannend, avontuurlijk en een onvergetelijke reis door een aantal van de 9 werelden.

De boeken van Magnus Chase zijn iets volwassener dan de Percy Jackson reekt, maar minstens zo leuk. Humor, avontuur en spanning maken deze mythologieles in De Hamer van Thor tot een waar feestje. Een feestje waar ik geen genoeg van kan krijgen. Breng me de mede!

 

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

2 responses to “De Hamer van Thor (Magnus Chase en de Goden van Asgard #2) – Rick Riordan

  1. de Percy jackson serie heb ik nooit uitgelezen. Waarom weet ik niet, want ik houd van mythologie.

    Deze Magnus Chase serie daarentegen trekt me Meteen. Ik heb er nog niks van in huis, maar dat komt vast nog wel. Vooral Noorse mythologie ben ik enorm gek van geworden sinds MARVEL me introduceerde aan Thor,Odin,Loki en Asgard hihi. Dus misschien dat het daardoor komt dat Magnus Chase me meer ligt? Dunno..

    Maar ik ben in ieder geval erg benieuwd wat ik van de serie ga vinden. Kan niet wachten om de 9 werelden te ontdekken!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.