Glory – Lauren St. John

Geplaatst op 14 december 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Glory – Lauren St. JohnGlory door Lauren St. John
Ook door deze auteur: Storm
Uitgever: Gottmer | September 2016
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 376
ISBN: 9789025765576
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Alex Blakewood heeft alles wat haar hartje begeert, maar toch werkt ze zich keer op keer in de nesten. Ten einde raad sturen haar ouders haar naar een bootcamp in Colorado. Eenmaal daar wil Alex maar één ding: ontsnappen. Als ze hoort over The Glory, een gruwelijk zware langeafstandsrace dwars door Amerika, waagt ze het erop. Ze 'leent'een ten dode opgeschreven mustang en schrijft zich in voor de wedstrijd.
Tijdens de race leert ze Will Greyton kennen. Hij was ooit de beste leerling op school, maar nu werkt hij in een hamburgertent. Will heeft zo zijn eigen redenen om de geldprijs van 250.000 dollar op te willen strijken. Maar er kan er maar één winnen...

Een nieuwe spannende paardenroman van Lauren St John, auteur van de populaire 'Storm'-trilogie.

Afgelopen jaren gaf uitgeverij Gottmer de boeken van Lauren St. John uit. Boeken waarin jongeren en paarden een grote rol in spelen. Liefkozend noemden wij de boeken Het paardenboek en toen de trilogie van Storm klaar was, stond ik er eigenlijk niet bij stil dat St John nog meer boeken over het edele dier zou schrijven. Nou, wel dus! Ik kreeg van de uitgever een exemplaar van Glory toegestuurd, het nieuwste YA paardenboek.

Glory gaat over de tieners Alex en Will, die allebei niet helemaal het leven hebben waar ze van dromen. Voor beiden lijkt een heftige race met een geldprijs van 250.000 dollar de enige uitweg en dus verschijnen ze – met enige hobbels in de weg – aan de start van de Glory. Een heftige race volgt, waarin ze zichzelf én elkaar lijken te vinden.

Op een of andere manier vond ik hem – op dit moment – leuker dan de vorige boeken van St. John. Misschien voelde dit boek wat realistischer, of minder kinderlijk. Het voelde serieuzer en dat trok me wel. Ondanks dat ik niet bepaald een paardenmeisje ben.

Glory doet qua sfeer een beetje denken aan De afstand tussen jou en mij. In beide boeken speelt een grote gevaarlijke tocht de hoofdrol en komen twee tieners die op eerste oog niet bij elkaar passen samen. Er gebeuren heftige dingen en hun doorzettingsvermogen wordt op de proef gesteld. Ik vind het knap als tieners volhardend blijken te zijn. Gelukkig bevat Glory minder drama dan eerder genoemd boek.

Glory heeft me weten te vermaken en voor ik het wist had ik het boek uit!

Glory laat niet alleen de band tussen mens en dier zien, maar ook de wilskracht van tieners.

Al met al vond ik Glory leuk om te lezen. Het is niet een boek wat ik zelf opgepakt zou hebben, maar ik ben toch blij dat ik het heb kunnen lezen. Zeker voor paardenfreaks is dit een aanrader, omdat er naar mijn beleving weinig echte YA boeken zijn die over paardensport gaan. Ik vind het ook leuk dat St John steeds een andere tak van de sport uitlicht.

three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.