Storm (Het paard van een dollar #1) – Lauren St. John

Geplaatst op 2 juni 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 7 Comments

Storm (Het paard van een dollar #1) – Lauren St. JohnStorm Serie: Het paard van een dollar #1
Andere boeken in deze serie: Snel als de wind
| april 2015
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789025760342
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Casey Blue woont in een grauwe torenflat in een Londense buitenwijk. Ze doet vrijwilligerswerk bij de plaatselijke manege, maar het is haar ultieme droom om de Badminton Horse Trials te winnen, het grootste paardrij-evenement ter wereld. Als ze een zwaar verwaarloosd paard redt van het slachthuis, raakt ze ervan overtuigd dat ze die onmogelijke droom waar kan maken. Haar vaders criminele achtergrond dreigt echter roet in het eten te gooien. En voor een jongen met ogen om in te verdrinken heeft ze al helemaal geen tijd!

‘Een paardenboek? Wat moet ik met een paardenboek?’ mompelde ik toen ik Storm binnenkreeg. Hoewel ik meteen verliefd was op de awesome roze rand, had ik niet het idee dat dit boek me aan zou trekken. Het enige wat ik vroeger met pony’s deed was mee naar andermans verzorgpony en af en toe een rondje hobbelen. Maar goed, ik besloot toch dat ik het moest lezen. Ik mocht dan wel Penny-meisje zijn, dat betekent nog niet dat ik niet van een verhaal over een paard kan genieten.

Gelukkig is het helemaal geen overdreven paardenverhaal. Ja, natuurlijk speelt Storm een grote rol, maar het draait voornamelijk om Casey en hoe zij zich ontwikkeld. Ik had meteen ontzettend veel respect voor het meisje, dat letterlijk haar hele ziel en zaligheid in de strijd gooit om haar dromen waar te maken. Ze loopt tegen ontzettend veel dingen aan, zoals geld, haar vrienden/familie, maar ook zichzelf. Het feit dat zij zichzelf leert kennen (dus ook de minder goede trekjes) maken dit boek ontzettend goed.

Natuurlijk is het geheel met het paard uiteindelijk een beetje voorspelbaar, maar omdat het verhaal meerdere jaren bevat, had ik niet het gevoel dat het allemaal te snel ging. Veel verhalen omvatten vaak een paar dagen, en dan klats boem, heeft de hoofdpersoon alles voor elkaar, maar hier wordt echt een langere periode van groei beschreven. De schrijfster heeft op de juiste plekken sprongen gemaakt om het levendig te houden.

Ook voor mensen die nog net weten wat een halster is, is dit boek prima te volgen. De wedstrijden worden niet in details beschreven, dus je wordt niet door het gebrek aan kennis uit het verhaal getrokken. Maar soms had ik juist wel wat meer details gewild, om de vaktermen juíst te leren kennen.

Al met al vond ik Storm eigenlijk een prima te lezen boek. Het las vlot weg en heeft een leuk verhaal wat – zeker de paardenfans – enorm zal aanspreken. Toch is het ook toegankelijk voor andere lezers. Wel vond ik de gebeurtenissen behoorlijk voorspelbaar en niet echt verrassend. Problemen werden snel en gemakkelijk opgelost. Prima leesvoer voor een mooie zonnige middag!

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

7 responses to “Storm (Het paard van een dollar #1) – Lauren St. John

  1. ‘Een paardenboek? Wat moet ik met een paardenboek?’ — Hahahahaha. Hier moest ik heel hard om lachen. Leuke recensie! Ik ben niet zo’n paardenmeisje (oke, helemaal niet. Ik wilde vroeger wel op paardrijles maar m’n moeder is als de dood voor die dieren en weigerde) dus ik weet niet of het wat voor mij is, maar wie weet als ik het een keertje in de bieb zie staan!

  2. Ik denk altijd: een paardenboek? Jaaaaa, een paardenboek <3
    De reden dat ik dit boek ooit heb aangeschaft (in het Engels) was ook deels om die mooie roze pagina's trouwens, hihi.

  3. anoniem

    ik hou wel van paardenboeken, maar word er wel een beetje jaloers van omdat ze daarin altijd een eigen paard hebben en meedoen aan grote wedstrijden (ps: mag ik niet 🙁 )

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.