Snel als de wind (het paard van een dollar #2) – Lauren St. John

Geplaatst op 13 december 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Snel als de wind (het paard van een dollar #2) – Lauren St. JohnSnel als de wind door Lauren St. John
Ook door deze auteur: Storm
Serie: Het paard van een dollar #2
Andere boeken in deze serie: Storm
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep b.v. | 2015
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 211
ISBN: 9789025760625
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Na haar overwinning op de Badminton Horse Trials krijgt Casey een uitnodiging om met haar paard Storm deel te nemen aan een prestigieus evenement. Voor Casey is het een droom die uitkomt - maar die droomt verandert al snel in een nachtmerrie. Caseys vader wordt opgepakt voor een misdaad die hij niet heeft gepleegd, en Casey wordt het slachtoffer van chantage. En alsof dat nog niet erg genoeg was, gedraagt Storm zich weer als het losgeslagen paard dat hij ooit was. Om de overwinning te behalen heeft Casey meer dan ooit de hulp van haar vriendje Peter nodig. Maar staat hij wel aan haar kant?

Onlangs viel het vervolg op Storm, het paard van een dollar, op de deurmat. Een boek wat wij met een groep bloggers onder elkaar liefkozend ‘het paardenboek’ noemde. Het tweede paardenboek heeft een mooie kleur blauw op snede en zou het verhaal van Storm en Casey vervolgen. We hebben het dan natuurlijk over Snel als de wind.

Casey heeft een belangrijke paardenrace gewonnen en daarmee heel veel mensen verrast. Zij raakt echter samen met haar vader verwikkeld in een chantagezaak die haar naar de andere kant van de wereld brengt, om een paardenwedstrijd van een heel ander niveau proberen te winnen.

Ik ben geen paardenmeisje. Het aantal keer dat ik op een paard heb gezeten is op een hand te tellen. Toch heb ik me best kunnen vermaken met dit boek; het lees vlot en bevat lekker veel spanning. Voorspelbare spanning, dat wel, maar dat maakt niet uit. Ik had geen literair hoogstandje verwacht.

Ik denk dat Snel als de wind vooral leuk is voor echte paardenmeisjes en dat vooral meisjes tussen de 12 en de 15 jaar. Dit boek is namelijk wel echt voor een wat jonger publiek. Dit merk je aan de manier van schrijven, de gebeurtenissen en de manier waarop er focus wordt gelegd op dingen die op die leeftijd als belangrijk wordt ervaren. Ondanks dat Casey echt al een stuk ouder is, merk je daar vrij weinig van. Ze is behoorlijk naïef en had net zo goed een meisje van 14 kunnen zijn.

Omdat het boek vlot geschreven is, vloog ik er doorheen. Je hebt de indruk dat je echt met Casey en haar paard meekijkt en dat je hetzelfde avontuur beleefd. Dit is een goed teken voor iedere paardenfanaat; die weten immers nog meer van dat wereldje en zullen er daarom ook extra van smullen. Ik merkte echter heel duidelijk dat het een jeugdboek was omdat er toch wat minder diepte in zit. Bij het eerste deel moest ik natuurlijk alles leren kennen en leek het alsof het boek daardoor langer was, nu voelde het veelal als herhaling.

Snel als de wind is een leuk meidenboek over paardensport. Casey beleefd met haar paard storm de meest bijzondere avonturen die natuurlijk voorspelbaar zijn, maar het boek er niet minder leuk om maken.

Storm

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “Snel als de wind (het paard van een dollar #2) – Lauren St. John

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.