De afstand tussen jou en mij – Marina Gessner

Geplaatst op 8 september 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De afstand tussen jou en mij – Marina GessnerDe afstand tussen jou en mij Uitgever: Blossom Books | April 2016
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789020679953
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

McKenna heeft alles voor elkaar: goede cijfers, een leuk vriendje en een toelating voor de universiteit op zak. Maar dat is niet wat ze wil. McKenna is van plan om de universiteit een jaar uit te stellen en samen met haar beste vriendin Courtney de Appalachian Trail te gaan lopen. 3500 kilometer door de wildernis van een van de noordelijkste staten van Amerika naar het zuiden, met alleen een backpack op haar rug. Als Courtney op het laatste moment afzegt, besluit McKenna de maandenlange tocht stiekem in haar eentje af te leggen.

Als McKenna onderweg de charismatische, mysterieuze Sam tegenkomt en besluit hem van het verharde pad af te volgen, wordt haar reis opeens veel gevaarlijker – zo gevaarlijk dat McKenna moet vechten voor zowel haar leven als dat van hem.

Sinds dit boek verscheen was ik benieuwd. Ik kan dan ook met trots melden dat ik de eerste lener van dit boek was bij de bibliotheek. Geen verstopte neuspulkseltjes; ik had een puntgaaf boek. Nu was het aan mij om te beslissen of ik de inhoud van De afstand tussen jou en mij even gaaf vond.

deafstandtussenjouenmij3

Mckenna en haar beste vriendin willen na hun eindexamen een speciale wandeltocht lopen. 3500 km door de ruige natuur van Amerika. Dat doen ze wel even. Maar – zoals het vaak bij tienerbeloftes betaamd – haakt haar vriendin af. Dat houdt Mckenna niet tegen, ze gaat gewoon alleen. Onderweg blijkt het toch heftiger dan verwacht… Gelukkig komt ze Sam tegen.

De afstand tussen jou en mij roept een heleboel verschillende emoties bij me op, en vele daarvan zijn de schuld van Mckenna. Want aan de ene kant is ze een typische tiener die het gewoon probeert en het gevaar niet ziet en denkt dat ze stoer is dat ze het gewoon alleen gaat doen, aan de andere kant is ze zo ontzettend egoistisch en naief. Ja, ik snap dat tieners zo denken en ik weet donders goed dat ze soms even dik in de sloot moeten lopen. Maar zo stiekem alleen zo’n tocht gaan doen? Dat vind ik een heel domme keuze. Wel heeft ze een enorm doorzettingsvermogen.

deafstandtussenjouenmij2

Ze ontwikkeld zich wel hoor, als ze eenmaal Sam heeft, dan begint ze verstandiger te worden. En ja, ergens heb ik er ook wel bewondering voor dat mensen er voor kiezen om zo ontzettend veel te gaan wandelen. Het zal vast een onbeschrijfelijke beleving zijn.

De beschrijving van de reis voelde dan ook als een groot avontuur vol prachtige natuur en vol stilte die wij maar zelden mee mogen maken. De natuur is prachtig en Marina Gessner wist ons even een glimp te geven. Een glimp in het leven van twee doodgewone tieners die de reis van hun leven maken. Want je had ook Sam.

Sam. Sam vond ik een een beetje treurig. Zo’n verdwaalde pup. Zo’n typische tegenhanger van de succesvolle Mckenna. De jongen die geen thuis heeft en dat soort dingen. Ik vond het maar voorspelbaar. Dat geldt eigenlijk voor veel in het verhaal. Het liep zoals ik dacht dat het zou lopen en dat geen wat spannend had moeten zijn, vond ik nou ook niet bepaald wereldschokkend. Oké, ik had geen verhaal gewild waarin Mckenna elke pagina voor een beer moet rennen, maar iets meer spanning had ik leuk gevonden.

De afstand tussen jou en mij gaat over opgroeien, volwassen worden en keuzes durven maken, hoe onverstandig ze soms ook zijn.

Helaas was De afstand tussen jou en mij niet helemaal mijn boek. Ik het was vooral Mckenna die me niet wist te overtuigen, alsmede de vreemde verdeling van spanning. Wel vind ik de schrijfstijl ontzettend prettig.

deafstandtussenjouenmij

three-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.