Empire of the Vampire – Jay Kristoff

Geplaatst op 19 januari 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Empire of the Vampire – Jay KristoffEmpire of the Vampire door Jay Kristoff
Ook door deze auteur: Illuminae
Serie: Empire of the Vampire #1
Uitgever: Harper Voyager | September 2021
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 752
ISBN: 9780008350437
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

From holy cup comes holy light;
The faithful hands sets world aright.
And in the Seven Martyrs’ sight,
Mere man shall end this endless night.

It has been twenty-seven long years since the last sunrise. For nearly three decades, vampires have waged war against humanity; building their eternal empire even as they tear down our own. Now, only a few tiny sparks of light endure in a sea of darkness.

Gabriel de León is a silversaint: a member of a holy brotherhood dedicated to defending realm and church from the creatures of the night. But even the Silver Order couldn’t stem the tide once daylight failed us, and now, only Gabriel remains.

Imprisoned by the very monsters he vowed to destroy, the last silversaint is forced to tell his story. A story of legendary battles and forbidden love, of faith lost and friendships won, of the Wars of the Blood and the Forever King and the quest for humanity’s last remaining hope:

The Holy Grail.

Maanden voor Empire of the Vampire uitkwam, plaatste ik een pre-order. Ik wilde graag de special edition, want Jay Kirstoff is een fantastisch auteur en het kon haast niet anders dan dat dit een geweldig boek zou worden. En toen hij binnenkwam viel me een ding op: hij was GIGANTISCH. Uiteindelijk heb ik het ebook gelezen en er enorm lang over gedaan. Maar genieten was het zeker.

Gabriel is een silversaint, een gezworen lid van het broederschap dat zich inzet om de vampiers die over de wereld heersen te stoppen. Alleen hij is nog over, en nu hij gevangen is wordt hij gedwongen om zijn verhaal te vertellen. Een verhaal over oorlog, verboden liefde, geloof en vriendschap, maar bovenal de zoektocht naar de laatste hoop van de mensheid: de heilige graal.

Ik hou van epische queeste als Empire of the Vampire. Wederom heeft Jay Kristoff een wereld weten te schapen die van de kleinste details is voorzien en daarin prachtig tot leven komt. De personages komen tot leven of bloederig tot hun einde. Het was fascinerend. Maar ik heb er wel erg lang over gedaan. Juist vanwege die complexiteit, maar ook vanwege het feit dat Gabriel het verteld. Hierdoor voelde het zo nu en dan wat passief en dat vond ik echt heel zonde. Want het verhaal is helemaal niet passief. Het zit boordevol actie!

Het boek zit boordevol prachtige illustraties, die de elegantie en gratie van de vampiers eer aan doet. Kristoff heeft in mijn ogen gekozen voor de klassieke, bijna aristocratische vampiers, die even knap als dodelijk zijn. Ze zijn nasty. Ze tegenkomen is pure horror. Zoals ze zouden moeten zijn. Er is niks vriendelijks aan bloedzuigende parasieten.

Empire of the vampire is niet voor mensen met een zwakke maag. Een aantal scenes zijn behoorlijk grafisch beschreven. Dit geldt voor vechtscenes, maar ook voor seksscenes. Het is overduidelijk een boek voor volwassenen, waardoor Kristoff echt een aantal grenzen opzoekt. En wat heeft hij dat goed gedaan. Als dit pas het begin is, wat gaan we dan in hemelsnaam nog meer krijgen?

Dachten we dat de vampirehype voorbij was? Ze zijn weer uit hun kisten gekropen. En hoe!

Empire of the Vampire is echt een aanrader als je op zoek bent naar een niet zo brave fantasy. Naar iets wat vol clichés lijkt te zitten, maar juist enorm uniek voelt. Iets wat je keer op keer opnieuw zou kunnen lezen en steeds een andere leeservaring krijgt. Een bijzonder boek waar ik – ondanks dat ik er maanden over deed – gigantisch van heb genoten.

four-stars

Tags: , , ,

Divider

One response to “Empire of the Vampire – Jay Kristoff

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.