Deze boekbloggers moet je kennen #6 + spam je blog

Geplaatst op 15 januari 2016 door Emmy in Blogspiratie / 35 Comments

Elke maand probeer ik drie boekbloggers in het zonnetje te zetten en ook in dit nieuwe jaar ga ik er mee door! Er zijn namelijk genoeg boekbloggers te vinden die ik het waard vind om te volgen.. en ik zou hen graag extra onder de aandacht brengen. Zie het als een kijkje in mijn bloglovin’ lijst Ik volg namelijk vrijwel alleen (young adult) boekbloggers. Waarom? Omdat dit mijn passie is; een passie die we delen. En ik wil met mijn blog de kans bieden om jullie ook kennis te laten maken met die andere boekbloggers.

Eerlijk is eerlijk, ik vind het soms best wel lastig om een boekblogger uit te zoeken. Er zijn er zo veel, maar ook weer maar weinig die er voor mij echt ‘uit’ springen. Niet negatief bedoeld natuurlijk! Daarom roep ik nog wel eens de hulp in van anderen. Ditmaal was het vooral Jessica die een aantal van haar favoriete boekbloggers opperde, en ik kan het er alleen maar mee eens zijn dat deze inderdaad op de lijst horen te staan.

Voor we beginnen aan de drie boekbloggers van deze maand: hier kan je de vijf voorgaande blogposts terugvinden.

1, 2, 3, 4 en 5.

Daarnaast mag je van mij ook jouw favoriete boekenblog (ook die van jezelf dus), spammen in de reactie. En wie weet sta jij dan in nummer 7!

Nerdygeekyfanboy – Joost

joost

De eerste blogger die ik deze maand in de spotlights zet is Joost, blogger van Nerdygeekyfanboy. Ik maakte zijn header als prijs van de BAK 2014 en stopte daar al zijn fandoms in. Joost zijn blog is erg persoonlijk en vol met zijn favorieten. Soms net iets te overdreven naar mijn smaak, maar wel erg aanstekelijk! Als ik Joost nog een aanrader mocht geven is het een ander thema, of in ieder geval grotere letters. Verder doet Joost het echt heel goed en laat hij heel duidelijk zien dat er niet alleen maar meisjes aan het bloggen zijn geslagen.

Leave no story behind – Lisa

lisa

De tweede blog is van Lisa, die met Leave no story behind ‘opeens’ overal was. Ze blogt niet altijd over boeken die mij perse aanspreken, of heeft soms echt een totaal andere mening over een boek; ik lees haar blog wel erg graag. Ik denk dat Lisa zeker nog ver gaat komen, want ze is altijd flink bezig met het verbeteren van zichzelf.

Mijn B.I.E.B. – Vanessa

bieb

Ook al heeft Vanessa (van Mijn B.I.E.B.) aangegeven minder op boekbloggen te focussen en meer op haar schrijfsels (go jij!) wil ik haar graag benoemen om verschillende redenen: 1. er lijken maar weinig actieve Vlaamse bloggers te zijn en 2. Vanessa durft het gewoon te zeggen als ze een boek minder vindt. Dat is altijd erg lastig, maar zij doet het gewoon! Niet dat ik het er altijd mee eens ben.. maar dat is nu eenmaal zoals het hoort! Haar nieuwe layout vind ik erg mooi en ik hoop stiekem ooit dat ze overstapt naar een eigen domein waar bloggen en schrijfsels samenkomen. Ik zie wel wat in lezenkanjevleugelsgeven.be

En nu jullie! Spam je blog!

Tags:

Divider

35 responses to “Deze boekbloggers moet je kennen #6 + spam je blog

 1. Jet

  Ik volg ze alle drie al, en ik ben het helemaal met je eens, want het zijn alle drie superleuke bloggers met superleuke blogs! Zelf heb ik ook (al is het nog niet zo lang) een boekenblog, RabbitBookz. Ik moet nog een beetje mijn draai vinden in de manier waarop ik mijn recensies schrijf, maar ik ben al best trots op hoe ik het tot nu toe doe. Laatst heb ik zelfs een Facebookpagina voor RabbitBookz aangemaakt, en ik begin eindelijk iets van Facebook te snappen… Ik heb zin im vanmiddag, want dan schrijf ik een recensie over Harry Potter on Location, een boekje met allerlei HP-filmlocaties in Engeland. En natuurlijk foto’s van de plaatsen waar ik zelf geweest ben!

 2. Ow, ik kende zomaar twee van de blogs niet =O Ik ben enorm nieuwsgierig nu natuurlijk 😉

  Mijn blog ken je natuurlijk al 😉 Ik schrijf over van alles in mijn leven, dingen waar ik tegenaan loop, besparen etc., maar natuurlijk ook lezen en boeken – en daar ben ik sinds begin dit jaar weer meer focus op gaan leggen, want boeken is het onderwerp waar ik nooit over uitgepraat lijk te zijn!
  http://www.eccentriclady.nl

 3. Joost kende ik al wel, maar die andere twee niet. Ik ga ze zeker eens bekijken!

  (En dan nu mijn spam je blog) Als je persoonlijke verhalen gecombineerd met fotografie iets vindt, dan kan je een kijkje komen nemen op http://www.irenecatharina.com. Dit jaar heb ik nog niets geplaatst, maar vanaf maandag komt daar verandering in!

 4. Ik ken ze allemaal al! Alle 3 hele leuke blogs 🙂
  Ik blog in april net een jaartje, en vanwege school, mijn examenjaar, blog ik op dit moment wel even iets minder maar ik blog nog wel, hopelijk kan ik snel weer meer gaan bloggen!

 5. Ik ben nog eens door alle ‘Deze boekbloggers moet je kennen’ heen gegaan en blijkbaar volg ik ze bijna allemaal. Twee niet, maar die moet ik dus binnenkort maar is een keertje opzoeken. Eventuele tips voor volgende keer: Cinderellis (ik zag dat DoorEllis bij één van de eerste stond, maar ondertussen is het natuurlijk Cinderellis geworden, Carpe Libra én Boekboetiek

 6. Oh, ik hou echt van Vanessa’s blog! Zij is echt een van mijn favorietste recensenten in blogland en ze woont net als ik ook in België! Maar natuurlijk vind ik alle andere blogs ook keitof!
  Zelf heb ik ook een boekenblog, The Confession of a Book Nerd en soms kun je daar wel eens bekentenissen over mij vinden of zelfs eens een DIY-artikel!

 7. Ik ken alleen Joost, van NerdyGeekyFanboy, maar dat kan ook komen omdat ik redelijk nieuw ben in de Nederlandse boekenwereld. Voorheen was ik namelijk meer actief bij de Amerikaanse boeken bloggers…
  Ik zou mijzelf natuurlijk hier willen zetten, maar dat vind ik zo stom omdat je dan alleen aan jezelf denkt. In ieder ben ik hier te vinden: http://debookgeek.blogspot.nl/
  Dus de blog die ik graag als kandidaat wil stellen is All the Feels van Eline. Die kun je hier vinden: https://allthefeelssite.wordpress.com/
  Ze post van alles. Van bookhauls tot recensies (ik denk dat dat bij iedereen wel zo is), maar vooral de recensies vind ik bijzonder. Vaak hoor je alleen maar positieve recensies en dat vooral bij populaire boeken. Maar omdat die zo populair zijn wordt er niet meer zo kritisch naar gekeken. Dat doet Eline wel en dat vind ik juist zo fijn. Ik denk dat veel mensen het eng vinden om negatief over een populair boek te praten. Dat soort recensies zijn (bijna) niet te vinden bij op All the Feels!

 8. Aww jeej wat een eer om Mijn BIEB hier tussen te zien staan 😀 In het zeer goede gezelschap van Joost en Lisa *high five* Thanks Emmy! ^^ PS: Hihi ja die aankoop van een domein heb ik al vaak over nagedacht, maar ik kan me er maar niet toe engageren 😀 Someday!

 9. Ava

  Mijn B.I.E.B kende ik nog niet, maar ik ga zeker kijken.
  Ik ben sinds kort begonnen met de blog Boekverslinders. Mijn doel is een beetje om mensen kennis te maken met onbekendere boeken in de genres science-fiction, fantasy en urban-fantasy. Daarnaast zal er ook veel voorbij komen over dingen waar ik enthousiast over ben of waar ik mijn mening over wilt delen

 10. Ava

  Mijn B.I.E.B kende ik nog niet, maar ik ga zeker kijken.
  Ik ben sinds kort begonnen met de blog Boekverslinders. Mijn doel is een beetje om mensen kennis te maken met onbekendere boeken in de genres science-fiction, fantasy en urban-fantasy. Daarnaast zal er ook veel voorbij komen over dingen waar ik enthousiast over ben of waar ik mijn mening over wil delen.

 11. Ben jij net zo dol op beauty als ik? Dan zit je helemaal goed op allaboutbertina.nl, dagelijks plaats ik artikels over beauty maar ook komt er wel eens een fashion of lifestyle artikel online, kortom alles wat ik leuk vind en mee maak lees je op deze blog. Je zult voornamelijk veel reviews vinden over beautyproducten. Naast mijn blog vind je mij ook op YouTube waar iedere zondag om 16:00 een nieuwe video online komt. Ook ben ik te volgen op alle sociaal media. Benieuwd geworden? Neem gerust een kijkje!

 12. Eva Linden

  Wat een leuke artikels! Als schrijver is het leuk om boekenbloggers te volgen, en dankzij deze blogreeks heb ik er weer een heel aantal nieuwe ontdekt 🙂 Bedankt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.