De Zoon van Neptunus (Helden van Olympus #2) – Rick Riordan

Geplaatst op 17 september 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De Zoon van Neptunus (Helden van Olympus #2) – Rick RiordanDe zoon van Neptunus door Rick Riordan
Ook door deze auteur: De Bliksemdief
Serie: Helden van Olympus #2
Uitgever: Boekerij | April 2013
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 464
ISBN: 9789022565452
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Zeven halfbloeden geven aan de roep gehoor,
Aan storm of vuur gaat de wereld teloor.
Met een laatste ademtocht wordt bezegeld de eed,
En bij de Deuren des Doods staat de vijand gereed.

In De verloren held zijn drie van de zeven halfbloeden achter hun angstaanjagende opdracht gekomen, maar wie zijn de andere vier? Jason, Piper en Leo breken zich constant het hoofd over deze vraag. Een deel van het antwoord lijkt gegeven te worden als ene Percy Jackson in een Halfbloedkamp opduikt. Het gerucht doet de ronde dat hij de zoon van Neptunus is, maar meer dan alleen zijn eigen naam lijkt Percy niet te weten. En kan het echt waar zijn dat de levende dode Hazel en de onvoorstelbare kluns Frank ook met de profetie te maken hebben?

Ik loop echt intens achter met recensies schrijven. Ik geef de vakantie, alle lesbezoeken die ik doe en mijn studie eventjes de schuld. Daarom verschijnen de komende tijd misschien wat kortere recensies dan normaal. Sommige boeken heb ik ook alweer een hele tijd uit, zoals De zoon van Neptunus. Grappig feitje: ik had dit boek gewoon op mijn TBR plank staan in het Engels, maar ik dacht dat het een later deel in de serie was. Dus toen ik dit deel meenam uit de bieb voelde ik me even een sukkel. Ik was namelijk gestopt met deze serie omdat ik dacht deel 2 nog niet te hebben. Ach ja! Wat ik nu wel weet: ik wil door!

De zoon van Neptunus gaat voornamelijk over Kamp Jupiter. Percy is zijn geheugen nog kwijt en moet het maar zien te redden in dit vreemde kamp vol Romeinen. Zo heb je Hazel, die eigenlijk dood had moeten zijn en Frank, een ontzettend kluns. Wat hebben deze drie halfbloeden te maken met een nieuwe profetie? En kan Percy zijn geheugen terugkrijgen? Deze drie helden gaan op queeste als de godin Hera het kamp komt binnenwandelen. En als er een godin langskomt, is er vaak stront aan de knikker.

Rick Riordan schiet eigenlijk nooit mis: zijn boeken zitten vol avontuur en mythologie om je vingers bij af te likken. Net als de rest van zijn boeken gebeurt er in elk hoofdstuk wel iets, wat veel jongeren natuurlijk fantastisch vinden.

Ik vind dat extreem knap, want het is zo gemakkelijk om als auteur zelf je eigen draad kwijt te raken. Rick Riordan heeft er weer een groot avontuur van gemaakt waar ik wederom van heb gesmuld. Ja, je kan stellen dat hij vaak een zelfde soort opzet toepast, toch weet hij er keer op keer wat leuks van te maken. Zo vond ik het erg leuk om te lezen over de verschillen tussen de Grieken en de Romeinen. Niet alleen qua gedrag, maar ook qua mindset. Dit verdiepte de wereld van de halfbloeden nog meer.

Deze serie is tof. Ik was bang dat ik hem minder zou vinden, omdat ik weg ben van de serie over Percy en ook dol ben op Magnus Chase, maar toch was het genieten. Ik ga zéker door met de serie. Hou je van spannende en avontuurlijke verhalen met een flinke dosis humor, fantasy en mythologie, dan wil je dit ook lezen.

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.