De vloek van de Titaan (Percy Jackson #3) – Rick Riordan

Geplaatst op 26 juli 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

De vloek van de Titaan (Percy Jackson #3) – Rick RiordanDe Vloek van de Titaan Serie: Percy Jackson en de Olympiërs #3
Andere boeken in deze serie: De Bliksemdief
| november 2010
Aantal pagina's: 285
ISBN: 9789022555026
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Percy Jackson is inmiddels veertien en een beetje wijzer.Wanneer zowel zijn vriendin Annabeth als de godin Artemis verdwijnt, wordt er een zoektocht op touw gezet.Haast is geboden: het orakel heeft voorzien dat de godin in ieder geval vóór de winterzonnewende terug moet zijn, want haar invloed zal doorslaggevend zijnin de oorlog tegen de Titanen. Percy gaat op pad met zijn beste vriend Grover en een bont gezelschap.Hij wordt geplaagd door onheilspellende dromen.Het orakel heeft namelijk nog meer voorspeld: een van hen zal het niet overleven. Maar wie?

Koop ‘De vloek van de Titaan’ hier!

Net als Harry Potter, Artemis Fowl en De Saga van Darren Shan is dit een van de series waarvan ik vind dat iedereen ze gelezen moet hebben. Dat ik nu pas het derde boek heb gelezen, vergeten me waar snel, want eerlijk is eerlijk: ik heb genoten van dit derde deel. Na slechts één pagina was ik al weer helemaal meegetrokken in de wereld van de Olympiërs en voelde ik me een ware halfgodin. Waar ik een beetje teleurgesteld was door deel 2, Sea of monsters, was ik ook een beetje bang dat De vloek van de Titaan meer van hetzelfde zou zijn. Maar nee hoor, gelukkig niet! Dit boek zat vol verrassende plotwendingen en vol met leuke en interessante nieuwe personages, waaronder een van mijn favoriete Griekse godinnen: Artemis! Ik vond haar en haar jageressen een erg goede toevoeging.

Ik heb de indruk dat hoe verder ik in de serie komt, hoe gemakkelijker ik de wereld voor me zie en hoe leuker ik hem vind. Ik steek dan ook graag mijn tong uit naar mijn vriend (die ze perse in het Engels wil lezen), terwijl ik naar de bieb huppel en op zoek ga naar het vervolgdeel. Want ik wil graag meer weten over Percy en zijn vrienden. En een zomertje Kamp Half-bloed? Yes please!

In dit boek is Percy 14 jaar en dat merk je. Bepaalde elementen gaan meer meespelen, wat ik tof vind Denk hierbij aan romantiek, maar ook aan het verstandiger worden en meer rust in het hoofd krijgen. Meer zelfkennis. Wat ik destijds met Harry Potter had, zouden vele tieners ook mee kunnen maken met Percy: meegroeien met je boekenheld. Ik vond het ook een dikke plus dat het niet weer in de zomer afspeelde, maar in de winter dit keer. Dit geeft mooi aan dat de dreiging van al die monsters het hele jaar doorgaat. Omdat Percy wat ouder is, gebeuren er ook wat heftigere dingen. De manier waarop Percy daarop reageert vind ik nog een beetje oppervlakkig, maar ik kan me voorstellen dat het verhaal anders zijn vlotheid zou verliezen. Want vlot is dit boek weer zeker.
Dit boek is niet geschreven voor de diepgaande gedachten spinsels en emotionele overpeinzingen van Percy. Het gaat om de wervelende actie vol mythologische en mysterieuze krachten.

Hoewel De vloek van de Titaan voor mij niet echt een boek is waar ik uren over doe, is het wel een heerlijk boek voor tussendoor. En eerlijk is eerlijk, ik vind het erg jammer dat ik niet in mijn tienerjaren aan deze serie ben begonnen. Ik denk dat ik het toen helemaal mega geweldig had gevonden. Maar nu geniet ik er ook van hoor! De personages, de setting, de motieven van alle personages om bepaalde gebeurtenissen in werking te zetten: heerlijk! En nu? Op naar het volgende deel uit deze heerlijke serie!

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

6 responses to “De vloek van de Titaan (Percy Jackson #3) – Rick Riordan

  1. Ik ben echt dol op deze serie en heb alle boeken minimaal twee keer gelezen. Ik ben erg benieuwd naar de twee nieuwe series van Rick Riordan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.