Dagboek: Kom maar hier met die manga

Geplaatst op 12 juni 2017 door Emmy in Persoonlijk / 6 Comments

Er is weer een week voorbij! Ik had een lekkere werkweer en een vrij weekend en wauw, wat was lekker! Ik heb even echt vrij genomen, zodat ik nu weer de energie heb om er lekker tegenaan te gaan. Het is even wat anders namelijk, met zo veel meer uur om te werken.

Deze week las ik weer enorm veel, maar dit is vooral te danken aan de manga’s die ik heb gelezen. EN die tellen in mijn ogen gewoon mee. Ik hou er niet van om mezelf te limiteren in het lezen en dus ook in mijn reading challenge. Het heeft letters, een kaft en een verhaal. Het is een boek.

Maandag

Het is zo chill om vandaag nog vrij te zijn. Ik werk vandaag aan kaarsen, labels, en aan chillen.. Want vanaf morgen mag ik weer aan de bak. ’s Avonds natuurlijk weer D&D. Een extra lange sessie vandaag.

Vandaag begint ook het Harry Potter examen bij Custom Jewels; elke dag een examen in een bepaald thema. Mijn doel; een outstanding halen. Kom nou.

Dinsdag

Ik heb vandaag eerst een overleg over een young adult presentatie die ik op mijn werk ga geven. Daarna ga ik naar huis en heb ik twee skype afspraken. Daarna is de werkdag eigenlijk alweer zo goed als voorbij.

Knuffel me, humannnnn.

Woensdag

Een drukke dag vandaag; boodschappen, opruimen, bijles en werken. Op weg naar werk regent het zo hard; ik ben tot aan mijn onderbroek doorweekt. En op de terugweg heb ik 1. Enorme tegenwind en 2. Moet ik enorm omrijden door de wandelvierdaagse. Omrijden als in; een 2x zo lange route. Bah. Ik ben helemaal kapot als ik thuis ben en de hoofdpijn is weer intens. Ik doe een examen en lees nog wat.

Summer… mijn neus.

Donderdag

’s Morgens werk ik en ik heb koppijn als een malle. Bah. Ik doe snel boodschappen en dan kruip ik op de bank en neem ik rust. Ik lees wat, maar ben vooral afwezig. ’s Avonds ontwerp ik labels en stuur ik ze naar de drukker. Ook doe ik natuurlijk weer een examen.

Kijk hoe lief!

Vrijdag

Ik begin de ochtend rustig; met een boek. En ik werk wat mail weg. Ik krijg ook te horen dat ik maandag ook vrij ben; lekker lang weekend, yes! Ik ga lekker lezen, hoop ik!

Dan is het tijd voor werk en gelukkig is het dit keer wel droog als ik op de fiets spring.

Na een lekkere werkdag kom ik thuis en maak ik mijn laatste examen. Boem, foutloos. Ja, met mijn fabeldierenkennis zit het wel snor.

Uiteindelijk heb ik 6 fout in de… 170 vragen? Dat vind ik best wel netjes.

Ik scoor ook voldoende punten om over te mogen bij HEX. Volgend jaar een 2e jaars. BOEM.

Weeekendddddd wieeeeeeeh.

Zaterdag

VRIJJJJJJJJ. Ik doe dan ook heel weinig. Ja, uitslapen voor mijn doen. En wat boodschappen. Verder lees ik lekker, kijk ik wat tv.. dat soort dingen.

Ik draai ‘s nachts heel vaak mijn hoeslaken er half af… Ember is mijn nieuwe kussen… Ze komt ‘s morgens altijd heel graag even kroelen.

Alles is nu zo lekker groen in onze tuin. Eindelijk!

Zondag

Vandaag ook lekker vrij. Ook vandaag slaap ik uit en doe ik rustig aan. Mijn boek uitlezen voor we weg moeten. Vandaag vieren we namelijk vamoedag bij mijn moeder (vader en Moederdag in een) en we gaan lekker barbecueën. Heerlijke salades, een paar stukjes vlees en vooral heel veel gezelligheid.

Wij hebben al eeuwen deze schaapjes in de tuin staan (nog voor de scheiding, in andere huizen) en ik zat er altijd zo graag op (vooral als ik met de kippen speelde). In Leersum staan ze op de rotonde, maar wij hebben ze dus ook thuis.

En dat was mijn week alweer. Komende week ben ik op maandag en donderdag lekker vrij, maar de rest moet ik gewoon werken. Best even wennen, waardoor ik mijn vrije tijd heel kostbaar probeer in te zetten. Ik hou het bloggen en lezen gelukkig goed vol, maar hoop ook het illustreren goed te kunnen combineren.

Anyway… Binnenkort zou ik graag weer eens een Q&A blogpost maken, dus het lijkt me leuk als jullie wat vragen zouden stellen. Kan via onderstaand formulier en zou ik heel tof vinden! Thanks!

Nieuwe boeken

Deze week heb ik maar 2 nieuwe boeken toegevoegd aan mijn verzameling. Langzaam begin ik mijn TBR weer te tackelen. Op vrijdag komt mijn special edition van Harry Potter and the Philosophers Stone binnen: de hardcover Slytherin edition. Ik ben meteen verliefd. Op Zaterdag krijg ik een nieuw boek van uitgeverij Clavis binnen: Brandmerk.

Prettttty

Gelezen

Deze week begon de week eigenlijk met veel hoofdpijn en veel vermoeidheid ‘s avonds, waardoor ik niet veel lees. Maar later in de week kom ik op stoom.

Pas op woensdag heb ik dan ook een boek uit; Hof van vleugels en verwoesting. Yes, dit is een reread! Ook lees ik het derde mangadeel van Darren Shan. Op donderdag lees ik eindelijk Summer days & Summer nights uit. Ik heb eindelijk eens naar mezelf geluisterd en een verhalenbundel in delen gelezen.

Op donderdag lees ik ook het vierde deel van de manga uit en begin ik in De bronzen sleutel, welke ik vrijdagochtend voor werk uitlees. Ik lees ook de WITCH nog tussendoor, maar de graphic novel die ik zeker wil benoemen als gelezen is In real life, waar ik ook zeker een stukje over zal schrijven. Ook deel 5, 6, 7 en 8 van de Darren Shan manga las ik verdeeld over de overige dagen. Qua boeken las ik op zaterdag Rebel in de woestijn uit (ook een reread, ditmaal voor de leesclub), op zondag Scarlet (reread) en The Outliers (in de trein naar mama). Ik ben al begonnen met deel 9 van de manga, Cress (reread) en moord in de rocky mountains.

Ik las dus 13 boeken (!!!!!!!!) uit en ben er in nog 3 bezig. Niceeeee.

Blogposts

 

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

6 responses to “Dagboek: Kom maar hier met die manga

  1. 13 boeken, waaauw haha dat las ik vorige maand in de hele maand en daar was ik al blij mee, lol! Ik denk dat ik Summer days & summer nights meeneem op vakantie. Met Milan erbij zal er niet heel veel non-stop leestijd in zitten dus dan zijn korte zomerse verhalen wel heel fijn om bij de hand te hebben denk ik. Lekker veel manga’s gelezen!! Ik houd mezelf bewust bij manga weg, want anders heb ik echt een serieus probleem, welke ik nu al heb als het aankomt op boeken kopen, lol. Ik heb wel de manga van TID en Vampire Academy en dat is even genoeg hihi..

  2. Hejj, 13 boeken is echt heel veel maar ook heel tof!! Ik lees jammer genoeg niet zo snel, waardoor ik minder snel boeken uit heb. Op het moment ben ik bezig in het boek ‘De Kroon’ van Kiera Cass (I know, little bit late, but whi cares:)) Ik ben echt verliefd op die serie, en het is ook mijn lievelingsboeken serue. Mijn vraag voor de q&a is: Wat is jou lievelings boeken serie die in het Nederlands te verkrijgen is?

  3. haha, bij mij is het de laatste tijd net heel miniem wat lezen betreft. Ik denk dat ik momenteel nog maar net in mijn vierde boek van juni gestart ben. Die HEX ziet er interessant uit maar als ik dat durf opzoeken komt het lezen er waarschijnlijk nog minder van. Ik zal dus maar heel braaf zijn en er aan weerstaan. Hopelijk lukt het straks wel om weer even wat te lezen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.