Een Miljoen Werelden Met Jou (Firebird #3) – Claudia Gray

Geplaatst op 5 juni 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Een Miljoen Werelden Met Jou (Firebird #3) – Claudia GrayEen miljoen werelden met jou door Claudia Gray
Ook door deze auteur: Duizend stukjes van jou
Serie: Vuurvogel #3
Uitgever: Harper Collins | Mei 2017
Genres: Young Adult, Fantasy, Sciencefiction
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789402723106
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Een miljoen dimensies, een miljoen gevaren, één lotsbestemming. Sinds haar ouders de Vuurvogel hebben uitgevonden, een apparaat waarmee je door verschillende dimensies kunt reizen, heeft Marguerite al heel wat gevaren getrotseerd.

Maar nu heeft ze ontdekt dat haar oude vijand Wyatt Conley eropuit is honderden universums te vernietigen, met iedereen die daarin leeft. Om dit te bereiken gebruikt Conley zijn ultieme wapen: de boosaardige en gestoorde versie van Marguerite uit een andere dimensie, die haar (de echte Marguerite) altijd een stap voor lijkt te zijn... Het wordt een strijd tussen de Marguerites... en er kan er maar één winnen!

Er zijn soms van die boeken waar je echt enorm lang naar uitkijkt. Een miljoen werelden met jou is ook zo’n boek. De mix tussen fantasy, sciencefiction, historische setting en romantiek sprak me ontzettend aan en ik kon niet wachten om achter de ontknoping te komen.

Marguerite komt erachter dat Conley van plan is om een hele boel dimensies te vernietigen en een kwaadaardige versie van Marguerite werkt daar aan mee. Vastbesloten om dit ‘booswicht’ tegen te houden, reist ze haar achteraan. Lukt het haar om haar op tijd tegen te houden, of zal haar eigen dimensie ook slachtoffer worden van de kwaadaardig plannen.

Naast de fantastische omslagen, wist De Vuurvogel serie mij ook inhoudelijk al vanaf het begin in te pakken. De verschillende mogelijke dimensies en het kunnen springen daartussen sprak ontzettend tot mijn verbeelding. Toen er uiteindelijk ook gespeeld bleek te worden met zowel futuristische werelden als juist een historische setting, was ik helemaal om. Ik was dan ook blij verrast toen bleek dat we een aantal van deze werelden terugzagen in Een miljoen werelden met jou.

We zien oude werelden terug (nu soms ook wat langer dan in boek twee) en ontdekken weer nieuwe plekken. Soms voelde dit als ontzettend veel. Gelukkig zat het boek wel vol verrassende wendingen. Toch vond ik de achtervolging zo nu en dan te lang duren. Ik wilde een ontknoping, niet meer van hetzelfde!

En daar was hij, de climax. Althans, dat dacht ik, want later kwam er nog meer achteraan. En wat een klapper van het boek werd het. Het was alles wat ik had gehoopt en wat werd ik daar ontzettend blij van!

De vuurvogel serie bevat ontzettend veel interessante elementen. Deze sciencefiction bevat actie, romantiek en de nodige dramatiek. Ik houd ervan! Van mij mag een boek veel thema’s aanboren, want dit geeft een grote gelaagdheid. Een miljoen werelden met jou bevat precies voldoende van alle elementen. Het wetenschappelijke aspect zit goed in elkaar en ik ben stiekem blij dat kunst ook zo’n rol speelt.

Het wachten op Een miljoen werelden met jou voelde als een eeuwigheid, maar was het uiteindelijk helemaal waard.

Een miljoen werelden met jou is een prettige afsluiter van de trilogie. Ik heb er ontzettend van genoten en ik denk dat veel lezers – ook minder liefhebbers van het sciencefictiongenre – zullen genieten; het bevat actie, romantiek en sterke personages. Het was een aangenaam slot en ik kijk er naar uit meer van Claudia Gray te lezen in de toekomst.

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

2 responses to “Een Miljoen Werelden Met Jou (Firebird #3) – Claudia Gray

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.