Dagboek: Een magisch weekend

Geplaatst op 5 november 2018 door Emmy in Persoonlijk / 5 Comments

Weer wat later dan normaal, maar ik was gisteren zo moe dat ik meer heb geslapen dan uberhaupt gedacht aan dat ik mijn dagboekje nog moest typen. Maar liever laat dan nooit, toch?

Ik deed deze week mee met de repsearch van Spread the book love. Helaas werd ik niet gekozen.

Maandag

Het is weer maandag en in dit geval betekent dit weer een tripje naar Rotterdam. Ik ben door de wintertijd vroeg wakker en maak wat dingen af voor de activiteit in de bieb dit komende weekend én lees verder in mijn boek. Rond half 11 rij ik weg en breng ik nog wat pakketjes weg. In Rotterdam zijn we maar met z’n vieren; dit is de harde kern die eigenlijk nog over is. Waar we in april vol overtuiging waren dat we het allemaal vol zouden houden. Maar goed; we hebben veel steun aan elkaar en samen trekken we elkaar er wel doorheen.

Op maandag voor Halloween zorg ik altijd voor Halloween koekjes. Ik maakte ook een croissant voor mijn personage (MOONBREAD).

We hebben eerst groepstherapie en daarna sport, waar we worden afgebeuld (op een goede manier) bij de fitness. Ik heb al spierpijn als ik naar de metro loop.

In de avond D&D; gezellig en weer lekker spannend.

Luv mijn kaarsjes en funkos.

Dinsdag

SPIERPIJN! Nou ja, ik heb het wel eens erger gehad, maar ik voel het zeker. In de ochtend werd ik op de jeugdafdeling en begin ik aan mijn to do lijst. Ik heb nog heel wat zaken om te regelen, maar als ik gewoon doe wat ik kan, kom ik vast een heel eind. Ik neem me voor vanavond lekker te gaan lezen.

Het is echt weer voor veel kaarsjes.

Woensdag

Vandaag ben ik vrij. Ik zwem, bak pompoenhapjes en haal mijn pakketje op ergens op het industrieterrein, waar DHL het is verloren (zucht!). Ik vier ik vandaag Samhain en hebben we weer D&D.

Lekker joh! Niet te zoet ook!

Deze achterkant is zo zo zo on point!

Ik drink lekker veel thee, maar heb wel een beetje keuzestress. Zo veel keuze!

Donderdag

Ik word wakker en voel me moe en dat uit zich uiteindelijk in fikse hoofdpijn. Gelukkig kan ik ‘s morgens al een goede to do lijst maken, waardoor ik in ieder geval een overzicht heb ik wat ik echt nog moet doen en wat eventueel ook later kan. Op werk heb ik veel mails waar ik iets mee moet, maar langzaam ploeter ik me er toch doorheen.

Eenmaal thuis wil ik nog heel veel doen, maar ik ben op. Ik zet Sabrina aan maar de pijn is zo intens dat ik naar bed ga. Een paar uur in het donker doet wonderen en ik voel me daarna beter genoeg om expeditie robinson te kunnen kijken. RAAR SEIZOEN.

Vrijdag

Werken. Ik heb volgens mij alle gekke dingen weggewerkt nu. Aan het einde van de dag ben ik een beetje leeg en weet ik niet meer zo goed hoe en wat. Gelukkig is het daarna al snel tijd om te gaan. Ik ga naar Eindhoven en loop eerst een rondje over het boekenfestijn. En dat valt me toch een partijtje TEGEN! Ik hoor heel vaak dat het tegenvalt en dan vind ik meestal toch wat tofs, maar nu! En dat terwijl ik een paar jaar terug meerdere keren per jaar ging en altijd vet veel vond. Zelfs toen ik al zo veel boeken begon te hebben. Nu heb ik slechts 1 boek gekocht. Een ander besloot ik terug te leggen omdat ik eigenlijk wel wist dat het jarenlang ongelezen in de kast zou gaan staan. Ik kan het beter van de bieb lenen dan!

Daarna hup ik langs de Primark en daarna zoek ik Annabel en haar moeder op bij Vapianos. Samen lopen we naar Van Piere voor de leesclub. HET WAS DRUK! We waren met meer dan 20 mensen, wat nog nooit is gebeurd. Veel nieuwe gezichten dit keer.. echt heel leuk. Wees welkom! We bespraken De glazen troon en het boek kreeg een 8,2 gemiddeld.

Zaterdag en zondag

Dit jaar ben ik slim genoeg om alles in mijn koffer te steken.

Vandaag probeer ik goed uit te slapen, want om 12 uur moet ik weg, richting Vught voor de Magische Tovenaarsnacht die de bibliotheek organiseert. Ook dit jaar help ik weer (zoveel ik kon). Ik zette een les Zwerkbal op, zou gaan voorlezen en bedacht al het snoepgoed. Rond 1 uur begin ik met de opbouw.

De nacht was fantastisch en zonder de hulp van die 20+ vrijwilligers hadden we het nooit kunnen neerzetten. De kinderen waren zo blij! Rond 2 uur mocht ik stoppen met voorlezen (ik had sowieso geen stem meer) en ben ik even gaan slapen. 3 uur later zat ik alweer in de kerk om op de kinderen te letten.

Na het afbouwen was ik rond half 2 weer thuis (lekker joh, zo’n lange dienst haha) en ben ik vrij snel in slaap gevallen. Rond half 6 werd ik weer wakker en heb ik versuft op de bank gezeten. Gelukkig ben ik morgen vrij, want de spierpijn is nu al intens.

Worth it.

Nieuwe boeken

Deze week voeg ik een aantal boeken aan mijn verzameling toe. Allereerst krijg ik Wildcard, het nieuwe boek van Marie Lu toegestuurd van Best of YA. ZO VEEL ZIN IN!

Daarnaast krijg ik een fantastische Halloween box binnen waar jullie morgen meer over kunnen lezen. Hier zaten twee boeken in: The Seafarers Kiss en The Fangirls Guide to the Galaxy. Echt heel lief!

Op vrijdag kocht ik De oorsprong van Diana Gabaldon op het boekenfestijn. In de winkel vind ik deze novelle veel te duur, maar die 5 euro wilde ik er wel voor betalen. Vooral omdat de helft van het boek de eerste hoofdstukken van De reiziger vind ik het veel geld voor weinig boek. Daarnaast kreeg ik van lieve Mirte De laatste magier, waar ik toch wel erg benieuwd naar ben. Dankjewel!

De Halloweenbox die ik kreeg is echt fantastisch!

Gelezen

Op maandag is het dan eindelijk zo ver; de lange treinreis zorgt ervoor dat ik Kingdom of Ash uitlees. Wat een gek en leeg gevoel levert het uitlezen van een serie toch op! Daarna wil ik eigenlijk in een ander boek beginnen, maar ik besluit toch dat het The Fangirl’s guide to the galaxy wordt. Deze lees ik dezelfde dag nog uit.

Daarna begin ik in Schaduw van de vos, die ik helaas niet uit krijg voor zondagavond. Daarnaast ben ik bezig in Shadowsong en in Harry Potter en de steen der wijzen, waar ik op zaterdagavond mee ben begonnen tijdens het voorlezen (zo leuk!) en verder ben gegaan tijdens mijn waakdienst.

Blogposts

Komende week moet ik zes dagen werken, dus dat wordt weer een volle bak. Gelukkig veel dagen op school en op de jeugdafdeling, zodat ik toch wel wat rust heb. Ook is NaNoWriMo weer begonnen! Hoewel ik niet voor de 50.000 woorden ga, hoop ik wel wat te bereiken met mijn volgende manuscript.

Tot volgende week!

 

Tags:

Divider

5 responses to “Dagboek: Een magisch weekend

  1. Priscilla

    Wat was de magische nacht toch leuk zeg. Ik ben nu aan het werk en heb ook zo veel spierpijn, maar het was het allemaal waard. Nu al zin in volgend jaar 😀

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.