Blind date: Verboden passie – Diverse auteurs

Geplaatst op 28 juli 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Blind date: Verboden passie – Diverse auteursBlind date: verboden passie door Cassandra Clare, Libba Bray, Claudia Gray, Maureen Johnson, Sarah Mlynowski
Ook door deze auteur: City of Ashes, Een verschrikkelijke schoonheid, Duizend stukjes van jou, The Bane Chronicles
Serie: Short stories from hell
Uitgever: Manteau | 2012
Genres: Young Adult, Fantasy, Paranormal Romance, Verhalenbundel
Aantal pagina's: 264
ISBN: 9789022328002
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Vakantie… zon, zee en moordlust? Als je dacht dat verloren bagage, stortregens en een muggenplaag het ergste is dat je kan overkomen op vakantie, heb je deze rampzalige vakantieverhalen nog niet gelezen. Vier vrienden trekken naar Europa om hun afstuderen te vieren en blijven hangen in een mysterieus klein dorpje waar elk jaar op 13 augustus vreemde dingen gebeuren. Hun hoofd staat vooral naar feesten en drinken, maar zijn ze wel veilig? Op het Franse platteland vervelen de zussen Charlotte en Marylou zich dood, tot de knappe Gerard opduikt. Maar is hij wel te vertrouwen? Jamaica is niet alleen het land van reggae, zon en cocktails, zo ontdekt Violet. Als de buurvrouw haar magie gebruikt om haar knappe stiefbroer te verleiden, moet ze wel ingrijpen. Kristin en Liz zijn samen op cruise en Kristin is vastbesloten om eindelijk een vriendje te versieren. Dat kan nog moeilijk worden, als er steeds meer mensen verdwijnen… Cecily wordt door haar moeder meegesleurd naar de jaarlijkse heksenbijeenkomst en als haar aartsvijand Kathleen met haar droomjongen komt opdagen, baalt ze pas helemaal. Of je nu houdt van griezelige en duistere liefdesverhalen of van grappige en vrolijke plotwendingen, deze vertellingen beloven je verlangen naar betoverende verhalen over foute vakantieliefdes te stillen.

Korte verhalen over moordlustige maar bovennatuurlijke vakanties? Yes please! Ook al ben ik niet echt van de korte verhalen, Blind date: verboden passie trok me enorm. Dit kwam natuurlijk mede door de fantastische auteurs die aan dit boek hebben meegewerkt.

blinddate2

Blind date bevat vijf korte verhalen van de auteurs Cassandra Clare, Libba Bray, Claudia Gray, Maureen Johnson en Sarah Mlynowski. Van vier van deze auteurs was ik al bekend; een goede reden dus om er extra veel zin in te hebben. Uitgeverij Edge heeft meer van dit soort ‘from hell’ verhalenbundel uitgegeven en die anderen wil ik ook zeker lezen! Want al die auteurs, tja, dat zijn natuurlijk allemaal helden in het paranormale genre. In ieder geval, het gaat dus om vijf verschillende verhalen met een overkoepeld thema: vakantie. Ook de gradatie van bovennatuurlijk is hierin verschillend. Bij het ene verhaal is het duidelijker dan bij het andere en dat is juist zo sterk. Juist omdat ze zo verschillend zijn, is het zo’n tof boek.

blinddate

De grote namen qua schrijfsters maakte het wel dat ik er veel van verwachtte. Ook al ging het om korte verhalen, ik vond dat ze een bepaalde kwaliteit moesten hebben. Gelukkig was dit ook zo. Veel van de verhalen wisten mij ook compleet te verrassen door te spelen met interessante wendingen die ik niet zag aankomen, of te spelen met het tempo. En godzijdank was het allemaal geen zoetsappig geneuzel! Nee, als er al romantiek in voorkwam, dan was dat eerder rood als bloed, dan roze van de hartjes. En dat vond ik FIJN. Want zoetsappigheid is oké tot op zekere hoogte.

Blind date: verboden passie is zo’n heerlijk lekkere guily pleasure, vooral omdat het zomer is en iedereen altijd zo’n ‘vakantie is perfect’ houding heeft. Het is gruwelijk, soms een tikkie sadistisch, maar past vooral heel goed bij de schrijfsters. Wel vond ik de vertaling wel erg Vlaams. Dit was vooral even wennen, omdat ik dit niet gewend ben van de auteurs.

Ik raad je deze serie boeken met korte verhalen vooral aan omdat je kennis maakt met een ander soort werk van bekende auteurs. Schrijfsters als Cassandra Clare kennen we natuurlijk vooral van één enorme wereld, en hierin schrijft ze iets totaal anders. Het is duidelijk te lezen hoeveel plezier de schrijfsters er in gehad hebben om vakantie tot een bovennatuurlijke hel te maken. En ik vond het vermakelijk om over deze helse vakanties te lezen. Move over Red mijn vakantie, hallo Blind date!

Op zoek naar een smakelijke en gevaarlijke (bovennatuurlijke) vakantie? Pak dan Blind date: verboden passie eens op!

blinddate3

three-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.