The Bane Chronicles – Cassandra Clare

Geplaatst op 7 januari 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

The Bane Chronicles – Cassandra ClareThe Bane Chronicles | 11 november 2014
Aantal pagina's: 528
ISBN: 9781442495999
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Fans of The Mortal Instruments and The Infernal Devices can get to know warlock Magnus Bane like never before in this collection of New York Times bestselling tales, in print for the first time with an exclusive new story and illustrated material.

This collection of eleven short stories illuminates the life of the enigmatic Magnus Bane, whose alluring personality, flamboyant style, and sharp wit populate the pages of the #1 New York Times bestselling series, The Mortal Instruments and The Infernal Devices.

Originally released one-by-one as e-only short stories by Cassandra Clare, Maureen Johnson, and Sarah Rees Brennan, this compilation presents all ten together in print for the first time and includes a never-before-seen eleventh tale, as well as new illustrated material.

The Bane Chronicles is de verzameling van 11 korte verhalen over Magnus Bane, De High Warlock van New York. Iedereen die bekend is met The Mortal Instruments of The Infernal Devices kent hem wel. Sterker nog, ik denk dat velen hem rekenen tot een favoriet personage. Zijn lange leven en afstandelijke gedrag brengen een hoop mysterie met zich mee.. Verhalen over hem moeten dan toch een grote win win win zijn, toch?

Laat ik eerst even stellen dat ik het niet altijd op heb met verhalenbundels. Ik verdiep me liever in een groot lang verhaal dan dat ik steeds weer moet wennen aan nieuwe personages of een nieuwe setting. Gelukkig komen heel wat bekende personages terug in deze verhaaltjes, want anders was ik het echt snel beu geweest.

Ik had namelijk grote moeite om in de verhaaltjes te komen; zeker diegene die zich vrij lang geleden afspeelde (huh, Emmy die niet voor geschiedenis kiest!?). Hoewel ik Magnus echt een prachtpersonage vind, deden de eerste verhalen me vrij weinig en voelde het niet echt als toevoeging. Ik kon niet echt in de huid van Bane kruipen om hem beter te leren kennen. Je kan dat ook wel stellen dat ik aardig baalde tijdens het lezen van de eerste paar verhalen.

Maar toen kwamen de verhalen met meer bekendere personages en waarvan de setting ook overeenkomt met dat wat we al kennen. Plots voelde het een stuk prettiger aan en kon ik mezelf veel beter inleven in de situatie. Hoewel het vaak bekende gebeurtenissen waren, voelde het absoluut niet als een herhaling, meer als een ander licht werpen op iets. Eindelijk kreeg ik weer meer feeling voor Magnus en konden de verhalen bijdragen aan de ontwikkeling van hem als personage. Zeker de laatste paar verhalen heb ik dan ook met veel plezier gelezen.

Ik denk dat de verhalen met Alec toch favoriet blijven, omdat ik hen een heel leuk koppel vind. Zo vol tegenstrijdigheden. Heerlijk.

De verhalen zijn niet te lang, maar toch had ik liever gezien dat ze af en toe in hoofdstukjes werden opgedeeld. Het voelde af en toe meer als een stroom van gebeurtenissen, zonder dat er rustmomenten werden ingelast. Maar dat is – vrees ik – het gevaar van een kort verhaal.

De uitgave is lekker dik, heeft een toffe cover die past bij de rest en elk hoofdstukje is voorzien van een manga pagina. Hoewel ik de tekeningen niet bijster goed vind, is het wel een leuke extra!

Al met al is The Bane Chronicles een heel goed boek voor iedereen die smult van de Shadowhunter verhalen van Cassandra Clare. Sommige verhalen hebben wel een toevoeging aan het geheel, maar het is niet zo dat het hele boek echt een bijdrage heeft aan het verhaal. Het is meer een lekker extraatje. Zeker omdat Magnus Bane zo’n intrigerend en geliefd personage is, zullen vele mensen smullen van dit boek. Toch vind ik dat Cassandra’s schrijfstijl beter tot z’n recht komt in langere verhalen.

four-stars

Tags: , , ,

Divider

3 responses to “The Bane Chronicles – Cassandra Clare

  1. Ik vind het zo nu en dan wel fijn om korte verhaaltjes tussendoor te lezen :3 Ben hier erg benieuwd naar! En hij staat natuurlijk ook super mooi in de kast ;D

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.